Harris će gurnuti SAD u ‘noćnu moru’ – Musk

Glasacki listici-Izbori
18 komentara

Ovogodišnji izbori bit će posljednji u Americi ako Donald Trump izgubi, rekao je Elon Musk

Demokratska stranka mogla bi pretvoriti SAD u de facto jednostranačku državu ako uspiju povećati svoje biračko tijelo u swing državama sve većim davanjem državljanstva ilegalnim imigrantima, ustvrdio je tehnološki mogul Elon Musk.

To se događa u trenutku kada je do predsjedničkih izbora ostalo nešto više od mjesec dana, a retorika s obje strane postaje sve žešća. Kandidatkinja Demokratske stranke i aktualna potpredsjednica Kamala Harris više je puta svog republikanskog suparnika, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, nazvala prijetnjom demokraciji.

Musk, koji je podržao Trumpa u srpnju, ustvrdio je da je suprotno u objavi na X u subotu.

“Vrlo malo Amerikanaca shvaća da će ovo biti posljednji izbori ako Trump NE bude izabran. Daleko od toga da je prijetnja demokraciji, on je jedini način da se ona spasi!” rekao je.

“Dopustite mi da objasnim: ako čak 1 od 20 ilegalaca postane državljanin godišnje – nešto što Demokrati ubrzavaju što je brže moguće – to bi bilo oko 2 milijuna novih legalnih glasača u četiri godine”, rekao je Musk u odgovoru na objavu u kojoj se tvrdi da 9 milijuna ilegalnih imigranata ima pravo na državljanstvo pod trenutnom američkom administracijom.

“Štoviše, Biden/Harrisova administracija je letjela ‘tražitelje azila’, koji su brzo dobili državljanstvo, izravno u swing države kao što su Pennsylvania, Ohio, Wisconsin i Arizona. To je siguran način za pobjedu na svim izborima”, dodao je.

Budući da swing države često određuju izbore u SAD-u s razlikom od manje od 20.000 glasova, Musk je tvrdio da ako demokrati uspiju iskoristiti imigraciju za jačanje svog biračkog tijela, više neće biti swing država. Jedini izbori nakon toga bili bi predizbori Demokratske stranke, slično onome što se dogodilo u Kaliforniji kasnih 1980-ih, rekao je.

“Amerika tada postaje jednostranačka država, a demokracija je gotova”, rekao je Musk.

Posvuda u Americi bit će poput noćne more u središtu San Francisca.

Musk je u srpnju najavio da će zatvoriti urede X-a u San Franciscu, rekavši da mu je “dosta izbjegavanja bandi nasilnih ovisnika o drogama samo da bi ušao i izašao iz zgrade.” X-ovo preseljenje u Teksas poklopilo se s višestrukim poslovnim odlascima visokog profila usred dobro dokumentirane epidemije beskućništva, droge i kriminala u gradu.

Ilegalna imigracija i situacija na granici postale su glavne točke prijepora između demokrata i republikanaca u ovom izbornom ciklusu. Trump je kritizirao svoje demokratske protivnike u pitanjima imigracije, osuđujući ponovno uspostavljanje politike ‘uhvati i pusti’ predsjednika Joea Bidena iz Obamine ere, za koju tvrdi da omogućuje puštanje osuđenih kriminalaca među ilegalnim imigrantima u SAD.

Donald TrumpIzboriKamala HarrisMuskSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Quest
4 dana prije

Musk je u pravu, glasajte za mir i neka Rusija prosperira

Tupko Glupko
4 dana prije

Sto članaka o ratu u Ukrajini i Bliskom Istoku, a o važnim izborima u našem susjedstvu Austriji i tamošnjem političkom porazu agende koju nam nameću iz Brisela ništa.

Max
4 dana prije

Neupitno točno.

Zeljko
4 dana prije

Imaš SVE i malo ti je!? I onda izgubiš SVE! To je put Musk u narednih dva mjeseca!

tihobl
4 dana prije

Culi ste za poslovicu: svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje.

Zato vjerujem da ce amerikanci izabrati opicenu Kamilu.

FELIX
4 dana prije

TAKO NE MISLI SAMO MUSK, NEKI SMO CAK I UVERENI U TO – AKO HARRISOVA POBEDI ONDA CE TO BITI KRAJ AMERIKE KOJU SADA ZNAMO, JER CE POBEDITI ZLO STO VAS VECINA NE SHVATA I NECE SHVATITI.

Korisnik
4 dana prije

Nek idu u u 3 pzyzde taterine…

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI