Država EU upozorava na posljedice ukrajinskog napada na Rusiju

Gas
24 komentara

Upad u regiju Kursk prekinuo je protok plina, rekao je bivši slovački ministar gospodarstva

Količina prirodnog plina koja teče kroz plinovod Družba već se smanjila, jer su ukrajinske trupe navodno preuzele stanicu u Sudzhi, u ruskoj regiji Kursk, upozorio je bivši slovački ministar gospodarstva Karel Hirman.

Navodno se vode teške borbe u blizini Sudzhe od utorka, kada je više od tisuću ukrajinskih vojnika prešlo rusku granicu.

“Opskrba ruskim plinom kroz Ukrajinu prema Slovačkoj ozbiljno je ugrožena”, rekao je Hirman u četvrtak u objavi na Facebooku, ističući da je protok pao na 37,25 milijuna kubičnih metara, najnižu dnevnu količinu od svibnja 2023. Prethodno je, rekao je Hirman, plinovod bio stabilan na 42 milijuna kubnih metara.

Bivši ministar gospodarstva nadovezao se na svoju tiskovnu konferenciju u srijedu u Bratislavi, kada je upozorio da bi protok ruskog prirodnog plina kroz Ukrajinu mogao biti “potpuno zaustavljen” kao rezultat borbi.

Slovačko plinsko poduzeće SPP tvrdi da se godinama pripremalo za mogućnost prekida u opskrbi i tražilo alternativne izvore.

Službeno, cilj operacije Kijeva je utjerati “strah” u rusko stanovništvo, prema riječima savjetnika Vladimira Zelenskog, Mihaila Podoljaka.

SAD treba “trgnuti lanac neonacista u ukrajinskoj vojsci” i prestati opskrbljivati ​​Ukrajinu oružjem, rekao je ruski izaslanik u Washingtonu Anatolij Antonov. Međutim, američka vlada tek treba učiniti ništa, rekavši da je samo ona dospjela u Kijev za više informacija.

Čak i nakon izbijanja rusko-ukrajinskih neprijateljstava u veljači 2022., Gazprom je nastavio slati gorivo preko ukrajinskog teritorija, plaćajući naknade za tranzit Kijevu što je pomoglo poticanju ratnih napora Ukrajine. Međutim, ukrajinska je vlada nedavno inzistirala na zaustavljanju cjelokupnog ruskog izvoza.

Sudža je posljednja preostala plinska mjerna stanica u funkciji između Ukrajine i Rusije. Početkom 2022. Ukrajina je zatvorila stanicu Sohranovka u Donbasu. U kolovozu te godine Kijev je tražio da se svi tokovi plina preusmjere kroz Sudzhu, što je Moskva odbila.

Sljedećeg mjeseca sabotirani su i teško oštećeni plinovodi blizanci Sjeverni tok između Rusije i Njemačke. Nitko nije službeno preuzeo odgovornost za eksplozije, iako je SAD pokušao odbaciti optužbe okrivljavajući “odmetničke” ukrajinske elemente.

PlinrusijaSlovačkaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 mjesec prije

Omatorio sam. Definitivno. Niš ne razumem!

“Upad u regiju Kursk prekinuo je protok plina”+
“Sudža je posljednja preostala plinska mjerna stanica u funkciji između Ukrajine i Rusije”
=?
#
Nisu mogli da prekinu plinovod 2000 km na svojoj teritoriji nego su ušli u rusku teritoriju da ga zatvore?

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Do 15. siječnja 2024. (tj. u nepune dvije godine rata) EU je poslala financijske, humanitarne i vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 144 milijarde eura. To je iznos od 3.789 eura po svakom stanovniku Ukrajine. To je iznos od 165 eura svaki mjesec za svakog stanovnika Ukrajine od 0 do 100 godina. Nacionalni dug Ukrajine je unatoč navedenome u svibnju 2024. dosegao 143 milijarde dolara. Prije dva tjedna morali su napraviti reprogramiranje vraćanja zapadnih kredita da ne bankrotiraju. EU je jučer sluzbeno izjavila da Ukrajina ima legitimno pravo napadati Rusiju. Prije 3 dana EU je odobrila treću tranšu od 4,2 milijarde eura Ukrajini od obvezujućih 50 milijardi. U prvoj su dobili 6 milijardi eura, a u drugoj 1,9 milijardi eura. Sad će Mađari i Slovaci (a uskoro i Austrijanci nakon izbora za mjesec i pol dana) zbog blokade transporta ruskog plina Mađarskoj i Slovačkoj blokirati financijsku EU pomoć Ukrajini. Ako… Čitaj više »

dona
1 mjesec prije

torpedirajte NATO iz EU, Poljaci glupi ste kao i Rumunji, štetite mnogima svojim nepromišljenim odukama ne vidite stvarne neprijatelje još im dajete svoj teritorij za prijevoz oružje i stvaranje baze , a kao zahvalnost oni će vam blokirati plin i osiromašiti tako da ovisite o njima, gonite bandu iz EU

AJeTo
1 mjesec prije

Ukrajina utišava žamor onih koji bi im smanjili pomoć. Vjerojatno su ti napori dobili blagoslov da bi se pojačao pritisak na Slovačku i Mađarsku.

Zeljko
1 mjesec prije

A sada je država EU?! U biti ta i još jedna država su “trojanski konji” unutar EU! Mađarima ne valja hrvatski plin i hrvatska nafta, OK neće imati niti nafte niti plina i “snivat” će snove o Mađarskoj iz 1918. jer je ova Mađarska za 3/4 manja od te!

Max
1 mjesec prije

To i jest bio cilj.

Zvone
1 mjesec prije

Rusi su sami rekli da nisu primjetili ništa prije upada ukrajinaca u Kursk. Sada se pitam kakve tajne službe ima Rusija ako nisu sposobni to primjetiti i kakve satelite ima Rusija ako ne vide praktički ništa.

FELIX
1 mjesec prije

UKRAINSKA VLADA SAMO IZVRSAVA NAREDZENJA GLOBALISTA KOJA STETE SLOVANIMA.U PRVOM REDU RUSIMA KOJI JIIM STOJE NA PUTU KOD SPROVODZENJA PLANA ZA UVODZENJEM TOTALNE KONTROLE NA PLANETI I UVODZENJEN NOVOG SVETSKOG POREDKA, STO U KRATKO ZNACI DA CE SLABO POSTATI DOBRO I PRIHVATLJIVO, KAO NAPRIMER PRAVO SVAKE ZENE NA ABORTUS JEDNOSPOLNI BRAKOVI, UNISTENJE PORODICE I PRAVE KRISCANSKE VERE ZAMENA BELE POPULACIJE U EVROPI SA POSLUSNIJIM OBOJENIM NACIJAMA , UVODZENJEM NOVIH NEMORALNIH NORMI I TTD.
NA ZALOST PLAN SE USPESNO SPROVODI BAREM U RATU UKRAINE SA RUSKOM FEDERACIJOM. IZGLEDA DA JE I RAT NA BLISKOM ISTOKU DEO TOGA PLANA SA CILJEM UNISTENE ISRAELA I U NASTAVKU EVROPE KOJA VEC SVAKIM DANOM SLABI.

Josip
1 mjesec prije

Samo neka ona glupa ukrajinska krmaca Ursula jos sipa milijarde EU novca fasistickoj Ukrajini, pizda joj materina i to Hitlerovo dijete kosta EU..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI