EU odustaje od prijetnji Musku

Musk - EU
18 komentara

Prijeteće pismo visokog dužnosnika očito nije imalo blagoslov Ursule von der Leyen

Europska komisija priopćila je da ih Thierry Breton nije konzultirao prije nego što je poslao prijeteće pismo Elonu Musku, uoči njegova dvosatnog razgovora s američkim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom.

Breton je povjerenik za unutarnje tržište zadužen za provedbu Zakona o digitalnim uslugama bloka (DSA). Njegovo je pismo insinuiralo da Musk ima obvezu cenzurirati potencijalno “štetni sadržaj” na X-u, platformi koju posjeduje, a koja je prije bila poznata kao Twitter.

“Vrijeme i tekst pisma nisu bili koordinirani niti dogovoreni s predsjednikom niti s [povjerenicima]”, rekao je glasnogovornik Europske komisije u utorak.

Breton nije tražio odobrenje od predsjednice Ursule von der Leyen, rekao je drugi dužnosnik za Financial Times koji je želio ostati anoniman. “Thierry ima svoj um i način rada i razmišljanja”, rekao je dužnosnik.

Izvori bliski Bretonu rekli su za list da se na pismu radi već neko vrijeme, ali se događaj s Trumpom činio kao prikladna “točka okidača” za njegovo objavljivanje.

Međutim, taj se potez izjalovio. Musk je na Bretonovo pismo odgovorio memeom iz komedije ‘Tropic Thunder’ iz 2008., u kojem lik Toma Cruisea viče: “Napravi veliki korak unatrag i doslovno jebi svoje lice!” U međuvremenu, Trumpova kampanja optužila je EU za “pokušaj uplitanja u američke predsjedničke izbore” i savjetovala bloku da gleda svoja posla.

Četiri dužnosnika EU-a, govoreći za Politico pod uvjetom anonimnosti, rekli su da blok želi izbjeći dojam miješanja u izbore.

“EU se ne bavi miješanjem u izbore”, rekao je jedan od njih. “Provedba DSA-a previše je važna da bi je zloupotrijebio političar koji traži pažnju u potrazi za svojim sljedećim velikim poslom.”

Prošlog mjeseca Breton je objavio da Europska komisija smatra da X krši DSA i namjerava nametnuti ogromne kazne protiv Muskove tvrtke osim ako ne pristane na ograničenja “govora mržnje” i “dezinformacija”.

“Europska komisija ponudila je X-u nezakonit tajni dogovor: ako tiho cenzuriramo govor bez da ikome kažemo, neće nas kazniti”, napisao je Musk u odgovoru. “Druge platforme su prihvatile taj dogovor. X nije.”

Breton je glasno zanijekao postojanje takve ponude, ali je Musk odgovorio da se veseli “vrlo javnoj bitki na sudu, kako bi građani Europe mogli znati istinu”.

Musk je kupio Twitter u listopadu 2022., nakon što je izrazio nezadovoljstvo zbog raširene cenzure na platformi društvenih medija sa sjedištem u SAD-u.

elon muskeuThierry Breton
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Čim ih je opsovao, odmah su odustali – to je jedini pravi način komunikacije s onima koji se gluparaju.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Japan je objavio da su “nanoboti” pronađeni u čak 96 milijuna građana. Japan se ispričao svojim građanima zbog katastrofalnih posljedica mRNA cjepiva protiv COVID-19 te je pokrenuo dalekosežne znanstvene i kriminalne istrage kako bi se utvrdila istina i kaznili počinitelji. Globalistička elita i Big Pharma su na meti, žele zataškati ono što Japanci otkrivaju i čine sve što mogu kako bi diskreditirali ove istrage, uključujući naredbu glavnim medijima da pokrenu potpuno medijsko zatamnjivanje svih vijesti koje dolaze iz Japana. Ali više nećemo dopustiti da elita uspije održati jedini narativ. Japan razotkriva zločine protiv čovječnosti i cijeli svijet treba čuti ovu informaciju. Nova japanska studija objavljena u International Journal of Vaccine Theory Practice and Research dokazuje da cjepiva Pfizera i Moderne sadrže neovlaštene “animirane crvolike” entitete, nevidljive ljudskom oku, koji plivaju, migoljaju se i savijaju u složene strukture. Kako objašnjavaju dr. Yang Mi Lee i dr. Daniel Brody s kršćanskog sveučilišta… Čitaj više »

Josip
1 mjesec prije

Koje su to kretencine u Europskoj komisiji i s cime se te budaletine bave dok su razjebali cijelu EU stajuci na stranu ukrajinskih fasista kao nekada Hitlera? Povijest se ponavlja i EU nikada nista ne nauci..

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Toliko i vrijede EU Officials 😁 , taman za …Cirkus .

Zar ne
1 mjesec prije

O  OVOME BRUJI CELA AMERIKA: Trampov kandidat obučen kao žena 

Izabranik republikanaca za potpredsednika pohađao je Univerzitet Jejl od 2010. do 2013. godine, pre nego što je postao doktor pravnih nauka.

Pre 2021, Vens je bio otvoreni pristalica LGBTQ+ ciljeva i na pravnom fakultetu se zalagao protiv “Ne pitaj, ne pričaj”

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI