Erdogan ‘ide putem Sadama Huseina’ – izraelski ministar vanjskih poslova

Erdogan
17 komentara

Israel Katz upozorio je turskog vođu da ne intervenira u ratu u Gazi

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz upozorio je da bi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan mogao završiti poput svrgnutog i pogubljenog iračkog vođe Sadama Huseina ako se pokuša umiješati u rat u Gazi.

Erdogan je u nedjelju razmjenjivao prijetnje s izraelskim dužnosnicima usred IDF-ove operacije protiv Hamasa u Gazi, kao i brzog porasta napetosti između Izraela i oružane skupine Hezbollah sa sjedištem u Libanonu. Govoreći na skupu u svom rodnom gradu Rizeu, Erdogan je sugerirao da bi Turska mogla “ući” u Izrael kako bi pomogla Palestincima.

“Moramo biti vrlo jaki kako Izrael ne bi mogao učiniti te smiješne stvari Palestini”, rekao je Erdogan. U prošlosti je osuđivao akcije Izraela u Gazi onima nacističke Njemačke – i usporedio je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua s Adolfom Hitlerom.

Katz je odgovorio vlastitim upozorenjem na X (bivši Twitter). “Erdogan ide putem Sadama Huseina i prijeti napadom na Izrael”, napisao je, dodajući da bi se turski čelnik “samo trebao sjetiti što se tamo dogodilo i kako je to završilo”.

Čelnik izraelske opozicije Yair Lapid također je kritizirao Erdogana, nazivajući ga “opasnošću za Bliski istok” i “željenim diktatorom”.

“Svijet, a posebno članice NATO-a, moraju oštro osuditi njegove nečuvene prijetnje Izraelu i prisiliti ga da prekine podršku Hamasu”, napisao je Lapid na X.

Sadam Husein svrgnut je s vlasti tijekom invazije Iraka pod vodstvom SAD-a 2003. godine. Skrivao se, ali su ga američke trupe na kraju uhvatile, irački sud ga je osudio za zločine protiv čovječnosti i pogubio vješanjem 2006. godine.

SAD pod predsjednikom Georgeom W. Bushom tvrdio je u to vrijeme da je irački čelnik bio povezan s Al-Qaidom – skupinom koja stoji iza terorističkih napada 11. rujna – i da je imao oružje za masovno uništenje. Obje tvrdnje kasnije su se pokazale lažnima, ali ih je Washington iskoristio kao razlog za napad na Irak, unatoč tome što nije uspio osigurati odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a.

gazaIsrael KatzIZRAELTayyip Recap Erdoganturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
1 mjesec prije

Hoće li konačno netko zgaziti i sravniti sa zemljom ta izraelska govna?

žile29
1 mjesec prije

Daj bože da dočekam dan kad neko da zgazi ove dmrdljive židove za sva vremene!!Kakvo je to zlo od naroda

AJeTo
1 mjesec prije

Ne znam zašto se svađaju. Koliko god se međusobno pljuvali, obje strane su u pravu.

Pametnom dosta
1 mjesec prije

To što zidovi idu putem Hitlera, to nikome ništa

Jure
1 mjesec prije

A Hazarske LAŽNOJEVREJSKE PSIHOPATČINE znaju da idu u krivom smjeru ali i dalje idu istim smjerom naprijed u propast jer je to jače od njih !!! ALELUJA
P.S. Malo prije na okupacionom Ma’ariv-u sam čitao ŽALOPOJKE analizu njihove politike pod Natanyahu-om a to je poslijednjih i ZADNJIH😂 20 godina.
Analitičar potpuno ispravno kaže ” Evo sad ćemo napasti Libanon pa onda šta bude” – dakle, analitičar se žali da nema strategije i da tako tzv israel svakim danom sve više dovodi svoj opstanak u pitanje ….

Subaru avatar
1 mjesec prije

Glumataju varani da su u sukobu i ovaj ovakovim izjavama širi mit o bratu Eđiju da se bori za klorofilne i jadne palce.

Max
1 mjesec prije

Igrokaz.

Johnny
1 mjesec prije

Znaci ide dobrim putem.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI