Haris je izgubila 92% svog osoblja za 3 godine

Kamala Harris
16 komentara

Američka potpredsjednica Kamala Harris ima zapanjujuću stopu fluktuacije osoblja od 91,5%, izvijestila je u ponedjeljak organizacija za nadzor transparentnosti OpenTheBooks, pozivajući se na otkrića Senata. Otkriće je došlo nekoliko dana nakon što je predsjednik Joe Biden okončao svoju kampanju za reizbor i odobrio nju kao svoju zamjenu.

OpenTheBooks, nevladina organizacija koja prati državnu potrošnju, analizirala je listu zvanja i imena zaposlenih u Uredu potpredsjednika, koju je preuzela iz polugodišnjeg izvještaja sekretara Senata.

„Od 31. marta 2024. samo četiri od početnih 47 radnika iz prve godine i dalje su zaposlena – dosljedno i bez prekida – kod potpredsjednika,” navodi grupa.

Stopa fluktuacije za Bajdenovo osoblje je 77%, jer je samo 127 od njegovih početnih 560 zaposlenih u Bijeloj kući ostalo na svojim pozicijama od 2021. godine, navodi OpenTheBooks. Problemi Harris sa zadržavanjem osoblja bili su prijavljeni u prošlosti, a The Hill je njen tim opisao kao “okretna vrata”. Politička informativna stranica objavila je u ljeto 2022. da je više od 13 “visokih pomoćnika”  napustilo potpredsjednika za manje od godinu dana.

Axios je naveo „izgaranje, bolje prilike i zabrinutost zbog trajnog brendiranja kao neke od razloga za visoku stopu fluktuacije u uredu potpredsjednika.

Bajden je najavio da napušta utrku u nedjelju, nakon sedmica rastuće zabrinutosti demokrata i njihovih pristalica zbog njegovog pogoršanja zdravlja i uočene sposobnosti da pobijedi bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u novembru. Iako su Bajden i više istaknutih demokrata podržali Harrisa kao stranačkog kandidata za predsjednika, kandidat će biti službeno odlučen na nacionalnoj konvenciji sljedećeg mjeseca.

Tokom svog prvog predizbornog skupa u utorak, Haris je optužila Trampa da želi da “našu zemlju vrati unazad” i da širi “haos, strah i mržnju”.   Trump je zauzvrat optužio Harrisa da nije uspio da se pozabavi krizom ilegalne imigracije na američkoj granici s Meksikom, sugerirajući da bi “ona mogla biti daleko manje kompetentna” od Bidena, “u što je teško povjerovati”.

BidenKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 mjesec prije

Evo i kompetentne zaključne dijagnoze njene ličnosti.
:
U Kongresu i Bijeloj kući kruži šala da Kamala ima “generator nasumičnih riječi” u glavi.

Koja
1 mjesec prije

Njih 89% će joj se sad vratiti! Znajući psihu modernih ribovkasnika iliti poslodavaca jelte oni najvise vole kada im neko i posle svega ponovo pokuca na vrata! Lik zna da neće naći boljeg slugu, taj i takav karakter će u njegovo ime bespogovorno gaziti sve pred sobom, ne okretajući se

tihobl
1 mjesec prije

Pa ni beduini koji jasu kamile citav zivot nebi radili kod Kamile za 100.000$ godisnje.

Josip
1 mjesec prije

Gdje samo Amerikanci pronalaze takove glupe krmace?

tihobl
1 mjesec prije

Sefica tajne sluzbe smijenjena zbog neuspjesnog atentata.
Kamila ne oprasta poromasaje pa bili oni pola inca.

AJeTo
1 mjesec prije

Postotak je sličan onome u Ukrajini.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Очекиваном се може сматрати и изјава бизнисмена Илона Маска да је потпредседница САД КАМАЛА ХАРИС МАРИОНЕТА АЛЕКСАНДРА СОРОША, сина америчког милијардера Џорџа Сороша.

Маск је тако прокоментарисао фотографију на којој су Сорош и Харис заједно, као и поруку да Сорош подржава потпредседницу САД у амбицији да довије номинацију Демократске партије за шефа државе.

Индикативно је и то што се Маск „захвалио“ Сорошу што није створио тензије око питања ко ће бити његова „следећа марионета“.

Маск је, чим је објављено да се Бајден повлачи из изборне трке, рекао да „реална власт напушта oстарeлу марионету“.

Други светски познати амерички милијардер – Дејвид Сакс – поводом Бајденовог иступања из изборне трке рекао је да је амерички председник „срушен државним ударом“.

Сакс је притом оптужио Бајдена да је п прогоном „свог изборног ривала“ Доналда Трампа ретворио Сједињене Државе у „банана републику“. Према Саксу, Бајден је сада, „као у банана републикама збачен државним ударом“.”, faktor.org

Darko
1 mjesec prije

Što gluplja i nesposobnija krmača to je američkoj dubokoj državi bolja.

Max
1 mjesec prije

Rado mijenja partnere.

Jednostavno
1 mjesec prije

Sada isti podaci o Trumpu!?
Reda radi

hiber
1 mjesec prije

O cemu vi to? Sve zadatke obavlja na vrijeme i ispravno.🤣🤣🤣 Otislo je par suradnika, pa sta? Umjesto njih je doslo par desetaka miliona migranata. Uspješno ih je legalizirala, integrirala i naselila u swing državama, zato Trump moze pjevati. Mozda da se oboji u crnca kao 20-tih godina.Crnac sa narančastom kosom mu je jedina šansa.

Dokurčilomi
1 mjesec prije

Kamile su sada u modi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI