Francuska će platiti ukrajinsko oružje ruskim sredstvima

Ukrajinska vojska koristi francusko oruzje
29 komentara

Pariz će iskoristiti prihod od zamrznute imovine za kupnju topničkih granata i opreme za protuzračnu obranu za Kijev

Francuska je najavila da će koristiti dio prihoda od zamrznute ruske imovine za financiranje kupnje oružja za Ukrajinu. Taj potez uslijedio je nakon što je Kijev pozvao Pariz da ubrza isporuke oružja.

Zapadne zemlje zamrznule su 300 milijardi dolara ruske imovine kao odgovor na vojnu operaciju Moskve u Ukrajini. Dok su Kijev i neki od njegovih pristaša u Europi opetovano pozivali na potpunu konfiskaciju sredstava, EU do sada nije pronašla pravni način da to učini.

Unatoč tome, Europska komisija je u lipnju pristala staviti na raspolaganje 1,5 milijardi eura (1,6 milijardi dolara) prihoda od ruskih sredstava za pomoć Ukrajini.

“Europska komisija dogovorila se s francuskom Glavnom upravom za naoružanje da će koristiti ta sredstva za brzu nabavku prioritetnog streljiva, topništva i opreme za protuzračnu obranu za Ukrajinu od francuske industrije u vrijednosti od 300 milijuna eura [332 milijuna dolara] do 2024.,” francusko ministarstvo obrane rekao je u priopćenju u petak.

“Ovo je prilika za nastavak jačanja francuske industrije u potpori Ukrajini”, stoji u priopćenju.

Ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski pozvao je ovog mjeseca Francusku, Veliku Britaniju i SAD da ubrzaju isporuke oružja jer kijevske snage nisu bile u stanju zadržati stalno napredovanje ruske vojske u Donbasu. “Potrebne su odluke, kao i pravovremena logistika za najavljene pakete pomoći”, rekao je.

Moskva je inzistirala da je zamrzavanje njezine imovine u inozemstvu nezakonito prema međunarodnom pravu i jednako krađi. “Neizbježni odgovor Moskve nanijet će veliku štetu Bruxellesu”, rekla je u lipnju glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova.

francuskarusijaukrajinaZamrznuta Imovina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
8 dana prije

Jako skupo će ukrajinska avantura koštati EU zemlje.
A korist po njih nikakva, samo šteta.

Mane
8 dana prije

Lagano tece potpuno odvajanje Evrope od Rusije,a samim tim i briksa.ameri i Rusi rade posao odlicno

hitber
8 dana prije

Lako je tujdim kucem po koprivi mlatit.

tihobl
8 dana prije

Misle da od Putina da je Gadafi.
Gadno ce se iznenaditi.

Protiv Sistema
8 dana prije

Bez srama, bez prikrivanja čista gola plačka i razbojništvo ofarbano u takozvanu demokraciju. Država koja glasa za ljude kao makron i sarkozi – bolje se ni ne može očekivati.

trolling queen
8 dana prije

Neće nikakva Francuska ništa platiti, jer je Francuska pala!! Ubuduće pišite kako sve plaća Pariz i Micron novcem ukradenim diljem svijeta i od francuskih ljudi……da ne bude nekakve greške – neće Pariz dugo ostati stajati, pada i to centralno globo-komunističko uporište – malo će gadno boljeti i sigurno će potrajati! Onda kada Pariz padne, onda se opet može govoriti o Francuskoj!
Upravo kao i o Britaniji; mada tamo čišćenje treba biti puno, puno temeljitije!!

Franjo Vinkovski
8 dana prije

Sve to če ruske čeličane i željezare opet pretvoriti u pare.

Max
8 dana prije

Otimačinom.

Biti-ili-ne-biti
8 dana prije

Kako se ne sjete zaplijeniti britanski, američki ili švicarski novac iz BIS banke?

Dokurčilomi
8 dana prije

Pretpostavljam da će i obnova Sirije biti plaćena američkim novcem

Noname
8 dana prije

Rusija na terenu dobiva rat protiv NATO i ratna retorika zapada, da treba uništiti i vojno poraziti Rusiju, se naglo mjenja u miroljubivu i okreče za 180 stepeni:
Sada je vrijeme da se razgovara o tome kako ubrzati kraj rata u Ukrajini, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz.
“Vjerujem da je sada trenutak kada trebamo razgovarati o tome kako možemo brzo izaći iz ove vojne situacije i doći do mira”, rekao je u intervjuu za televiziju ZDF.
Scholz je također rekao da bi Rusija trebala sudjelovati na drugom summitu o Ukrajini, navodeći svoj nedavni razgovor sa Zelenskim, za kojeg je kancelarka rekla da se slaže.

Sad bi zapadni kriminalci mirno razgovarali, a još prije mjesec dana su svi grmjeli, kako treba Rusiju vojno uništiti, raskomadati, opljačkati, itd.

Darko
8 dana prije

Što se drugo moglo očekivati od pederčine Macrona nakon što mu je mali Zelenski pacov podario smrdljivu guzicu na dar 🙂

Mrkomir I
8 dana prije

Ovi (Pijetlovi) nisu ništa naučili iz povjesti ratovanja sa rusima. Znamo kako je završio Napoleon, mislim da će opet izvuć deblji kraj.

Bruno
8 dana prije

Sve ove jebene političke face su iskompleksirani mali patuljci.. Tu su oko metra. Pa i ovaj Francuski cvrkavac (sorta malih kokoški) zaboravlja na Nostradamusovo proročanstvo. Pariz će nestati. Ako nije do sada nestao, valjda to znači da bi mogao nestati u doglednoj budućnosti.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI