Harris ‘prezauzeta’ da bi razgovarala s medijima

Kamala Harris
12 komentara

Američka potpredsjednica Kamala Harris nije dala mnogo intervjua za medije jer je “ona veoma zauzeta osoba”, rekla je za CNN jedna od njenih savjetnica za kampanju Keisha Lance-Bottoms. Čak su i liberalni stručnjaci kritizirali Harrisa zbog izbjegavanja reflektora.

U dva mjeseca od kada je najavila svoju predsjedničku kampanju, Haris i njegov potpredsjednik Tim Walz dali su ukupno sedam sedećih intervjua, dok su bivši predsjednik Donald Trump i potpredsjednik JD Vance dali 70 intervjua i konferencija za novinare, prema podacima sastavio Axios ove sedmice.

Kada se računaju razgovori sa stranačkim saveznicima – na primjer Trumpov razgovor uživo s vlasnikom X-a Elonom Muskom –, bivši predsjednik vuče još više ispred Harrisa, koji se uglavnom držao skriptiranih skupova kako bi došao do birača.

Upitan zašto Harris ne daje više intervjua, Lance-Bottoms je u petak za CNN rekao da bismo “voleli da je vidimo kako sedi svaki dan sa CNN-om i daje intervjue, ali ona je veoma zauzeta osoba.” “Ona je i potpredsjednik i kandidat”, nastavio je Lance-Bottoms, ponovivši da je Haris jednostavno “prezauzet” da bi odgovarao Trumpovom medijskom rasporedu.

Harris se našla na udaru kritike New York Timesa zbog izbjegavanja nepisanih pojavljivanja, dok je komentator CNN-a Scott Jennings u petak maltretirao potpredsjednika jer je namjerno izbjegavao “neprijateljske medije”. Noć prije, Harris je opširno razgovarao s TV voditeljicom Oprah Winfrey, iako je intervju bio prijateljski i uključivao je mnoštvo Harrisovih slavnih pristalica, uključujući Meryl Streep, Jennifer Lopez, Julia Roberts, Chris Rock i Ben Stiller.

Harisova kampanja vjeruje da je “ograničavanje interakcije s novinarima prava strategija – čak i ako frustrira novinare”, izvještava Axios, pozivajući se na izvore bliske kampanji.

Prema nedavnoj anketi New York Timesa/Siene, 31% birača smatra da ne zna dovoljno o Harrisu, dok samo 12% nije sigurno tko je Trump ili gdje se nalazi po ključnim pitanjima.

IntervjuKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čari poroka
2 sati prije

Mora da je negdje organizovana redaljka. Obaveze zovu.

Tupko Glupko
2 sati prije

‘kritizirali Harrisa’, ‘njegov potpredsjednik’, ispred Harrisa’, ‘prezauzet’, ‘opširno razgovarao’, ‘o Harrisu’…

Što je Harris promijenila spol? 😃
To bi donijelo prevagu da glasači Demokrata pobijede na izborima 😁

Protiv Sistema
2 sati prije

Trumponja me jako razočarao kad nije pobijedio u debati ovu nepismenu Kamilu

Mačak
11 minuta prije

Trumpa vidis na 5 min I sve ti je jasno o njemu

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI