Elitna američka jedinica trenira za rat protiv Kine

US NAVY SEALS
51 komentar

SEAL Team Six navodno se usredotočio na “tajvanski sukob”

Elitna jedinica američke mornarice za specijalne operacije, SEAL Team Six, obučavala se za “pomoć Tajvanu” u slučaju “kineske invazije”, prema Financial Timesu. Jedinica je najpoznatija po misiji 2011. u kojoj je u Pakistanu ubijen vođa Al-Qaide Osama Bin Laden.

SEAL Team Six “više od godinu dana planira i obučava za tajvanski sukob u Dam Necku, svom sjedištu u Virginia Beachu oko 250 km jugoistočno od Washingtona”, izvijestio je FT u četvrtak, pozivajući se na anonimne izvore upoznate s tim pitanjem.

SAD je u posljednjih nekoliko godina poslao specijalne snage na Tajvan kako bi obučavali otočnu vojsku protiv potencijalnog napada s kopna. Nisu navedeni detalji o aktivnostima SEAL-a, koje su “visoko povjerljive”.

Zapovjedništvo specijalnih operacija SAD-a uputilo je sva pitanja o tajvanskim planovima Pentagonu, koji nije komentirao konkretne detalje.

Do sada, jedine naznake američkih planova za potencijalni sukob oko Tajvana došle su od admirala Samuela Papara, šefa Indo-pacifičkog zapovjedništva, u intervjuu u lipnju.

“Želim Tajvanski tjesnac pretvoriti u pakleni krajolik bez ljudske posade koristeći niz povjerljivih sposobnosti kako bih im mogao potpuno zagorčati živote na mjesec dana, što mi daje vremena za ostalo”, rekao je Paparo za Washington Post.

Tajvanom upravljaju potomci kineskih nacionalista otkako su pobjegli s kopna 1949., nakon pobjede komunista u građanskom ratu. Washington nije priznao Narodnu Republiku Kinu sve do 1979. godine, tretirajući vladu u Taipeiju kao ‘Republiku Kinu’ u međuvremenu.

Iako je službeno prihvatio politiku jedne Kine, SAD održava neformalne diplomatske i gospodarske veze s Taipeijem, koji je glavni izvor poluvodiča i čipova za zapadna tržišta. Washington je također opskrbio Taipei oružjem, streljivom i opremom za “odvraćanje” Pekinga.

Tajvan je “sama srž kineskih temeljnih interesa i prva crvena linija koja se ne smije prijeći u kinesko-američkim odnosima”, priopćilo je kinesko veleposlanstvo u Washingtonu, pozivajući SAD da “prestane stvarati čimbenike koji bi mogli povećati napetosti u Tajvanski tjesnac.”

Američka vlada tvrdi da je kineski predsjednik Xi Jinping naredio Narodnoj oslobodilačkoj vojsci da se modernizira kako bi postigla sposobnost nasilnog zauzimanja otoka do 2027.

Službena tajvanska politika Pekinga je mirna reintegracija, iako Kina nije isključila upotrebu sile u slučaju da otok proglasi neovisnost.

kinaSADSEAL Team Sixtajvan
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivana Podravec
5 dana prije

Naravno , svaka država ima svoju Ahilovu petu , a Tajvan je kineska . SAD naravno ne želi ići u direktni sukob s Kinom i uvijek nađe korisne budale koji to žele i ne znam više kako je moguće da netko želi pristati na tako nešto . Unaprijed se zna tko će pobrati bostan ako se Tajvan sukobi s Kinom , a ove obuke će im slabo pomoći kao što se to znalo i s ratom u Ukrajini. Što se ne zapitaju sve te marionete zašto Ameri sami ne napadnu Rusiju ili Kinu koja ih je i ekonomski i tehnološki prestigla i zato ju mrze , a naravno imaju i prema njoj dug što nije zanemariva činjenica.

blod
5 dana prije

Amerikanac ide rado u vojnike

Ante
5 dana prije

Amerikanci su najprije preselili svu proizvodnju u Kinu nakon događaja 1989 godine. Tako su stvorili današnju bogatu Kinu koja je preuzela svjetsku proizvodnju i potražnju za resursima. Sada Amerikanci okreću retoriku pa pokušavaju potjerati Kinu u rat protiv Tajvana ne bili tako prekinuli Kinesku dominaciju. Proamerički botvovi sad pišu protu kineske parole po internetu, ironija je u tome da to pišu na tipkovnicama koje su proizvedene u Kini ili su djelomično proizvedeni u Kini. Koriste velikim djelom robu koja je proizvedena u Kini i preferiraju kupovati jeftiniju robu a ta jeftina roba dolazi iz Kine. Sa jedne strane napadaju Kinu, sa druge strane je ekonomski podupiru jer im je jeftiniji kupovati od Kine. Logika kako kaže Kamion King. 😀

ime
5 dana prije

šta nisu poginuli u padu hulahuptera? negdje.

Jedini Najpraviji Zmaj!
5 dana prije

Bajke za malu đecu. Kauboji imaju šansi samo protiv Grenade, Paname i sličnih supersila.

Rudar
5 dana prije

Sto iljad američanskih specijalaca se priprema za borbu protiv petsto iljad kineskih specijalaca !
Želim im sreću i dug život !

Max
5 dana prije

I Kinezi vježbaju.

Гавран
5 dana prije

6000 Us-spartanaca protiv Kine.
Ovo me potseti na stari crnogorski vic.
:
Ču čoče đe če nas kinezi napasti?
Đe čemo ih silne zakopati!

Protiv Sistema
5 dana prije

Nema hrabrosti za fajt sa Rusijom, pa bi sam probali sa Kinom. Koji luzeri!

OGO
5 dana prije

Kinezi su zabrinuiti oko ove vijesti pa su dali hitan nalog da se dvije postaje dobrovoljnih vatrogasaca posalju na dodatnu obuku

FELIX
5 dana prije

AKO DODZE DO RATA AMERIKE SA KINOM BICE POTREBNE DOBRE NUKLEARNE RAKETE A NE SPECIALNE JEDINICE, TIH IMA KINA MNOGO VISE NEGO AMERIKA

Nesko
4 dana prije

Trebamo shvatiti, Amerika i ovi neokonci nemaju puno vremena da neke stvari odrade u vezi Kine. O tome je govorio i Kisindzer. Zapravo imaju jako malo vremena, sve što imaju u planu ako ne reše u narednih nekoliko godina posle će biti kasno, zapravo nemoguće. Kina je već sada veoma jaka. Ulazu strasno mnogo u edukaciju, istraživanje i vojsku. Možete li uopšte zamisliti kako će Kina biti jaka za 20 godina ili recimo 50. Nezamislivo,jel tako. Ameri su svesni toga , a nemogu apsolutno ništa uraditi.

Lucija, prva
4 dana prije

Jel’ se vi sjećate onog incidenta kada je par makedonskih graničara isprašilo američke ” tuljane’ iz autobusa sa zatamljenim staklima?

🤗😄😄🤣🤣

Franjo Vinkovski
4 dana prije

Bosonogi Hutiji bi jih kuči vratili po djelovima. Kao raskomadanu piletinu. 😁

Franjo Vinkovski
4 dana prije

Elitne američke vojne jedinici su dovoljne da sedam dana ratuju protiv kineske armije. Posle sedam dana moraju američke vlasti početi zvati u vojsku obične regrute, jer bi jim vojnih elitnih jedinica ponestalo u prvih sedam dana rata.
Ali Amerikanci nebi bili Amerikanci, ako nebi naprije na prve crte slali svojih sluga Južnih Korejaca, Japanaca i Avstralaca, da umru za američke interese. Isto rade u Europi.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI