Erdogan želi ‘islamski savez’ protiv Izraela

Erdogan
17 komentara

Turski predsjednik je rekao da je stvaranje takvog bloka jedini način da se zaustavi ono što je nazvao izraelskim “državnim terorizmom” i “banditizmom”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je na stvaranje šireg saveza islamskih zemalja kako bi se uhvatile u koštac s “prijetnjom ekspanzionizma” koja dolazi iz Izraela.

Lider je to rekao u subotu dok je govorio na događaju udruženja islamskih škola izvan Istanbula.

“Jedini korak koji će zaustaviti izraelsku aroganciju, izraelski banditizam i izraelski državni terorizam je savez islamskih zemalja”, ustvrdio je Erdogan. Ankara je već poduzela korake usmjerene na “formiranje crte solidarnosti protiv rastuće prijetnje ekspanzionizma” u posljednje vrijeme, naime kroz nastojanje da popravi veze sa Sirijom i Egiptom, istaknuo je.

Predsjednik je optužio Izrael da želi veliki rat na Bliskom istoku kako bi ga osvojio i okupirao. Pohvalio je palestinsku militantnu skupinu Hamas, rekavši da se bori protiv Izraela “u ime muslimana” i “brani islamske zemlje”, uključujući Tursku.

“Izrael se neće zaustaviti u Gazi. Ako Izrael nastavi na takav način, nakon okupacije Ramallaha će se usmjeriti negdje drugdje. Doći će red i na ostale zemlje regije. Doći će za Libanon, Siriju. Uperit će oči u našu domovinu između Tigrisa i Eufrata”, ustvrdio je Erdorgan.

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz brzo je odbacio tvrdnje o navodno osmišljenom širem bliskoistočnom sukobu, označivši ga “opasnom laži i huškanjem” i inzistirajući da se zemlja samo branila i od “ubojica i silovatelja Hamasa”. kao “iz šijitske osovine zla koju vodi Iran”.

“Erdogan nastavlja bacati turski narod u vatru mržnje i nasilja za dobrobit svojih prijatelja iz Hamasa”, napisao je Katz u objavi na X.

Turski predsjednik dugo je sebe smatrao glavnim zaštitnikom Palestinaca, dajući sve neprijateljskije izjave usmjerene prema zapadnom Jeruzalemu usred sukoba između Izraela i Hamasa koji traje od iznenadnog napada palestinske skupine 7. listopada.

U srpnju je Erdogan čak zaprijetio izravnom invazijom na Izrael zbog sukoba u Gazi, dok je zapadni Jeruzalem upozorio da bi čelnik Turske na kraju mogao završiti kao Sadam Husein, ako nastavi s takvom retorikom.

Islamski savezIZRAELTayyip Recap Erdoganturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hitber
8 dana prije

Erdogad je to !

M.r H.F
8 dana prije

A da!?!? I to pod tvojim vodstvom!!?? Hahahaha ….. nemožete se vi dogovoriti koji je danas dan a kamoli da sklopite savez svih muslimana!!!😏😏🫤🫤

Protiv Sistema
8 dana prije

Erdogan ne može ništa napraviti jer šakom i kapom radi biznis sa izraelcima i ne želi se toga odreći. Veliki prevarant i meni najpodliji političar

Franjo Vinkovski
8 dana prije

Teško da če se muslimani ikad udružiti u nekakav vojni ili politični neovisni savez, jer se međusobno mrze zbog banalnih, glupih stvari i jako su podkupljivi i prevrtljivi. Pola muslimanskih država ima na vlasti američko-židovske sluge, koje primaju velika mita. Fučka se njima za obične ljude i države. Oni bi najradije uveli robovlasničko društvo.

gigi pinna
8 dana prije

Preko Grčke izvoziš proizvode koje si tobože zabranio da se izvoze u Hazariland. A zato držiš i dalje na plaći na tisuće jihadista u Idlibu i Afrinu.
Ti si dio kolektivnog Zapada, (kao i Jordan, Egipat, UAE, Maroko i ostali korumpirani postkolonijalni arapski režimi) član si NATO-a i možeš spinati koliko hoćeš, ali tako stvari stoje.

Max
8 dana prije

Logično ali teško postići.

tango
8 dana prije

Morate prestati biti KONVERTITI zaprdnjackoj demokradiji i pljackokraciji i naravno umjesto love poceti vjerovati ISTINSKI U BOGA.

AJeTo
8 dana prije

Dok je raznih Erdogana industrija kože u Turskoj ne može propasti.

hiber
8 dana prije

To je vlasnički problem. Erdogan i Quatar imaju vola koji se zove Hamas. Kada se vol po.ser.e nije na islamskim zemljama da počiste za njime. To naravnoučenje tek je shvatio Iran čiju osvetu čekamo evo već mjesec dana. A sad je tek shvatio da mora štititi Armeniju po svaku cijenu.

Lucija, prva
8 dana prije

Postoji već nekoliko saveza islamskih zemalja.

Što ne pokuša preko nekog od njih?

Schwarze Hunderte
8 dana prije

Erdo …Nema ništ od toga , niti je toga ikada i bilo . Džaba kuknjava ! Nego diži vlastitu vojsku pa daj primjer ⚡ ! Uzdrmaćeš nosate iz temelja , raskantati NATO ⚡ a time i samu EU ⚡ ! Ak ne izgubiš glavu od SVOJIH petokolonaša , uči češ u POVIJEST 👍🍸. Hajmo Jarane ! Gdje su ta m*da 🤔 ????!!!!

HRvoje
7 dana prije

erdogan i netanjahu su isti i to doslovno. Ista prokleta turska genocidna krv teče njihovim venama. Dovoljno je samo pogled na njih dvojicu i sve se vidi. Obojica igraju za iste stvorove, protiv nas ljudi. Ne znam da li stvarno mislite da ima razlike između njih? Kazališna predstava za naivne budale i bolesno glupe koji navijaju čiji je tlačitelj u pravu! Pa tko popuši, popušio je. Vi istinski ljudi otvorite oči i uši, držite se zajedno, te se pripremite, jer biti će sve teže i teže neko vrijeme. Istrpite to i molite se i zahvaljujte Stvoritelju svaki dan za novi dan, te se okanite lažnih vjera i kojekakvih bogova(stvorovi koji crpe ljudsku snagu radi vlastite koristi) doći će puno bolje vrijeme za one koji ustraju.

Lucija, prva
7 dana prije

Evo jednog mišljenja…

“Erdo Izrael je samo isturena baza Americkih i zapadnih cionista dakle da bi zaustavio Izraelski Cionizam moras zaustaviti prije svega Americki.

Tacno je da zapad kroz sve te ratove na Srednjem Istoku i sirenjem Islamofobije drzi zaledjinu Izraela ali to nije zapadni narod vec cionisti na vlasti u njima.

Arapski lideri su vecini slucajeva bili a neki i sada izdajnici Arapske i muslimanske zajednice bogatasi su u dubokoj sprezi sa SAD pa cak i sa samim Cionistima.

Dakle bez odlaska sa vlasti takvih na Srednjem Istoku i Islamskom svjetu nema nista od svega toga a osim toga postavlja se pitanje koji su tvoji stvarni ciljevi.
Uloga Turske u svim tim ratovima naravno nije cista. Dakle trebas ocistiti samog sebe i one u Turskoj koji su na strani protivnika”, komentar fb

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI