GOP predlaže novi zakon za prisilno slanje studenata prosvjednika u Gazu da umru

Propalestinski prosvjed na kampusima u SAD
5 komentara

Republikanci u Zastupničkom domu žele kazniti prosvjednike u kampusu tako što će ih poslati da žive u Gazi najmanje šest mjeseci.

Bilo koja osoba, uključujući studente i članove fakulteta, koja je osuđena za počinjenje nezakonitih aktivnosti u kampusu koledža bila bi prisiljena prema novopredloženom republikanskom zakonu u biti umrijeti od strane Izraelskih obrambenih snaga (IDF).

Zastupnik Andy Ogles (R-Tenn.) predstavio je prijedlog zakona zajedno s predstavnicima Randyjem Weberom (R-Tex.) i Jeffom Duncanom (R-S.C.) kao koordinirani odgovor na tekuće prosvjede solidarnosti u Gazi koji se održavaju diljem zemlje u institucijama visokog obrazovanja.

Iako se u prijedlogu zakona izričito ne spominje Izrael ili skupine koje prosvjeduju protiv izraelskog rata, on je formuliran tako da se izričito kriminaliziraju nezakonite aktivnosti u sveučilišnim kampusima koje se dogode nakon 7. listopada 2023., a to je dan kada je Hamas napao Izrael.

Slično PATRIOTskom zakonu i drugim zakonima o policijskoj državi koji su doneseni nedugo nakon 11. rujna, novi prijedlog zakona bi još više proširio policijsku državu prisiljavajući osuđene prijestupnike da služe šest mjeseci “društveno korisnog rada” u Gazi kao svoju kaznu.

“Studenti su napustili nastavu kako bi uznemiravali druge studente i ometali aktivnosti u cijelom kampusu, uključujući svečanosti otvaranja sveučilišta diljem zemlje”, rekao je Ogles medijima. “Što je previše, previše je.”

“Zato sam predložio zakon kojim se svaka osoba osuđena za nezakonite aktivnosti u kampusu američkog sveučilišta od 7. listopada 2023. šalje u Gazu kako bi odslužila najmanje šest mjeseci društveno korisnog rada.”

Jesu li prosvjednici teroristi?

Weber je također razgovarao s medijima, rekavši novinarima kako vjeruje da studente i fakultete prosvjednike treba tretirati kao teroriste kao da su stvarni članovi Hamasa.

“Ako podržavate terorističku organizaciju i sudjelujete u nezakonitim aktivnostima u kampusima, trebali biste okusiti vlastiti lijek”, rekao je osvetoljubivo. “Kladim se da ove pristaše Hamasa ne bi izdržali ni dana, ali dajmo im priliku.”

Većina republikanaca i demokrata u Kongresu izrazila je protivljenje zakonu, koji je definitivno na krajnjem kraju političkog spektra. Šanse da prođe su minimalne, ali da je do predlagatelja zakona, odmah bi postao zakon.

GOP je također uspješno izdao rezoluciju o osudi zastupnicu Ilhan Omar (D-Minn.) zbog izjava koje je dala optužujući proizraelske studente da su “pro-genocid”. Rep. Don Bacon (R-Neb.) je navodno podnio taj zahtjev.

Tu je i zastupnica Rashida Tlaib (D-Mich.), kolegica iz “Odreda” koja je također kritizirana zbog komentara koje je dala o Izraelu nakon 7. listopada.

“Ovi su me incidenti uvjerili da smo pogrešno shvatili prednosti inkluzivnosti i raznolikosti”, napisao je jedan komentator. “Jasno je da društvo bolje funkcionira kada postoji zajednička kultura, osjećaj za moral, jedinstvena primjena zakona i zajedničke vrijednosti.”

“I ne samo društvo nego bilo što … vojska, sportski timovi itd.”, odgovorio je drugi. “Ne možemo imati tim ljudi koji pobjeđuje ako se svi međusobno bore i pokušavaju ići u drugom smjeru.”

Netko drugi koji tvrdi da ima 76 godina napisao je da “nikada u tako kratkom vremenu nije vidio takvo razaranje u zemlji”.

“Suprug i ja imamo 78 godina i vjerujem da je najteže na one od nas koji smo odrasli u značajno drugačijem okruženju, moralno, etički i bogobojažljivi”, odgovorio je drugi. “Kontrast je poražavajući.”

gazaIZRAELProsvjedSADstudenti
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
anik
1 mjesec prije

Da li su prosvjednici teroristi?

nisu, ali neko žele da to postanu, naročito ovom zakonu.

dona
1 mjesec prije

koji bolesnici, covid plandemija iznjedrila je toliko psihopata da se više se ni ne boje propagirati svoje ludilo kroz nebulozne zakone jer misle da su nedodirljivi, sve to treba na električnu stolicu, u mladima su sada stvorili i još veći gnjev i otpor

Max
1 mjesec prije

Neka umru oni.

goran
1 mjesec prije

trebali bi vi poslati američke senatore na jedno godinu dana u gulag na hladjenje pa se neće sjetit više nikad dati tako idiotske prijedloge

trajko
1 mjesec prije

AIPAC se osilio i pretvorio unclea u oruđe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI