Francuski dužnosnici strahuju od 3. svjetskog rata – Le Monde

Putin-Treci-svjetski-rat
72 komentara

Pariz je navodno zabrinut zbog mogućnosti da sukob Rusije i Ukrajine preraste u globalni rat

Članovi francuske vlade zabrinuti su zbog izmicanja ukrajinskog sukoba kontroli i sada imaju “veliku diskreciju”, izvijestio je u subotu Le Monde pozivajući se na diplomatske izvore.

Strah od eskalacije sukoba u izravan sudar između Moskve i NATO bloka naglo je porastao tijekom proteklih nekoliko dana, jer SAD i njegovi saveznici navodno razmatraju ovlastiti Kijev da izvede napade duboko u ruskom teritoriju koristeći zapadno oružje.

Dok Francuska nije objavila “nikakvo službeno stajalište” o tom pitanju, neimenovani diplomati u privatnim razgovorima priznali su francuskom dnevniku da je Pariz bio zabrinut zbog moguće eskalacije i da ju je pokušavao izbjeći.

“Moramo učiniti sve što je moguće da izbjegnemo Treći svjetski rat”, rekao je novinama neimenovani dužnosnik.

“Ne može se jednostavno odbaciti hipoteza da bi Rusi mogli proširiti opseg svojih vojnih operacija”, dodao je dužnosnik, referirajući se na upozorenja koja su izrazili najviši ruski dužnosnici, uključujući ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Putin je u četvrtak upozorio da bi uklanjanje ograničenja ukrajinske upotrebe zapadnog oružja izravno uključilo SAD i njihove saveznike u sukob i da bi na to odgovorilo odgovarajućim odgovorom. Objašnjavajući svoje stajalište, predsjednik je rekao da se takvo oružje oslanja isključivo na zapadne obavještajne podatke i rješenja za ciljanje, pri čemu ga Kijev zapravo ne može koristiti sam.

To stajalište ponovio je ruski izaslanik u UN-u Vasilij Nebenzja, koji je upozorio da bi ovaj potez predstavljao “otvoreni rat” između NATO-a i Rusije. “Naše zapadne kolege neće moći izbjeći odgovornost i za sve okriviti Kijev”, rekao je Nebenzja.

francuskaNATOrusijaTreći svjetski ratukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.r H.F
3 dana prije

I trebate biti zabrinuti …. vi imate bunkere i zalihe a mi ostali možemo samo sjest na balkon i otvoriti bocu rakije i čekat da krepamo od raka svega!!! MIR TEBA NAM MIR!!!!!🫵🫵🫵🫵

Cell
3 dana prije

Vladajuca klasa NATO zemalja se ne boji ni nuklearnog rata ni unistenja svijeta, oni mislu ako imaju privatne bunkere da ce biti zasticeni.

Oruzane snage koje cinu NATO su postale drzava u drzavi.

NATO se u nikojoj zemlji nesmi kritizirati ali mogu politicari jedan drugom oko kopati.

NATO je epitom modernog militarizma, oni koji su tamo zaposleni imaju interes da se NATO siri, da se poveca potrosnja na oruzje da bi oni imali sigurna radna mijesta i prilicno dobre place.

NATO je prijetnja svim onim zemljama koje nisu u toj organizaciji, o NATO se nesmi pisati, nesmi se kritizirati. Oni su van dohvata TV i novina i svakog politicara.

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
3 dana prije

Svi strahuju od 3 . Svjetskog rata osim ovih ruskih idiota koji svakodnevno VESELO PRIJETE CIJELOM SVIJFTU I ČITAVOM ČOVJEČANSTVU I ŽIVOTU NA PLANETI !!!
RUSE TREBA HITNO DEMILITARIZIRATI I DESOTONIZIRATI !!! !!!😂😁😁😁😁

3 dana prije

“Moramo učiniti sve što je moguće da izbjegnemo Treći svjetski rat” – “Čekaj, pa naše trupe, naše oružje već ratuju protiv Rusije…”

Bio jednom jedan Napoleon… koji je imao sreću da protivnik nema nuklearni arsenal.

Sparkling
3 dana prije

Još uvijek svijet (vjerujem da nije) ima načina da pronađe soluciju mira, ma kako on nekome izgledao. Svaki mir je bolji od nuklearnog rata. U kojem je svaki sudionik osuđen na poraz. Ako u tom i takvom ratu nema pobjednika, čemu onda započeti takav rat.
“pozivajući se na diplomatske izvore” Koje? Čije? Ovo je samo testiranje javnog mijenja. Koliko ste spremni žrtvovati svoje slobode ako vaša zemlja uđe u rat? Naravno konvencijonalni.
Sve dok postoje “crveni telefoni” i tiha diplomacija do nuk. rata neće doći.
A generali su uvijek bili pametniji od političara i znaju što znači upotrijebiti takvo oružje.
Ako ipak u nekoj opciji dođe do upotrebe taktičkog nuk. biti će vrlo teško kontrolirati daljnji tijek događanja.
I zato nisam pesimista. No ima psihopata na visokom položajima koji mogu biti “pušteni s lanca”
Lp

eks
3 dana prije

Američki general Flin , bivši savetnik Trampa , imao je pristup dokumentima koji su označeni kao tajna . On je izjavio : ” Ako naučnici duboko kopaju virus Side , mogu da vide američke uši .”

trolling queen
3 dana prije

DOBRO VIŠE!! Idemo li u taj rat ili NE?! Dosadno je ovo već previše – hajde guzice birokratske – odlučite se više da ili ne?! Pa da konačno krenemo i pometemo vas baš sve redom!

Aniki
3 dana prije

Bez brige. Upotrebe Atomskog oružja se elite plašu. Izgubit če sve dionice, zlato, robove i ostalo što su nakrale po svijetu. I ako oni prežive, neće imati ništa više od toga.

Protiv Sistema
3 dana prije

Galski pijetlovi se pretvorili u galske kokoši. Koja bijedna nacija može glasati za makrona ?

Гавран
3 dana prije

Oni koji jedino na svetu znaju da li će biti nuk. rata ili ne.
Oni koji iniciraju nuk. rat, su sada u dubokoj meditaciji da li će do njega doći.
Što se tiče 3. svetskog rata on je zagazio u treću godinu.
Vodi se u svim nivoima i skoro svim sredstvima.
#
Analitičari umiruju da će N. bombe prvo biti upotrebljene na zapadu Ukr.
Tek u drugom koraku će gađati Šolca, da ne bi otkrio počinioce gasoloma.

Bruno
3 dana prije

Nema druge nego poslati Legiju stranaca na Rusiju. Rusi nisu počeli III rat, iako upozoravaju već 3 godine. Ma kako se samo taj dužnosnik sjetio da bi mogli izazvti III rat. Horošćići su genijalni. Vide ono što im je oi Nostradamus vidio prije 300 godina. Shvatili da su gradili Pariz 2000 godina i da im to rusi mogu sjebati u 5 minuta. Toliko treba Sarmatu da stigne iz Rusije. A sami jedan Posejdon , između Britanije i Norveške je dovoljan da učini nemogućim za život Britaniju, sjever Francuske , Holandiju i Dansku i sjever Njemačke. Koji se kurac kurče ti briselski majmuni. Neka otjeraju te LOBISTE iz hodnika i puste narod da žive u miru.

Josip
3 dana prije

EU mora istjerati NATO svinje i zaplijeniti oduzje koje im je platila.

Josip
3 dana prije

A Francuzi su cackali gdje im nije bilo mjesto i dada su shvatili sto su si napravili

Aniki
3 dana prije

Mislim da ovaj rat neće eskalirati. Ukrajina će možda biti nekako takvo kao građanski rat u Španjolskoj, koji je završio 1939. Obje strane, ukratko, još nisu spremne.

hiber
3 dana prije

Francuska vlada, sto je to?😂😂😂 Pitanje je tko bi ratovao u takvom svjetskom ratu, jer nema blokova. Kinezima ne pada napamet jer ce kao pauk isisati Rusiju i plijen dijeli sa Amerima uredno po ugovoru.

Subaru avatar
3 dana prije

Francuski dužnosnici, aha, to su oni koji vode gale od osnivanja galije pod stvorovim Rimom a isti 600 godina posjeduju svo bogatstvo gala u svom đepu, čega se oni plaše kad im varan robespjer nije posjekao vušegla ko ostalim.

Ivek
3 dana prije

Plenković koji je izbjegao vojsku je već naredio vojni rok, 2025 će mo imati prve obveznike za rat protiv Rusije, osim ako se ne izvuku nekako.

Max
3 dana prije

Opravdano.

Ivana Podravec
3 dana prije

Donedavno se Macron junačio i govorio kako bi se NATO svojom vojskom trebaju uključiti u rat protiv Rusije i poslali svoje legionare , ali ih Rusi potukli kao i NATO instruktore i ostale dobrovoljce , F-16 avione , PZO … i to sve u kratkom roku pa se predomislio . Naravno i onaj manevar s izborima mu je pokazao da i nema neku podršku kod Francuza , a oslabio je i njegov utjecaj u EU pa je sad postao pacifista .

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI