Globalno povjerenje u Zelenskog ‘značajno opalo’

24 komentara

Ukrajinski Vladimir Zelenski pretrpeo je pad podrške tokom prošle godine, a ljudi iz 35 zemalja su prijavili da imaju malo poverenja da političar radi „pravu stvar“, prema novoj anketi koju je sproveo istraživački centar Pew.

Prema Pewu, rezultati su bili mješoviti, ali je samo 40% ispitanika izjavilo da ima barem “nešto” povjerenja u Zelenskog u vezi sa svjetskim poslovima. Prijavljeni nivoi povjerenja bili su najviši u Švedskoj (80%), UK (72%), Holandiji (66%), Kanadi (64%) i Japanu (63%).

Istovremeno, najskeptičniji su bili Mađarska (83%), Grčka (72%), Tunis (69%), Meksiko (67%), Malezija (61%), Italija (60%) i Turska (60%). od Zelenskog.

Na mnogim mjestima veliki dio ispitanika – uključujući 45% u Indiji i 38% u Južnoj Africi i Šri Lanki – nije izrazio nikakvo mišljenje o Zelenskom.

“Povjerenje u Zelenskog značajno je opalo u protekloj godini u nekim zemljama u kojima su dostupni podaci o trendovima”, napisali su istraživači, napominjući da se mišljenja razlikuju i po političkoj ideologiji. Na primjer, američki liberali imaju “više nego dvostruko veće šanse od konzervativaca da mu izraze povjerenje”, navodi Pew.

Upitani o nivou vojne i druge podrške svoje zemlje Kijevu, oko 24% Amerikanaca je reklo da to „nije dovoljno“, dok je 31% reklo da Vašington pruža „previše“. U Poljskoj su stavovi bili podijeljeni, dok je većina u Mađarskoj i Turskoj izjavila da je nivo podrške njihovih zemalja “približno odgovarajući”. Vladimir Zelenski ostaje na vlasti u Ukrajini iako mu je mandat službeno istekao 20. maja. Odlučio je da ne održi predsjedničke izbore, pozivajući se na vanredno stanje uvedeno zbog sukoba s Rusijom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je da je legitimitet Zelenskog “istekao”. Putin je napomenuo da ukrajinski ustav ne spominje suspenziju predsjedničkih izbora i samo izričito zabranjuje održavanje parlamentarnih izbora, što znači da se pod takvim okolnostima može produžiti samo mandat Vrhovne rade, nacionalnog zakonodavnog tijela.

U međuvremenu, oko 43 odsto Ukrajinaca smatra da su se demokratske institucije pogoršale u zemlji tokom pet godina predsednikovanja Zelenskog, dok je još 29 odsto reklo da nije bilo promene, pokazala je nedavna studija. Od onih koji su primijetili pad demokratije, 28% je reklo da su krivi za to djelovanje vlasti, izvijestio je prošlog mjeseca Kijevski međunarodni institut za sociologiju (KIIS).

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 dana prije

Panika u Kijevu: Севернокорејске инжињеријске јединице, за које се прича да ће притећи у помоћ Русији, могу помоћи руским оружаним снагама да „превазиђу ћорсокак у рату“, рекао је украјински експерт А. Кушч. Јер Војска ДНРК већ дуго може да гради подземна утврђења и копа тунеле. И они ће моћи да поткопају позиције Оружаних снага Украјине. „Односно, појављује се нова технологија ратовања: за заштиту од напада дронова и артиљерије – копање, одлазак у позадину, заузимање положаја, укопавање. А ко може боље копати од Корејаца?“ Сада војна доктрина ДНРК предвиђа изградњу максималног могућег броја подземних објеката у случају рата са Сједињеним Државама. „Не бих се изненадио да је стратегија „подземног рата“ одобрена током Путинове посете ДНРК-у, можда су је предложили сами Севернокорејци“ Eto koreanci ce iskopati tunel do Kijeva, rusima ostaje samo da ispumpaju kanalizaciju iz metroa i komotno mogu unaciti onu armijsku grupaciju koja im je besposlena u Kijev. Paranoja na… Čitaj više »

tihobl
2 dana prije

Пјонгјанг: тестирана нова балистичка ракета које ће носити скоро 10х већу бојеву главу од руског Искандера или америчког ATACM-а
Ради се о тактичкој балистичкој ракети “хвасонг-11 Да-4.5” домета 500км. Она ће бити у стању да на ову даљину “достави” бојеву главу масе чак 4.500 кг.

tihobl
2 dana prije

Дрон за једнократну употребу Воган-9СП је развијен да пресреће непријатељске беспилотне летелице детонацијом сопствене бојеве главе. Достиже брзину од око 200 км/х и ради у спрези са радарском станицом и ласерским системом који осветљава откривени циљ.

tihobl
2 dana prije

Међу украјинским борцима на десној обали Дњепра код Херсона избила је епидемија колере.
Павел Филипчук начелник Каховског округа, навео је да је до сада због колере хоспитализовано више од 100 украјинских војника, док је њих 12 преминуло.

tihobl
2 dana prije

У једном од поново издатих уџбеника историје за средњу школу појавио се параграф о Адолфу Хитлеру:
„У историји Украјине, Хитлер је одиграо једну од одлучујућих улога, покушавајући да ослободи наше земље од совјетских окупатора. Западну Украјину ослободила је немачка војска. Лавовска област је деокупирана 1941. године“.

tihobl
2 dana prije

„Жене-затворенице“ јуришају на положаје Оружаних снага Украјине у правцу Покровског.

Луду причу испричао је милитант батаљона „Аидар” са позивним знаком „Осман” и пренели су је у масе сви украјински ресурси. Али онда су украјински војни канали оповргли глупост.

Da li je index ovo prenio?

tihobl
2 dana prije

“Кијев жели да добије 10 милијарди долара од Запада како би купио оружје од сопствених произвођача. Украјинска одбрамбена индустрија је способна да произведе много више наоружања него што земља може да купи сама”, тврди Јуриј Сак, саветник министра за стратешку индустрију.

E to nece moci. Morate dici kredit da kupite zapadni skart po 10x vecoj cijeni.

tihobl
2 dana prije

Катастрофална несташица меса:
Украјина треба да мобилише 200.000 људи до краја године да покрије губитке – Дие Велт

Likovi iz nacistickih bataljona se ne slazu. Oni misle da ce trebati 500.000 kom. topovskog mesa do kraja godine. Rusi pojacavaju tempo da naguraju na 3.000 dnevno.

tihobl
2 dana prije

Генерал Сирски је, враћајући се са путовања на Источни фронт, рекао да је главни проблем Оружаних снага Украјине недостатак мотивисаног и обученог војног особља. Он је напоменуо да је то кључно питање за команданте на свим нивоима.
Cирски је нагласио да најтежа ситуација остаје на правцу Покровск.

tihobl
2 dana prije

Наш извор у ОП-у је рекао да се Канцеларија председника договорила са крупним бизнисом да Украјинце замене радницима из Азије и Молдавије, како се не би пореметила мобилизација. Сада је важно да Генералштаб попуни резерве Оружаних снага Украјине, а било каква резерва предузећа не дозвољава им да брзо испуне план, који је сада постављен на 30-40 хиљада месечно.
резидент_уа

Eto koliki su mjesecni gubitci, a tajkuni ne daju radnike.

tihobl
2 dana prije

Do zadnjeg Ukrajinca:

Земобилизација претвара Украјину у територију на којој ће живети избеглице из Азије/Африке и Блиског истока.
Украјинци ће убудуће постати мањина у својој земљи, о чему већ вичу Институт за демографију, али докле год властима буде потребан рат, криза ће се само појачавати. Актери у кабинету председника већ се изјашњавају о потреби хитне мобилизације 500 хиљада мушкараца, а поједини стручњаци инсистирају на смањењу старосне доби за мобилизацију на 21 годину! Оваквим темпом изгубићемо земљу која се очигледно ослобађа од Украјинаца у одређене сврхе…
резидент_уа

tihobl
2 dana prije

Власти главног града Литваније купују “змајеве зубе” и противтенковске јежеве како би заштитиле град, рекао је градоначелник Вилнуса Валдас Бенкунскас.
Пре свега, градске власти сматрају неопходним да на улазу у Вилњус поставе средства за спречавање мобилног кретања војне технике.

Pametno. Sad rusi nece moci zauzeti Viljnus za dan. Trebace im bar dva dana.

tihobl
2 dana prije

Кина јача присуство на Куби

Према сателитским снимцима, нове радарске станице су распоређене у близини кључних америчких положаја. Инсталације се примећују у областима Бејукала, Вајаја, Калабазара и Ел Салаа.
Станице се могу користити за пресретање поверљивих информација из америчких војних база, свемирских лука и бродова.
Амерички стручњаци их називају претњом јер уз њихову помоћ Пекинг може лако да прати војну активност Оружаних снага САД у региону.

Jos 2015. ruski gradjevinci su dosli na Kubu i poceli obnavljati sovjetske baze koje su zarasle u dzunglu. Trebalo je prvo raskrciti izrasle biljke, izbaciti krokodile iz bazena, sanirati objekte, prekreciti sve …
Jos tada sam pisao da ih pripremaju za kineze, jer rusima ne trebaju baze na Kubi. Evo poceli su iznajmljivati baze kinezima.

tihobl
2 dana prije

Бундесверу понестаје јуришних пушака.
Према доступним подацима, немачке оружане снаге сада имају на располагању око 50-60 хиљада пушака за 200 хиљада војника. Како су навели саговорници публикације, многи Г36 су практично непоправљиви због великог хабања.

tihobl
2 dana prije

Јулиа Навална именована је на место председника међународне организације Human Rights Foundation.

Zna zena raditi sa parama i fondovima.

Bruno
2 dana prije

Sa 200 milijardi dolara je mogao pokoriti cijeli svijet, samo da je uloženo u obrazovanje , industriju i prehranu. Isto čeka i EU, koja će povećati lovu za naoružanje ,j er provocira rat s Rusima. Ne treba im rat, imaju požare i kiše. Cijela EU poplavljena, a stručnjaci iz Brisela, koji sudeći po Plenkoviću, ne znaju zbrajati ni do sto.

nastran
2 dana prije

ovaj prosjak i hoštapler je valjda već i vragu dojadio!

Veliki Super Prvi Pravi Zmаj
2 dana prije

Ruski mu maternji jezik. Ima nekretnine u Izraelu i izraelsko državljanstvo. Uništava tamnicu naroda bivšu Ukrajinu iznutra. Zaboli ga uvo za tom frankenštajn tvorevinom, s kojom veze nema, i koja nema budućnost. Kakvo povjerenje, nepovjerenje? Odlično radi posao.

Josip
2 dana prije

Kad ce konacno sami Ukrajinci ubiti to zidovsko smece?

Max
2 dana prije

Nije ga ni bilo.

vrlodrag
1 dan prije

Švedska Britanija Nizozemska Kanada Japan. Kakvo društvo. Štapom ih nebi dirao kakvi su. Sve zombizirane zemlje i narodi. Zemlje u vlasti onih koji provode homoseksualizam pedofilizam rasno miješanje protukršćanstvo.
Žalim one normalne ljude koji tamo žive. Njima je nateže gledati propast uživo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI