Glavni donatori ucjenjuju američke demokrate zbog Bidena – NYT

Biden Bijela kuca
177 komentara

Procijenjenih 90 milijuna dolara navodno je zamrznuto dok stranka ne nominira nekog drugog

Procijenjenih 90 milijuna dolara donacija grupi ključnoj za kampanju američkog predsjednika Joea Bidena stavljeno je na čekanje dok ga demokrati ne zamijene, izvijestio je u petak New York Times.

Times je citirao dva neimenovana izvora “upoznata s razgovorima” između glavnih donatora i Future Forwarda, političkog akcijskog odbora (PAC) za koji se očekivalo da će prikupiti 700 milijuna dolara za Bidenov reizbor.

“Višestruke osmeroznamenkaste obveze” trenutno su zamrznute, a PAC je “u obrambenom položaju” dok se ne razjasni koga će Demokrati zapravo kandidirati u studenom, piše Times.

Bidenova kampanja označila je Future Forward kao svoj glavni super PAC u utrci 2024., a grupa je već najavila da će potrošiti 250 milijuna dolara na TV i digitalno oglašavanje nakon Nacionalne konvencije Demokratske stranke sljedećeg mjeseca.

Međutim, nakon Bidenovog katastrofalnog nastupa na debati 27. lipnja s republikanskim izazivačem i bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom, PAC je testirao potencijalne alternative. Anketa je kasnije procurila u medije i pokazala je da Biden ima “lošiju ukupnu ocjenu naklonosti od svih alternativa”, među kojima su bili potpredsjednica Kamala Harris, guverner Kalifornije Gavin Newsom, guvernerica Michigana Gretchen Whitmer i sekretar za promet Pete Buttigieg.

Aktualni predsjednik udvostručio je boravak u Bijeloj kući. “Vjerujem da sam najkvalificiraniji za vladanje. I mislim da sam najkvalificiraniji za pobjedu”, rekao je Biden novinarima na tiskovnoj konferenciji u četvrtak.

Dok su Bijela kuća i kampanja držali događaj za novinare kao dokaz da je Bidenu bilo sasvim dobro, demokrati u Washingtonu nastavili su žaliti zbog trenutne situacije.

“Kandidati i kampanje trebali bi vas natjerati da osjetite nešto – nadu, optimizam, hrabrost – ali umjesto toga većina nas nije osjetila ništa nakon tog pritiska. A gubite izbore ako ništa ne osjećate”, rekao je veteran Demokratske stranke za Politico.

Demokratski član Zastupničkog doma američkog Kongresa rekao je istoj novini da se grupa “superprijatelja” okuplja, s namjerom da Bijeloj kući iznese svoj slučaj da se Biden mora povući jer “ćemo dobiti razbijemo guzice ako on to ne učini.”

U četvrtak je nekoliko pomoćnika Bidenove kampanje reklo za NBC da se Biden “nikada neće oporaviti” i da ne vide put do pobjede, opisujući njegove šanse u studenom kao “nula”. Više demokrata izrazilo je zabrinutost da bi utrke s manjim brojem glasova mogle biti ugrožene, što bi koštalo stranačkih mjesta u Kongresu.

američki izboriBidendemokrateSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
177 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

Ako si mlad idi u Rusiju.
Evo sto je napisao jedan Amerikanac.

Oduvijek sam imao veliki interes za Rusiju i nadam se da ću se tamo preseliti do 2026. ili 2027., a već nekoliko godina učim ruski. Umoran sam od smjera u kojem su SAD otišle i u kojem neprestano idu.
Rusija je uvijek bila više usklađena s mojim vrijednostima.

***
I have always had a great interest in Russia and hope to move to there by 2026 or 2027 and I have been learning Russian for the past few years now.
I am tired of the direction the US has gone and is continually heading.
Russia has always more aligned with my values.

***

Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.
Eleanor Roosevelt ·

Tucker
1 mjesec prije

Meni je iznenadjujuce da vise nemaju istarsko pivo u ponudi u girandelli,u rapcu!Buzetska pivovara dobila nogu odavdje!sramotno..hvala.

Mrčikola
1 mjesec prije

Američke budalaštine.., nego, neki žestoko kritiziraju “fat čekere”, a kod njih k’o da “sveta inkvizicija” “češlja” komentare.😁

Ana
1 mjesec prije

Čega se pametan srami, budala se ponosi! Politička ” elita ” samo čuva svoje pozicije kako u Americi.tako i u Evropi i nitko se ne usudi ozbiljno reči odstupi. Sad znamo tko u političkoj birtiji pije, a glupi narod velikodušno plača.

BanOvan
1 mjesec prije

Nista cudno. Ko jos na trkama ulaze na istrosenu ragu? Novac koji se u njega ulaze je najobicnije pranje novca koje im treba omoguciti u naredne 4 godine jos vise pranja novca.
Ne laje kera zarad sela no zarad svoje gooze.

nastran
1 mjesec prije

JAVILI SE NEKI S MALO MOZGA?

oli
1 mjesec prije

Treba izabrati vecu sotonuod sotone

JoeP
1 mjesec prije

Lako je šta se sa Bidenon rugaju Amerikancima, nisu drugo ni zaslužili, nego šta su ovde ljudi Bogu skrivili pa da in se sa Bidenon ruga svaki dan po cili dan 🙂

Dušan
1 mjesec prije

U Rusiji nema te frke i belaja oko izbora ,pobjednik na izborima u Rusiji se zna GODINAMA UNAPRIJED ,jer protukandidati okliznu kroz prozor ,satre ih šleoer na pješačkom ili popiju čaj sumljiva okusa !!!🐍🐍🎃🎃😆💪💪

Jadranka S.
1 mjesec prije

Psiholozi su proveli istraživanja na djeci koja su odrastala bez ljubavi u sirotištu. Mnoga su umrla bez ljubavi, umrla bi već za dvije godine. Davali su im hranu, medicinsku njegu, pružali sve što je potrebno, no nisu im pružali ljubav. Došla bi medicinska sestra, okupala ih, nahranila, pobrinula se za sve, obavila sve. Osim ljubavi. Nebi ih privila k sebi, nebi im pružila toplinu, toplinu djeca nisu dobivala. Za dvije godine mnoga bi djeca umrla bez vidljiva uzroka. Fizički su bila potpuno zdrava, organizam im je bio u savršenom stanju, nisu bila bolesna ni ništa slično, no odjednom, bez ikakva očita uzroka, počela su umirati. A ostala djeca bila su u većoj nevolji od one koja su umrla. Ona koja su umrla bila su, na neki način, mnogo inteligentnija. Ona koja su preživjela postala su neurotična, psihotična, zato jer im nije iskazana ljubav. Ljubav vas čini cjelovitim. Ona je poput… Čitaj više »

Mrčikola
1 mjesec prije

Možda su se majstori zaista uskomešali jer je Biden zbog odmakle demencije zaboravio na poslušničku ulogu američkog predsjednika.!?😁

Max
1 mjesec prije

Pkutokracija.

IL Partigiano
1 mjesec prije

Nema sanse da americki imperij opstane u miru.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Izdržite dok ne umrem. – Biden

P.S.
Baba, šta je Biden rekao ovima što traže da im vrati doniranu lovu…
Op trt gevezen zajn!!

NOB
1 mjesec prije

Jel jos netko vjeruje u izbore?

1 mjesec prije

Doći će građanski rat koji će ljudima nanijeti veliku bol.
Dan kada će ovo stići do Sjedinjenih Država nije daleko.

1 mjesec prije

Za vrime prve godine Bidenovog predsjedničkog mandata
bilo je rečeno da će jedna vela nacija opozvat svog vladara i postavit ženu,
ako je USA ta vela nacija uskoro čemo vidit oće li se to dogodit.
Ajmo malo mudrovat, ako Biden ne bude opozvan može isto tako ka i ovaj mandat
na prevaru ponovo postat predsjednik pa nakon inaguacije bit opozvan…..

1 mjesec prije

Scenarij Trećeg svjetskog rata je narastao,  
neće se zaustaviti!

Babilon
1 mjesec prije

Gospodin Trump pobjeđuje!

Peter Tosh
1 mjesec prije

Bajdn pliz rimembr pasvord

Ivan BGD
1 mjesec prije

Tramp pogodjen u uvo.
Raskrvavljen ali sa dignutom pesnicom pozdravio masu pri odlasku, bice dobro.
Strelac je uradio bas sta treba da mu omoguci najvecu mogucu prednost i podrsku na izborima.

Rudar
1 mjesec prije

Biden pucao na Trumpa, drhtala mu ruka, promašio.
Pa za ništa nije !

tihobl
1 mjesec prije

Trampu izvukli usi jer je neposlusan.

Rojter je primjetio u masi putinove agente Loleka i Boleka pod maga kapama i rejbankama. Njih dvojica se ne mogu nikako zamaskirati, rojters ih svuda otkrije.

1 mjesec prije

Donald Trump napadnut je na svom skupu u Butleru u Pennsylvaniji.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Butler, PA

Emergency
Ispaljeni hici.
Trump odveden u bolnicu.

Zakačilo ga samo oko uha.

Još nema službenih izjava tajne službe.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru. Bivši predsjednik primio se za desno uho kad su na pozornicu nahrupili agenti tajne službe i polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima. U publike su se čuli vrisci. Na Trumpovu desnu uhu bili su vidljivi tragovi krvi kad su ga agenti odvodili s pozornice. On je pritom prkosno podigao šaku u zrak, pokazujući publici da je dobro Nešto kasnije je objavljeno da je Trump okrznut metkom. Napadača su “neutralizirali” agenti tajne službe, objavili su američki mediji. Ubijen je jedan posjetitelj, a drugi je teško ranjen. CBS, citirajući dva izvora iz policijskih snaga, javlja kako je napadač bio naoružan puškom i da je stajao izvan ograđenog područja skupa, na udaljenosti od oko 180 metara od Trumpa.  Dužnosnici navode da je osumnjičenik stajao na “povišenoj konstrukciji”. Ubio ga… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI