Hamas potvrđuje da sporazum o prekidu vatre u Gazi ima prednost nad pregovorima

Razorena Gaza nakon napada IDF-a
9 komentara

Palestinski pokret Hamas i njegove savezničke frakcije potvrdile su da im je prioritet provedba radnji o kojima se razgovaralo na pregovorima o prekidu vatre u Gazi, a ne same konzultacije.

“Potvrđujemo naše čvrsto stajalište u pogledu pregovora: upravo sada, prije svega, potrebno je proučiti kako provesti sve ono što su posrednici naveli u svojim prijedlozima, kao što je potpuni prekid [izraelske] agresije, ukidanje opsade enklavu i otvaranje svih graničnih prijelaza, kao i obnova infrastrukture i sklapanje ozbiljnog dogovora o razmjeni zarobljenika”, objavio je Hamas na svom Telegram kanalu.

Pokret i njegovi saveznici također su naglasili da je poslijeratna budućnost Gaze “isključivo domaća stvar” o kojoj Palestinci moraju raspravljati bez ikakvog vanjskog vodstva.

Nova runda pregovora o primirju u Gazi trebala bi se održati u Dohi 15. kolovoza. Izraelske vlasti odobrile su slanje izaslanstva na pregovore. Hamas je 11. kolovoza pozvao posrednike da im predstave konkretan plan za provedbu primirja u Pojasu Gaze, a zatim natjeraju Izrael da ga se pridržava.

gazaHamasIZRAELPalestinaprekid vatre
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
1 mjesec prije

“Sporazum o prekidu vatre ima prednost nad pregovorima”. Kako misle postići sporazum ako nema pregovora? U stvarnosti se proxi igrači (Hezbolah, Hamas) svađaju sa Iranom. Oni bi da Itan napadne, a Iranu se ne da. Sada ih svi na Zapadu zovu, a ako napadnu moze lose završiti. Uostalom, u Teheranu ni jucer nije bilo struje. Malo su deficitarni sa energijom. Ukidanje dijela sankcija koje je uveo Trump bi dobro došlo.

Max
1 mjesec prije

Logično.

FELIX
1 mjesec prije

HAMASU NISU POTREBNI PREGOVORI JER JE VOJNICKI JOS DOSTA JAK A ZA ISRAELCE JE SVAKI DOGOVOR KAO I PREKID VATRE ISTO KAO I KAPITULACIJA, JER CE ZA VRLO KRATKO VREME HAMAS BITI JOS JACI SA JOS VECIM ZAHHTEVIMA A ISRAELCE BITI U JOS GOROJ POZICIJI. DALI ZNATE DA U ISRAELSKOM PARLAMENTU SEDE PREDSTAVNICI ARAPSKE POPULACIJE KOJI SA SUDELOVANJEM NAPREDNIH STRANAKA RADE NA TOME DA SE ISRAEL OSLABI U ISRAELU ZIVI OKO 25 % ARAPA / ISRAELSKIH DRZAVLJANA SA ISTIM PRAVIMA KAO SVI ISRAELSKI GRADZANI SAMO DANE MORAJU SLUZITI VOJNICKI ROK, FAKAT JE DA ARAPI / ISRAELCI ZIVE MNOGO BOLJE U ISRAELU NEGO STANOVNICI MNOGIH MUSLIMANSKIH DRZAVA, TO VAM MOZE POTVRDITI SVAKO KO JE POSETIO ISRAEL.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“obnova infrastrukture i sklapanje ozbiljnog dogovora o razmjeni zarobljenika”, objavio je Hamas…

Pokret i njegovi saveznici također su naglasili da je poslijeratna budućnost Gaze “isključivo domaća stvar” o kojoj Palestinci moraju raspravljati bez ikakvog vanjskog vodstva.”

Napokon ćete organizirati izbore?

Možeš se kladiti da će obnova infrastrukture biti domaća stvar. Da vam ne bi opet netko slao milijarde, a vi da ih spremate u Kataru? I kupujete stanove po Istanbulu?

A narodu dijelite mrvice?
Kako će se buniti protiv tiranije? Pa da ostanu gladni?
Baš lijepo što ste napravili fanatike iz njih, samo…fanatizam jako brzo nestaje jer glad jako dobro djeluje na mentalne procese.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI