Harris predvodi Trumpa u ključnim državama – anketa

Kamala Harris
27 komentara

Nova anketa donosi probleme bivšem predsjedniku, ali vodstvo demokrata moglo bi biti manje nego što se čini

Anketa New York Timesa objavljena u subotu pokazuje da američka potpredsjednica Kamala Harris ima značajnu prednost u odnosu na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u swing državama Wisconsin, Pennsylvania i Michigan. Međutim, podaci o uzorku ankete sugeriraju da bi utrka u stvarnosti mogla biti daleko tijesna.

Provedeno od strane Instituta za istraživanje koledža Siena, anketa na gotovo 2000 vjerojatnih birača pokazala je da Harris u sve tri države pobjeđuje Trumpa s 50% do 46%. Anketa je provedena između 5. i 9. kolovoza, u tjednu kada je Harris proglasila guvernera Minnesote Tima Walza svojim kandidatom za potpredsjednika.

Wisconsin, Pennsylvania i Michigan pouzdano su glasali za demokrate od 1992. do 2016., kada je Trump prkosio gotovo svim izborima i pobijedio u sva tri. Predsjednik Joe Biden uspio je preokrenuti te države Rust Belta još 2020. godine, ali to je učinio s gotovo niskim marginama. I za Harris i za Trumpa, osvajanje ili Pennsylvanije i njenih 19 elektorskih glasova, ili Michigana i Wisconsina zajedno 25 glasova, ključno je za pobjedu na izborima u studenom.

Dok anketa sugerira da je Harris na putu da osvoji upečatljivu pobjedu u sve tri države, pogled na njezinu metodologiju sugerira da bi vodstvo demokrata moglo biti iluzija. Na primjer, 45% ispitanika u Michiganu glasalo je za Bidena 2020. godine, dok je 39% izabralo Trumpa. U stvarnosti, Biden je osvojio Michigan s manje od tri boda, umjesto šest koliko anketa sugerira.

Slične razlike mogu se vidjeti u Pennsylvaniji, gdje uzorci ankete sugeriraju da je Biden osvojio državu s pet bodova u 2020., u usporedbi s 1,2 u stvarnosti, i u Wisconsinu, gdje je anketa pokazala da Biden pobjeđuje s osam bodova, umjesto s 0,6.

Uzimajući u obzir ovo preveliko uzorkovanje demokrata, Harris i Trump su u statističkoj mrtvoj trci u sve tri države.

Bez obzira na to, anketa je jedna od nekoliko koje pokazuju da se Harris približava Trumpu. Prema prosjeku više anketa koje je sastavio RealClearPolitics, Harris trenutno vodi ispred Trumpa u cijeloj zemlji za 0,5%. Nasuprot tome, Trump je vodio pred Bidenom za oko tri boda neposredno prije nego što je predsjednik obustavio kampanju za reizbor prošlog mjeseca.

Unatoč tome što nije objavila nikakva politička stajališta i nije odgovarala na pitanja novinara otkako je objavila svoju kampanju, Harris je porasla na 48%, u odnosu na 36% u veljači, prema prethodnim anketama New York Timesa/Siene. Trumpova naklonost trenutno iznosi 46%, u odnosu na 44% u veljači.

američki izboriDonald TrumpKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
1 mjesec prije

The new president of the USA, the first female president in history and a representative of minority nations in the USA, is Kamala Harris!

pticopteris_pticoseris
1 mjesec prije

Okultna elita se ne da. Nakon šta nisu uspili ubit Trumpa, zamijenili su svog kandidata na izborima, i sad odjednom taj kandidat (autsajder, rekao bih) u prednosti… kako sad to??
Taman kad se činilo da Trump ima sigurnu pobjedu na izborima.

Sjetimo se, nakon preživljavanja atentata je izjavio: zajedno ćemo se boriti protiv zla.

Stvarno, protivnik mu je zlo, i zlo se služi lažima…

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Oblikovanje uma.

Prenašanje ankete NYT-a na “čak” 2.000 vjerojatnih birača na izborima u državi koja ima 330 milijuna stanovnika.

New York Times posjeduje firma koja se zove New York Times Company.
Čiji su najveći dioničari BlackRock, VanGuard Group i Farallon Capital Management.
A izdavač i predsjednik NYT-a do prije nekoliko godina više desetljeća je bio Arthur Ochs Sulzberger, Jr. koji je po očevoj strani pukom koincidencijom Zidov.
Sada to radi njegov sin.

I ankete takvog nadasve objektivnog lista prenosi portal Logično.

Max
1 mjesec prije

Ne kažem da Trump valja ali ova je katastrofa.

pero
1 mjesec prije

Trump nije ništa posebno, ali onaj tko za ovu kobilu glasuje, taj stvarno nema u glavi ništa osim slame.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Dva komentara su mi blokirana na ovaj tekst.
Prije sam bio jako malo cenzuriran, u zadnjih desetak dana svaki drugi mi ne prolazi.
A način pisanja nisam promijenio.

Izgleda da se ide na polagano ‘umrtvljenje’ ovog portala.
Prije bi dobijali odgovore na ovakve upite od portala, sada i to izostaje drugima.

Pretpostavljam da je sljedeći na popisu za cenzuriranje tihobl.

Darko
1 mjesec prije

Amerikanci samo trebaju opet nasjesti na glupu krmaču demokrata, zar im nije dovoljno štete napravio šupljoglavi Biden. Jesu li stvarno Amerikanci toliko glupi da stalno padaju na iste štoseve demokrata?

Josip
1 mjesec prije

Demokrati ne znaju nista drugo nego li krasti, lagati i ubijati po svijetu. A mozete zamisliti kolio ce u tome napredovati ako zbog svoje woke politike dovedu ovu obojenu korumpiranu glupacu na celo Amerike. Tek onda ce njihove vrline doci do izrazaja. A narod im glup i hipnitiziran, slijep kraj zdravih ociju..

Josip
1 mjesec prije

Dolazi vrijeme kada ce i Amerika morati pocistiti zidove na svom kontinentu kao sto je Hitler na svom. Jer su se vec jednom videno opet domacinima popeli na vrh glave infiltrirani u sve pore svog drustva s jednim jedinim ciljem nemilosrdnog zgrtanja bogatstava i opstrukcijom i korupcijom institucija ne pitajuci za bilo sto domacine.

nekoime
1 mjesec prije

Kamala će izgledati daleko elegantnije kada bude potpisivala bezuvjetnu kapitulaciju pred snagama BRICS-a.

opetlazes
1 mjesec prije

Ova do prije 10 dana nije imala jedva 10% glasova, sada kao vec i vodi, kakva farsa su ti izbori. Vrijedjanje inteligencije.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI