FBI otkriva nove detalje o pokušaju atentata na Trumpa

FBI
10 komentara

Motiv potencijalnog ubojice ostaje misterij, rekle su američke vlasti

Muškarac iz Pennsylvanije koji je pokušao ubiti republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa najvjerojatnije je radio sam, rekao je FBI, dodajući da njegov motiv ostaje misterij.

Thomas Crooks ispalio je osam hitaca na Trumpa tijekom skupa u Butleru u Pennsylvaniji prošlog mjeseca, odrezavši kandidata za uho, ubivši jednog člana publike i ranivši još dvojicu prije nego što ga je tajna služba smrtno ustrijelila.

“Želim biti jasan, nismo vidjeli nikakve naznake koje bi upućivale na to da je strano tijelo uputilo Crooksa da izvrši napad”, rekao je novinarima u srijedu Robert Wells, izvršni pomoćnik direktora FBI-eva odjela za nacionalnu sigurnost.

Ured je objavio fotografije nekih dokaza u slučaju – pušku koju je Crooks koristio, ruksak koji je nosio, bombe u prtljažniku automobila i klima uređaj kojim se popeo na krov s kojeg je pucao – ali odlučio je kratko izvijestiti medijske kuće na konferencijskom pozivu.

Wells je dodao da FBI još nije pronašao motiv pokušaja ubojstva, niti bilo koje suzavjerenike koji bi mogli biti umiješani.

Federalni agenti navodno su obavili više od 1000 intervjua u proteklih šest tjedana. FBI je također pregledao preko pet godina Crooksove internetske aktivnosti i pronašao “mješavinu ideologija”, rekao je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terenski ured u Pittsburghu.

“Ne vidimo nikakvu definitivnu ideologiju povezanu s našim predmetom, bilo lijevo ili desno orijentiranu”, rekao je Rojek, prema Washington Postu.

Crooks je navodno istraživao nacionalne konvencije obiju stranaka, kao i informacije o Trumpovom skupu u Butleru. Također je počeo tražiti informacije o izradi improviziranih eksplozivnih naprava (IED) već 2019., prema FBI-u.

Dva IED-a pronađena su u prtljažniku Crooksovog automobila. Prvotno izvješće govorilo je o bombama u cijevima, ali fotografije policijske uprave okruga Allegheny koje je objavio FBI pokazale su da je koristio kutije za streljivo kao čahure. Prijemnik daljinske detonacije bio je isključen i uređaji su “imali nekoliko problema u načinu na koji su konstruirani”, primijetio je ured.

Crooks nije imao tragova alkohola ili droge u organizmu i umro je od jednog metka u glavu, rekao je FBI pozivajući se na službene rezultate autopsije.

Ranije ovog mjeseca republikanski kongresnik posjetio je Butlera i doznao da je FBI nakon samo tri dana “oslobodio mjesto zločina” i počistio krv i druge “biološke dokaze” s krova na kojem je Crooks bio smješten. Ured je također dopustio Crooksovoj obitelji kremiranje njegovih ostataka 23. srpnja, što je onemogućilo neovisnu provjeru nalaza autopsije.

Crooksovi roditelji zadržali su moćnu odvjetničku tvrtku, iako je FBI rekao da su u potpunosti surađivali s istragom.

atentatDonald TrumpFBIThomas Matthew Crooks
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
18 dana prije

Lazu, jasno je i telcima da to maslo Demokrata i Bidenove mafije. A FBI je ionako na njihovom lancu..

Max
18 dana prije

Totalna namještaljka.

18 dana prije

Svi sada peru ruke pošto plan nije uspio. Da se razumijemo, “tajne službe” su trebale uočiti napadača i prije nego je ispalio prvi hitac i skinuti ga , a on je ispalio osam. Oni brinu koji je bio motiv napadača a ne brine ih kako je napadač uspio osam puta povuči okidač!

Herc
18 dana prije

Tip je izgledom totalni debil, kakvi su većina na pride marševima,ne debil nego debilčina i kreten.
Priglupi kreten ispranog mozga i dobro obučen za rukovanje sa više vrsta oružja ,opreme i instrumenata. Nekad je u vojsci bivše države obuka trajala 2 ipo mjeseca a poslije toga prst u uvo i brojiš sitno Prašinarska obuka je bila gadna ljeti,dušu ispustiš ali za 2 ipo mjeseca prođeš svašta od automata, ručne bombe,mina itd.Sve se to može proći u dvije sedmice ubrzano.Neko ga je dobro obučio,pitam se ko? ,neki stručnjak CIA ili specijalac plaćen od soroševih demon rats

FELIX
18 dana prije

FBI I OSTALI KOJI ISTRAZUJU POKUSAJ ATENTATA NA TRAMPA CE JEDNOGLASNO I USTANOVITI DA JE ATENTATOR POKUSAJ UBISTVA TRAMPA IZVEO SAM, TAKO STETA VREMENA ZA ISTRAGU. I NEMA PROBLEMA.

Mat
18 dana prije

Ovo je klasicni primjer,Terije Zavjere.

Mučki Provokator
18 dana prije

Detalje imaju a glavnu stvar kao neznaju.

Lucija, prva
18 dana prije

“Crooksovi roditelji zadržali su moćnu odvjetničku tvrtku, …”???

Je li netko dokazao da su mu to uopće roditelji?
Bio je dobar u matematici, a dobio je posao pomoćnog kuhara?

Fantastično. Manje podataka nego za Kennedyja.

Tko je uopće bio na krovu?

Ante
17 dana prije

Ni riječi o tome zašto policija nije reagirala skoro 6 minuta kada su ih građanin upozoravali na čovjeka sa puškom na krovu. Ali kada je došlo vrijeme da policijski snajperisti pucaju onda su ga skinuli sa jednom metkom. Što je opet čudno kada su nam preko medija pokušavali prodati priču da ga nisu vidjeli zbog drveta. Kako su onda pucali na njega ako ga nisu vidjeli od drveta?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI