Hanter Bajden u koruptivnom skandalu

Hunter Biden
5 komentara

Federalni tužioci u krivičnom postupku protiv Hantera Bajdena optužili su ga da je primao uplate od rumunskog biznismena koji je navodno pokušavao da “utječe na američke vladine agencije”.

Prema podnesku Ministarstva pravde u srijedu na saveznom sudu u Los Angelesu, jedan rumunski državljanin zaposlio je Bidena za pravni posao 2015. Njegov otac Joe Biden je u to vrijeme bio potpredsjednik za vrijeme tadašnjeg predsjednika Baracka Obame. U podnesku navodno nije navedeno ime rumunskog biznismena, već ga je samo inicijalima identifikovano kao “GP”

Američki mediji identificirali su ga kao Gabriela Popoviciua, koji se u to vrijeme suočavao s optužbama za korupciju u Rumuniji. Biznismen je 2017. osuđen na sedam godina zatvora nakon što je osuđen za prevaru sa nekretninama. On je negirao bilo kakvu nepravdu. U podnesku od srijede, tužioci su rekli da imaju dokaze da su Hunter Biden i njegov saradnik “primili kompenzaciju od stranog principala koji je pokušavao da utiče na američku politiku i javno mnijenje” i da okončaju lokalnu istragu protiv njega u Rumuniji.

Prema tužiocima, Bajden i njegov saradnik „bili su zabrinuti da bi lobistički rad mogao da izazove političke posljedice za oca optuženog“ Džoa Bajdena i delovali su da prikriju „pravu prirodu“ posla.

Hunter Biden i dvojica saradnika podijelili su preko 3 miliona dolara u plaćanju od Popoviciua, kažu tužioci.

Kako prenosi Associated Press, Bajdenovi advokati su u sudskim dokumentima rekli da je predsjednikov sin “meta politički motiviranih napada i teorija zavjere” o njegovim poslovima u inostranstvu, te ukazali na činjenicu da nije optužen ni za kakav zločin u vezi sa optužbe i specijalnog tužioca „trebalo bi stoga onemogućiti čak i pokretanje takvih pitanja na suđenju“. Najnovije optužbe su dio šireg slučaja protiv mlađeg Bidena, koji je prošle godine optužen za utaju poreza od 1,4 miliona dolara između 2016. i 2019. i korištenje novca za “ekstravagantan način života”. Bajden se izjasnio da nije kriv po optužbama.

Suđenje u ovom slučaju zakazano je za septembar u Kaliforniji. Bajden je ranije proglašen krivim po tri tačke optužnice na federalnom suđenju za oružje u Delawareu. Tužioci su u tom slučaju tvrdili da je sin Joea Bidena lagao na obaveznom obrascu za kupovinu oružja 2018. tvrdeći da nije zavisnik ili da je ilegalno koristio drogu.

Hunter Biden bi mogao dobiti do 25 godina iza rešetaka. Međutim, stručnjaci predviđaju da je malo vjerovatno da će on kao počinilac koji je prvi put dobiti tako oštru kaznu i da bi mogao u potpunosti izbjeći zatvor.

Ovaj 54-godišnjak je prvi sin ili kćerka šefa američke države protiv kojeg je podignuta krivična prijava.

Hunter BidenKorupcijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jure
2 mjeseci prije

Douglas McGregor u Judging Freedomu (između ostalog) izvještava o tome kako su Jude poslali 70 najelitnijih specijalaca u dio Jemena (Aden i okolica) pod kontrolom snaga koje se bore protiv Ansarallaha (Husi) i da su isti trebali uz pomoć anglocinističkih (USA i UK) specijalaca praviti pomutnju na teritoriji pod kontrolom Husa. Prilikom pokušaja izvršavanja postavljenih zadataka isti su jednostavno nestal …. nakon kontakta s istima po odlasku na zadatak na izvršenju istog kontakt se gubi a Husi ne prijavljuju hapšenje štakorske gamadi.
Nema zarobljenika. Svi su likvidirani izgleda ……

Jure
2 mjeseci prije

Douglas McGregor i Larry Johnson javljaju o tome kako su ovih pomenutih 70 s pripadnicima Academi (bivši Blackwater) ušli na teritoriju Jemena pod kontrolom Husa s ciljem da uništavaju lansirne rampe koje su Husi stalno pomjerali pa ih nije bilo moguće uništiti iz zraka ali da su ih Rusi na satelitskim snimkama uočili, obavijestili Iran, ovaj Huse koji su postavili zasjede i sve štakore eliminirali. McGregor kaže da je vidio snimke mrtvih i da ogromnom većinom izgledaju kao oni koji okupiraju Palestinu ….

Zar ne
2 mjeseci prije

A o litiju u Srbiji niti riječi!!!????

Max
2 mjeseci prije

Nije mu prvi put a ni zadnji.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI