‘Duboko potreseni’: Moskva reagirala na izraelski zračni napad na školu u Gazi

Maria Zaharova
18 komentara

U napadu u subotu navodno je ubijeno 100 ljudi, a deseci su ozlijeđeni

Izraelska vojska trebala bi se suzdržati od napada na civilnu infrastrukturu u Gazi, izjavila je u subotu glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova, dodajući da su ruske vlasti duboko potresene najnovijim zračnim napadom iz Zapadnog Jeruzalema.

Komentari su izneseni nedugo nakon što su Izraelske obrambene snage (IDF) izvele napad na školu Tabeen u središtu grada Gaze. Prema palestinskim dužnosnicima, u napadu je poginulo više od 100 ljudi, uključujući žene i djecu. Očekuju da će broj poginulih porasti jer neki ljudi još nisu izvučeni iz ruševina.

Zakharova je izrazila sućut obiteljima poginulih u napadu, naglasivši da ovakve tragedije podrivaju međunarodne napore da se smanji izraelsko-palestinski sukob i postigne prekid vatre uz razmjenu zarobljenika.

“Pozivamo Izrael da se suzdrži od napada na civilne ciljeve. Vjerujemo da nema i ne može biti nikakvog opravdanja za takve postupke”, rekla je glasnogovornica.

Ubrzo nakon zračnog napada, izraelska vojska je na X (bivši Twitter) ustvrdila da je škola postala meta jer ju je Hamas koristio kao sjedište, iz kojeg je grupa “planirala i promovirala terorističke operacije protiv IDF snaga i građana država Izrael.”

Prema priopćenju Hamasa, izraelske tvrdnje da je škola korištena kao zapovjedni centar su “isprike za ciljanje civila, škola, bolnica i izbjegličkih šatora, a sve su to lažni izgovori i otkrivaju laži kako bi opravdali svoje zločine.”

gazaIZRAELNapadrusijaZakharova
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vigor komar
30 dana prije

marija, skini nam se s .urca! nakon sto si podrzala ljudozdera vucica tebi se ne smije vjerovati nista!

Warrior
30 dana prije

Eto.baš lijepo šta je duboko potresena izraelskim genocidom.još ljepše da su nam ovdje prenijeli tu neizmjerno bitnu izjavu.sada može malo vijesti iz BRICS-a!u Indiji krave šetaju ulicom,zgaze neku staricu do smrti.i onda šetaju dalje.zbilja je spas u multipolarnosti.

Lucija, prva
30 dana prije

Putinova klasična pijana nabijača opet je mamurna.

hiber
30 dana prije

Sve cine da Iranskog napada ne bude ne bi li užicali nesto raketa iranaca. Sad se čeka prigodna smrt Sinwara.

Max
30 dana prije

Kao i svatko razuman.

Zoran
29 dana prije

A nisu potreseni što su krivi za skoro već milijun mrtvih i invalida na obje strane u Ukrajini. Potreseni su zbog tog što je Izrael bacio jednu granatu negdje

vigor komar
29 dana prije

pripita zaharova neki dan glasno prdnula da u srbiji ustvari ne protestiraju protiv zagadjivaca nego zele da sruse legalno izabranu vlast!? istina je suprotna: vucic pred 2 g pod pritiskom protesta prekinuo suradnju sa rio tintom a onda nakon pokradenih izbora pogazio rijec i vratio zagadjivace nazad! zanimljivo, usa supak solc i zaharova drze ledja kanibalu vucicu!?naravno, srpski idi amin ruskom ambasadoru u bg bocan harcenku daje pare, prostitutke…kao i americkom hillu(odvratnoj, lazljivoj svinji)

vigor komar
29 dana prije

rio tinto nije usao u srbiju samo zbog litija nego zapad zeli ujedno da trovanjem smanji remetilacku populaciju sto je legalno i legitimno ali zaharova osudjuje proteste stanovnistva koje po njoj ustvari zeli rusiti vlast. glupaco pijana, pa vlast moze otkazati zagadjivacima i jednim potezom rijesiti dva problema!? jos samo mjesec ranije ta ista zaharova blago je spocitnula bg-u da 2g prodaje more municije kijevu i time ubija hiljade rusa!? odi kod psihijatra marija! povedi i pola kremlja sobom!

vigor komar
29 dana prije

to sto pripita zaharova brani vucica od protestanata treba shvatiti da kremlj mozda planira preko srpske sovinisticke bagre pokrenuti rat na balkanu radi rasterecenja specijalne vojne operacije koja ce se voditi do kijameta cini se?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI