Harris ispred Trumpa u novoj predsjedničkoj utrci

Americki izbori
58 komentara

Međutim, analitičari kažu da bi skok nakon Bidena mogao biti kratkotrajan

Američka potpredsjednica Kamala Harris tijesno je ispred republikanskog suparnika i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u nacionalnoj predsjedničkoj anketi objavljenoj u utorak. Istraživanje Reutersa/Ipsosa jedno je od prvih provedenih otkako je američki predsjednik Joe Biden završio kampanju za reizbor i podržao Harris kao kandidata Demokratske stranke za Bijelu kuću.

Anketa je američkoj potpredsjednici dala prednost od dva boda, 44% prema 42% nad Trumpom, unutar margine pogreške.

Anketa od prošlog tjedna imala je 59-godišnju Harris i Trumpa, koji je sada najstariji kandidat sa 78 godina, izjednačena s 44 posto.

Nova anketa provedena je dva dana nakon što je Biden u nedjelju objavio da odustaje od utrke i podupire Harris. Također je uslijedio nakon prošlotjedne republikanske nacionalne konvencije, na kojoj je Trump službeno prihvatio nominaciju.

Biden je objavio da napušta utrku nakon tjedana sve veće zabrinutosti među demokratima i njihovim pristašama zbog njegovog pogoršanog zdravlja i percipirane sposobnosti da porazi Trumpa u studenom.

Harris, čija kampanja tvrdi da je već osigurala demokratsku nominaciju, skuplja donacije i potporu i navodno je postavila rekord u prikupljanju sredstava nakon što je primila 81 milijun dolara u doprinosima u prva 24 sata nakon Bidenovog povlačenja.

Međutim, anketar iz Trumpove kampanje umanjio je rezultate ankete, tvrdeći da je Harrisin učinak bio pojačan širokim medijskim izvještavanjem o njezinoj kandidaturi i uzbuđenjem među demokratskim biračima zbog potresa u utrci.

“Ta će se izbočina vjerojatno početi pokazivati ​​tijekom sljedećih nekoliko dana i trajat će neko vrijeme”, rekao je anketar Tony Fabrizio, citira Reuters.

Najnovija anketa Reutersa/Ipsosa pokazala je da se 56% registriranih glasača slaže s izjavom da je Harris “mentalno oštra i sposobna nositi se s izazovima”, u usporedbi s 49% koji su isto rekli za Trumpa.

Druga istraživanja provedena nakon što je američki predsjednik odustao od kandidature otkrila su da je Harris bila bolja u anketama od Bidena, ali da je i dalje zaostajala za Trumpom.

Veliko nacionalno istraživanje, anketa Morning Consulta, pokazalo je da potpredsjednica zaostaje za Trumpom za dva postotna boda, 47% prema 45%, unutar granice pogreške.

U anketi PBS News/NPR/Marist provedenoj u ponedjeljak, Trump je vodio ispred Harris, sa 46% prema 45% američkih registriranih glasača.

američki izboriDonald TrumpKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 mjesec prije

Obožavaoci dobre kapljice su njeni fanovi.

eks
1 mjesec prije

Imaju psihopate Deep State mnogo instrumenata za kradju glasova , a glavni instrument su im mašine za brojanje glasova. Programirane su od strane slugu psihopata i kada se broj “nepoželjnih glasova ” poveća iznad zadatog procenta mašina se “kvari” , ili prestane brojati . Inače , nigde na svetu ne postoji sistem glasanja bez identifikacije glasača. To postoji u Americi. Kakva divna demokratija. Dodješ i kažeš “ja sam Koni i oni te upišu bez identifikacionog dokumenta. Neiscrpan izvor manipulacija. To je američka demokratija. Ako Tramp može da se izbori sa tim , imaće šanse .
Pogledajte sistem u Francuskoj. Stranka Le Pen imala je 9.000.000 glasova. Stranka Melanšona imala je 7.000.000 glasova. Pobednik na izborima je Melanšon. Znači, njihovi izbori su u formi “kako god se okreneš, dupe ti je pozadi”. Pobednik je onaj, koga Deep State psihopate odrede.

tuf
1 mjesec prije

Prenosite “istraživanja” istih onih koji su nas 4 godine uvjeravali kako je Biden zdrav i žrtva ruskog hibridnog ratovanja informacijama.

Herc
1 mjesec prije

jedna od mnogobrojnih lažnih anketa na uzorku od 600 + anketiranih sa područja cjele USA.
Pumpaju se lažne ankete kad atentat nije uspio a američki izbori su posebni ,svaka država nosi određeni broj elektora a najbitnije da kod R i tzv swing država prema anketama vodi Trump.
Vodi čak u Minesoti,Virginiji.New Hampshire i donekle u New Jersy gdje R nijesu imali više decenija nikakvog uspjeha.Ko može glasati za ovu glupaču bez ikakvog pedigrea osim onih bijelih luđaka koji mrze Trumpa ,zatim rasnih,nacionalnih manjina i gejlija Donekle ih može izvući dobar kandidat sa lijeve obale USA kao njezin zamjenik koji mora biti bijeli brit irskog njemačkog porijekla

Lucija, prva
1 mjesec prije

Harris vodi u samo jednoj anketi.

Onoj koju sam ja jučer stavila kao pokušaj ispiranja mozga i propagande.
Pokušaj utjecaja na javno mišljenje.

Index je stavio da su preuzeli od HINE. hina. hr /vijest/ 11685726

A HINA pokupila IPSOS + Reuters anketu.

Btw čini mi se da je uzorak minoran. Preko 400 demokrata, isto toliko republikanaca i oko 300 onih koji ne pripadaju ti strankama.

Druge 2,3 ankete daju prednost Trumpu.

Na kraju, to uopće ništa ne znači.
I Killary je vodila u anketama.

Ico
1 mjesec prije

Reuters/Ipsos – ova anketa je notorni LAŽ!

Zeljko
1 mjesec prije

Bijelci nisu unatrag skoro desetljeće većina u/ kod “velikog brata”! Bijelci stare brže nego i jedna grupa, bijelci imaju najmanje djece, Hispanoamerikanci će biti za 20 godina apsolutna većina, biti će ih 50%+! Hispanoamerikanci, Afroamerikanci, Azijati koje “naranđasti narcis” mr.i, mr.i i nabrojane prethodne dvije skupine i ima pokojeg “fikusa” u svojim redovima koje služe kao “ikebane”, skoro pola bijelaca će glasovati ne za Kamalu nego protiv “naranđastog narcisa”! Kršćanski cio.isti, evangelisti, dio Ži.ova, dio Sr.a, i poneka “ikebana” od ostalih će glasovati za “naranđastog narcisa”! Ostali uključujući Albance, Hrvate, Bošnjake (sa naših prostora) će u možda 100% glasovati za Kamalu! Rezime, bilo je dvojbe između “sen.lnog” i “naranđastog” ali između Kamale i “narcisa” nema dvojbe, uzima Kamala lagano “izbore”, ključ njene pobjede je žena, koja nije bjelkinja, i ključ su Hispanoamerikanci, koje bi “naranđasti” protjerao, Afroamerikanci koje “naranđasti” otvoreno m.zi, Azijati kojima “narcis” otvoreno prijeti novim log.rima, da bilo… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Biden je intervjuu za ABC News rekao da će se povući iz izborne utrke ako “Svemogući Gospodin siđe s neba” i naredi mu da to učini.
Sada je službeno najavio povlačenje iz predsjedničke utrke.
Je l’ smo mi to propustili drugi Kristov dolazak…

P.S.
Baba, zašto je direktorica američke tajne službe Kimbely Cheatle ostala bez posla…
Zbog neuspjelog napada na Trumpa.

Darko
1 mjesec prije

Opet smrdljive svinje od Demokrata misle pokrasti izbore. Ta banda će se morati otjerati s vlasti izgleda s oružjem i poštenim građanskim ratom.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Ovo je “vijest” za bljutarnji i večernji.

AJeTo
1 mjesec prije

Ima šanse za pobjedu ako je taktika u kampanji: bolje biti tiho i ostaviti dojam gluposti nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

1 mjesec prije

Ankete su sredstvo manipulacije, napravljene da utjecu na one koji slijede krdo.

nastran
1 mjesec prije

ma..dajte..odmah ga prestigla???

Zeljko
1 mjesec prije

Možda mazohisti, posebice istočni susjedi nakon povijesnog poniženja AV u WH na “štokrli” dobio je AV od “narcisa” suvenir flumaster, “progledaju” jer se njihovi “saveznici” iz Ki.e spremaju…. “Kina stvara ogromne tajne rezerve hrane, sirovina i energetskih resursa, pripremajući se za moguće buduće probleme, piše The Economist. Prošle je godine kineski uvoz mnogih ključnih resursa oborio rekorde, a uvoz svih vrsta roba porastao je za 16% u količinskom smislu. I nastavlja rasti u 2024., unatoč visokim cijenama. Na primjer, Sjedinjene Države predviđaju da će kineske rezerve pšenice i kukuruza uskoro iznositi 51% odnosno 67% svjetskih rezervi. Kina uvozi većinu sirovina i prehrambenih proizvoda koji su joj potrebni. Međutim, ova dinamika ne odražava rast potrošnje s obzirom na ekonomske poteškoće u zemlji. Prema The Economistu, Peking gomila resurse, strahujući da bi Trump, ako pobijedi na izborima, mogao pokušati presjeći najvažnije kineske opskrbne rute ili započeti dugi sukob oko Tajvana. Istodobno, proces… Čitaj više »

Marko
1 mjesec prije

Te njihove ankete su istinite kao i naše ankete… garantiram životom da nasumično 1000 Amera pitaš dali su za Kamalu, preko 95% nasmijalo bi se i reklo, “are you crazy”

Max
1 mjesec prije

Zasad

burt
1 mjesec prije

Trump je neozbiljan kandidat stari glupan, zlostavljač i prevarant, načitan je u razini djeteta iz prvog osnovne, već je okrenuo protiv sebe žene, manjine i predstavnike glavnih iindustrija, mislio je da je Helsinki u Rusiji, da je Belgija grad i da je Venecuela dio SAD-a, njega podržavaju Putin, Kim, Maduro, Assad i Khamenei da se smiju na njegov račun

zlogicool
1 mjesec prije

svaka anketa koja odstupa za 7% + stat pogreška, od vjerovatnosti ishoda slučaja je nevjerodostojna i upitna. dakle sve “agencijske” ankete bez popratne vjerovatnoće po modelu slučajnosti nemaju smisla i služe za programiranje javnog mnijenja (dominantnog). medijske-agencijske ankete su slično ispunjavanju loto listića-igre na sreću, za ispraznu zabavu . (nitko ne propitkuje ne obećanja nego realne programe za dobrobit i unapređenje birača-glasača-ljudi)

Babbage
1 mjesec prije

Ovo je kao kad HDZ naruci anketu nakon afere.

gargamel
1 mjesec prije

‘Hilari Klinton briše svoje odgovore na X jer zna da će zameniti Kamalu Haris’ Objavljeno 22.07.2024 Mogući scenario: izbori su odgođeni zbog velike krize (Treći svjetski rat?), Kamala predaje neizabranu palicu Hillary – Hoće li jedna od najpokvarenijih žena koje su ikada hodale ovom zemljom ipak postati predsjednica SAD-a? (13.35) – Hoće li elita ‘duboke države’ u Washingtonu ipak uspjeti da u Bijelu kuću uvuče ‘Vješticu’, nadimak njihove predsjedničke kandidatkinje 2016. Hillary Clinton? Sada kada se Joe Biden ‘povukao’ (= iznuđen tihim udarom), potpredsjednica Kamala Harris se postavlja, ali se u prošlosti pokazalo da ona nema šanse kod glasača. Ako ne dođe do novog, ovog puta uspješnog napada na Trumpa, čelnici Demokratske stranke će možda htjeti svojoj voljenoj Hillary dati priliku za osvetu i reparaciju (samo ovoga puta će se izbori morati manipulirati u mnogo većoj mjeri nego 2020. , drugim riječima: ukradeno). Hillary je počela deaktivirati svoje odgovore na… Čitaj više »

Pero
1 mjesec prije

Te ankete su inače samo pranje mozga i propaganda,samo platiš i dobiš rezultate koje hočeš.Koga jewsh deep state izabere taj če biti predsjednik.P.S. malo šale ako treba i Avu Karabatić proglase predsjednicom.

Darko
1 mjesec prije

Zamislite koje su to kretenčine Amerikanci, Biden im je umalo izazvao treći svjetski rat sa demokratima i te budaletine opet daju glas toj pošasti. Pa koja je to populacija koja glasa za demokrate? Jesu li oni svjesni i normalni kada ne vide kuda to vodi?

Mat
1 mjesec prije

Citav zivot sam bio ubjedjen,da su “carobni stapici”dio bajki i snova,vise nisam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI