Harris obećava vojnu moć

Kamala Harris
14 komentara

Potpredsjednica je izjavila svoju stalnu predanost NATO-u tijekom prihvaćanja demokratske predsjedničke nominacije

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris rekla je da će se pobrinuti da američka vojska ostane “najsmrtonosnija” na planeti ako ona postane predsjednica na izborima u studenom.

Harris je obećanje dala u govoru nakon što je službeno prihvatila predsjedničku nominaciju svoje stranke, tijekom Demokratske nacionalne konvencije (DNC) 2024. u Chicagu, Illinois u četvrtak.

Podsjetila je okupljene da se, kao potpredsjednica, već “suočila s prijetnjama našoj sigurnosti, pregovarala sa stranim čelnicima, ojačala naše saveze i angažirala se s našim hrabrim trupama u inozemstvu.”

“Kao vrhovni zapovjednik, osigurat ću da Amerika uvijek ima najjaču, najsmrtonosniju borbenu silu na svijetu”, rekla je Harris, koja je zamijenila američkog predsjednika Joea Bidena kao kandidata svoje stranke u predsjedničkoj utrci u srpnju.

Kritizirala je Donalda Trumpa za kojeg je tvrdila da je “prijetio da će napustiti NATO”. Potpredsjednica je jasno dala do znanja da će – za razliku od svog republikanskog suparnika – ostati predana vojnom savezu predvođenom SAD-om, obećavši da će “kao predsjednica čvrsto stajati uz Ukrajinu i naše NATO saveznike”.

Također je obećala “zauzeti se za pravo Izraela da se brani”. Harris je inzistirala da se “narod Izraela nikada više ne smije suočiti s užasom koji je teroristička organizacija Hamas izazvala 7. listopada”.

U prodoru palestinske oružane skupine u Izrael ubijeno je oko 1200 ljudi, a oko 250 ih je uzeto kao taoci. Izraelski zračni napadi i kopnena ofenziva u Gazi, koji su pokrenuti kao odgovor na napad, već su doveli do više od 40.000 ubijenih i više od 93.000 ranjenih, prema palestinskim zdravstvenim vlastima.

Potpredsjednica je također rekla da će ispuniti “svetu obvezu” da se brine o američkim vojnicima i njihovim obiteljima ako bude izabrana u Bijelu kuću. “Uvijek ću poštovati, a nikada omalovažavati, njihovu službu i žrtvu”, izjavila je.

Biden, koji se obratio DNC-u u ponedjeljak, također je napao Trumpa zbog njegovog stava o NATO-u. “Kad je Trump otišao s dužnosti, Europa u NATO-u bila je u dronjcima – nije šala”, rekao je predsjednik.

Tijekom svog vremena u Bijeloj kući između 2016. i 2020., Trump je optužio europske zemlje koje nisu uspjele ispuniti cilj od 2% vojne potrošnje da su besplatne, pokušavajući iskoristiti Washington. Ranije ove godine, republikanski kandidat podsjetio je kako je čelnicima NATO-a rekao da SAD neće braniti “delinkventne” članice bloka.

Politico je u srpnju izvijestio, citirajući Trumpove stručnjake za nacionalnu sigurnost, da, ako ponovno postane predsjednik, “vjerojatno” neće izravno napustiti NATO, ali bi mogao revidirati blok kako bi njegove europske članice preuzele više odgovornosti.

Kamala HarrisNATOSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
23 dana prije

Svojim vibratorom.

Baraba
23 dana prije

Lepa perspektiva za našu decu i unuke.Mada mislim , da ni sa Trumpom neče ništa biti bolje, ako bude on. Trump je po meni ipak pragmatičar, pustiče da garava dobije izbore, pa nek se zahebava sa Rusima i ostatkom sveta, ipak ih je nekoliko milijardi, valja tu livadu preorati, što bi reko narod.

Adriana
23 dana prije

Must bez funny in the reach men world…

Let it
23 dana prije

Citam na Google najnovije vijesti Kursk Fighting
i svi pisu da Amerikanci preko Ukrajinaca napreduju u dubinu Rusije, malo sporije ali ruska vojska ili tocnije Putinova vojska – tako pise – puca po svim savovima.

23 Augusta 1943 je bila zavrsena bitka u Kursk s Nijemcima i prema zapadnim novinama na Google, po svemu sudeci tamo gdje je Hitler to jest gdje su Nijemci bili porazeni tu ce nastaviti iz pocetka borbu Amerikanci i ostvariti pobjedu i iste ciljeve koje su Nijemci tako prizeljkivali.

To je kraj Rusije.
Ako bude uopce Rusija nece biti veca od bivse Jugoslavije.

Povijest se ponavlja ali ne isti akteri.

Pero
23 dana prije

Jewish deep state stvarno upro da ovu “kokošku” instalira za predsjednicu SAD.Bidenove gluposti i senilost je posljedica starosti dok je ova prirodno glupa bez starosti.Bit če sve isto kao i sa Bidenom samo što če sa njom biti manje posla jer joj neče trbat mijenjat pelene.

Gojko
23 dana prije

Ajde Kamumila u fičku majke svoje, idi napuši se hurca hazarskog ovako im viriš iz bulje cio-hazarske kujo gubava.

vigor komar
22 dana prije

odvratni travestit! muski vrat, crte lice. najodvratniji osmijeh u istoriji covjecanstva. ako kramp ne dobije tu nakazu, nek se ubije! od njih dvoje zajedno ni pola pravog predsjednika! fuj amerika!

Darko
22 dana prije

Krmaću treba riješiti s nekoliko snajpera za svaki slučaj da ju se ne promaši..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI