Država EU oporezuje kravlji prdež

Krava1
59 komentara

Danska će postati prva zemlja u svijetu koja će uvesti porez na stakleničke plinove koje proizvodi stoka

Danska je spremna nametnuti novi porez poljoprivrednicima na stakleničke plinove koje proizvodi njihova stoka, najavio je ministar poreza Jeppe Bruus. Naknada na emisije krava, svinja i ovaca bit će uvedena od 2030. godine, rekao je ministar.

Očekuje se da će novi porez uvelike pridonijeti cilju zemlje da smanji emisije za 70% u odnosu na razine iz 1990. godine do kraja desetljeća, kao i konačnom postizanju ugljične neutralnosti, objasnio je Bruus.

“Učinit ćemo veliki korak bliže tome da postanemo klimatski neutralni 2045.”, izjavio je ministar, hvaleći ovu mjeru kao način da Danska postane “prva zemlja u svijetu koja će uvesti pravi porez na CO2 u poljoprivredi”.

Uzgajivači stoke bit će oporezovani s 300 kruna (43 USD) po toni ekvivalenta ugljičnog dioksida koju proizvedu njihove životinje. Međutim, to će u početku podlijegati odbitku poreza na dohodak od 60%.

Očekuje se da će ova mjera najviše pogoditi uzgajivače mlijeka, s obzirom na to da prosječna danska krava proizvede oko šest metričkih tona (6,6 tona) ekvivalenta CO2 svake godine, a svinje i ovce ispuštaju znatno manje plinova.

Zemlja je veliki proizvođač stoke, s trenutnom populacijom goveda od gotovo 1,5 milijuna, prema Statistici Danske. To bi neto više od 400 milijuna dolara godišnje u porezima na ugljik.

Novi porez trebao bi porasti još više, dosegnuvši cilj od 750 kruna po toni do 2035. godine.

Vjeruje se da uzgoj mlijeka uvelike pridonosi ljudskoj proizvodnji stakleničkih plinova. Prema procjenama Programa UN-a za okoliš, stoka je odgovorna za oko 32% emisije metana uzrokovane ljudskom aktivnošću.

Danskaklimatske promjenekraveporez
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
2 dana prije

To je samo početak nečemo ni mi prdit đabe kad nam stave senzore na ispuhu.

tatamata
2 dana prije

U to zemlji pedera vise negoli krava , a i oni ekvivalentno kravama prde poslije cina . Sta je sa njiovim porezom?

2 dana prije

Toooooo – “Svaka kriza pruža priliku”!

Iz ovih stopa registrujem firmu za treniranje krava da ne prde! Sertifikat će omogućavati da se ovaj porez ne plaća.
Naravno, prvo moram da postanem član WEF-a inače sertifikat niko ne bi priznavao…

tatamata
2 dana prije

Koliko je bilo dinosaurusa u praistorisko doba , i koliko velike prdeze su imali , po danskoj teoriji trebali su odavno promijeniti kisik u metan … To su nam sve gofna Kill Bili i chiko Shvab skuvali , sad ide cijena mesa u nebesa

eks
2 dana prije

Ludaci vladaju Zapadom , a normalni su nemoćni .

Biti-ili-ne-biti
2 dana prije

Da vidimo kako će ti luđaci naplatiti taj prdeći porez svim velikim životinjama u ogromnoj Africi, naročito na onim divljim mjestima gdje nema ljudi.
Predviđam da će životinje mrtve-hladne ignorirati sve takve luđačke zahtjeve od ekipe dežurnih luđaka, a ako ovi dođu tamo da kazne životinje zbog nepridržavanja njihovih “zakona” i neplaćanja njihovih “poreza”, onda će prdeći poreznici imati zanimljive susrete s lavovima, bizonima, hijenama, nilskim konjima, krokodilima, pitonima i sličnim neplatišama prdećeg poreza.

drug Čabor
2 dana prije

Jedini način za izlazak iz ekonomske krize je uvođenje poreza na orgazam.

Vice
2 dana prije

ja san za cepove u guzicu i da prde samo u za to predvidjenom prostoru uz obveznu kontrolu nadleznih tjela

Dax
2 dana prije

Ugraditi kravama balune u koje će puštati plinove, kad se balun napuni prazniti ga u rezervar, iz rezervara na kompresor i tako sabijenim gasom puniti boce i grijati stambene objekte. Nemoj da bi mi neko ukrao patent!

Max
2 dana prije

Krećui istim putem kao i Mark Rutte.

dona
2 dana prije

a narod mutav

Darko
2 dana prije

Tako to izgleda kada nam razjebana krmača Ursula vodi EU.

Darko
2 dana prije

Rusijo vrijeme je da zakucaš na vrata i razjebeš ovu ludu EU..

tihobl
2 dana prije

Djuri placaju da prdi, a hoce da krave oporezuju.

Darko 7
2 dana prije

Zbogom pameti.
Zanimljivo, nigdje nismo pročitali da ti zeleni hoštapleri prosvjeduju protiv uništavanja prirode u Ukrajinskom ratu koji ima tendenciju da se pojača i proširi. To nikome ne smeta. Što se u međuvremenu dogodilo s Gretom? Više nas ne zanima mišljenje jadne mentalno ograničene osobe. Prenio bih riječi jednog profesora na fakultetu koji kaže da je nepojmljivo kako sadašnji studenti imaju malo znanja. Slijedom toga, nije ni čudno da se ljudima mogu prodati ovakve priče o CO2 i kravljem prdežu.

2 dana prije

Tu se nista vise ne moze uciniti nit treba. Mi ne mozemo sprijeciti 8 mld. ljudi da se vozaju, hlade, griju, jedu meso, krce sume. Trosi i zivi pa dok ide. Jedino se mozemo bolje pripremiti za nadolazece krize; suse, oluje, tuce, poplave, tropske bolesti, moguce i za potrese.

Janoš
2 dana prije

Ja mislim da će cijela stvar završiti na ekonomski isplativiji način. Kravama se može montirati aparatura za hvatanje plina koji se kasnije iskrca u veće spremnike. Industrijska postrojenja za preradu u ukapljeni prdežni plin mogla bi procvjetati. Ukapljeni plin se zatim izveze u zemlje koje ne provode zakone o stakleničkim plinovima tako strogo kao u Danskoj. Tamo se plin iskoristi za proizvodnju električne energije koja se kasnije uveze u Dansku. I to je to. Zelena tranzicija iz prve ruke.

Bruno
2 dana prije

Ovo odgovara samo onima koji će praviti brašno od skakavaca i uzgajati meso u laboratorijima. A ako bi , skloni bože, Rusi bacili što atomske, ko bi sahranio tolike prdulje. Insektima atomska ne može ništa, a meso će se uzgajati ispod zemlje. Ja sam teoretičar zavjere.

Bruno
2 dana prije

O dok neko ne izmisli prdežomjer, trebalo bi natjerati Ursulu i njene pravnike, prdsjednike država i vlada da stoje pored krava i bilježe koliko puta je koja krava prdnula. Nije pošteno da se za svaku kravu plaća isto. Neke prde više neke manje. Već vidim nju i Plenkija kako stoje pored svojih kravica, bjelim rukavicama, sanitetskim maskama, i ribarskim gumenim čizmama i bijeli mantilima, Pa poslije svakog ulovljenog prda, ushićeni i ardosni trče jedno prema drugom u zagrljaj. A Analena i nesretnik tužno stoje i tuku svoje krave jer nemaju nagradni zagrljaj, a ne mogu ni da se švercaju. Ono prdnu pa kažu da je krava. Smrt fašizmu i ono drugo.

Er21
2 dana prije

Oni ih izabrali, kad im dosade neka ih i mijenjaju
Vrlo jednostavno i vrlo komplicirano kako iz kojeg kuta gledaš…

Ivan BGD
2 dana prije

Komentar sa yt, covek primecuje da globalisti cine sve da bi nas bilo sto manje na planeti. Bot mu odgovara pitanjem: Pa zar je to tako losa stvar? U fazonu vidis da krave prde, klima se kvari, nastaju oluje, nema hrane i energije za sve, pa zar je to losa stvar ako globalisti zele da nam smanje broj, da nas desetkuju?
Bot, tulipan kao i vecina tih botova, ostaje bez teksta kad mu kazete – nije to losa stvar ako ces ti prvi da stanes u red da te ubiju.
I zaista, nekako nemam nista protiv kad bi ti botovi bili uklonjeni sa planete, bila bi to velika usteda resursa, i sasvim bi dovoljno uticalo da spasimo planetu i nastavimo ODRZIVI zivot i rad, napredak cak.

Gad
2 dana prije

To je čista diskriminacija i teroriziranje životinja. Ne dopuštate nemoćnim životinjama da zadovoljavaju najosnovnije biološke potrebe. Sram vas bilo.Treba vas prijaviti međunarodnom sudu.

Josip
2 dana prije

Ovaj incestuozni ljudski otpad gore na sjeveru je totalno skrenuo s pamecu.

Tusam rodjenja
2 dana prije

Kod nas ce taj zakon brzo usvojiti jer “ovaj nas” uvijek prvi od svih ostali kolonija EU ozakonjuje sve smece koje dolazi iz Unije. Nasa vlada ce to razmotriti i donesti pravovaljanu odluku o snaznoj injekciji u poljoprivredi i zajedno sa svojim koalicijskim partnerima ciji su mozgovi na razini kolega iz Danske uvesti “Par/nepar”. Tako da ce na parni datum prditi krave a na neparni volovi. E sad je pitanje dali pase taj neparni datum nekim ministrima, ali barem ce znati kad moze uhvatiti bika za ” vime”. Posto se ovdje radi o vrlo vaznoj i prema građanima vrlo snaznoj strateskoj odluci vlade, mislim da cemo zbog tog velikog doprinosa o ocuvanju i odrzivosti klimatskih promjena mozda dobiti i novi drzavni praznik. Opet ce po tko zna koji put naje…ti janjci.

ljena bitanga
1 dan prije

Bravo! Jaka država sa poljoprivredom u svjetskim okvirima si reže noge u jednome šusu!
Znači više javno-životinjskih kuća gdje će gurmani začepljivati plinske otvore !
Čuvajmo prirodu !!

Lanculica
1 dan prije

Odavno postoji poslovica: “Nešto je trulo u državi Danskoj”. Gdje su sada svi učeni sa fakultetskim diplomama da objasne političarima da krave ne proizvode metan već ga samo oslobađaju iz hrane svojim preživanjem? Taj isti metan koji krave isprde također se oslobađa u prirodi u procesu truljenja i u većim kolićinama. Dakle, ako prirodnu hranu koju jedu krave ne iskoristimo za dodanu vrijednost to jest za meso, več je pustimo da na polju prirodno istrune, truljenjem čemo imati ispuštenu istu kolićinu metana bez mesa i problem kako nahraniti stanovništvo. Očita je namjera elita da raznim naćinima pobiju veliki broj stanovništva. Pored mesa krava je izvor sirovina za ogroman broj proizvoda, koji su daleko kvalitetniji nego njihova zamjena, na primjer kožna obuča. Posebno veliku pozitivnu ulogu ima kravlji izmet kao dragocijeno sredstvo za liječenje zemljišta koje je iscrpljeno sa intenzivnim ratarenjem i upotrebom kemijskih gnojiva, sredstava za zaštitu bilja i protiv… Čitaj više »

Babilon
1 dan prije

Ovo je nešto najluđe što sam pročitao zadnjih dana, a konkurencija je stvarno velika.

Sara
23 sati prije

Jedan i najmanji vulkan izbaci više plina u sekundi nego sva živa bića na zemlji. Da li će i vulkanima zabraniti prdež i kako? Nabiti im štoplin u grotlo?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI