Harris se približava nominaciji demokrata

Kamala Harris
23 komentara

Američka potpredsjednica Kamala Harris osvojila je dovoljno glasova demokratskih delegata da postane predsjednički kandidat ove stranke, objavio je u petak Demokratski nacionalni komitet.

Većina od 3.904 delegata Demokratske stranke dala je svoje glasove za Haris telefonom ili e-poštom u petak, osiguravajući da će ona biti kandidat stranke do zatvaranja glasanja ‘virtuelne prozivke’ u ponedjeljak, predsjedavajući Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Jaime Harrison je rekao u saopštenju.

“Uz podršku više od 50% svih delegata samo jedan dan nakon glasanja, potpredsjednik Harris ima ogromnu podršku Demokratske stranke i vodit će nas ujedinjene u našoj misiji da porazimo Donalda Trumpa u novembru”, rekao je Harrison.

Harison nije otkrio koliko je delegata glasalo za Harris ali s obzirom na to da je većina ovih delegata već obećala svoju podršku prošle sedmice, rezultat je bio gotov zaključak. Predsjednik Joe Biden je podržao Harris da se umjesto njega kandiduje za Bijelu kuću, nakon što je suspendovao svoju kampanju za reizbor krajem prošlog mjeseca. Uz obezbeđenu podršku delegata, ona će zvanično biti potvrđena kao demokratski kandidat na stranačkoj konvenciji u Čikagu 19. avgusta.

Kada bude potvrđeno, Harris će biti prvi predsjednički kandidat u 56 godina koji će se kandidovati za Bijelu kuću, a da se nikada nije natjecao na primarnim izborima. Harisina prva ponuda za predsjedništvo propala je 2019. godine jer su njeni birački brojevi bili niski jednocifreni, a ona se borila s niskim ocjenama odobravanja tokom svog potpredsjedničkog mandata. Više  anketa pokazalo je da je Harris najmanje popularna potpredsjednica u modernoj istoriji SAD-a.

DNC se našao na udaru kritike zbog odbijanja održavanja vanrednih primarnih izbora ili otvorene konvencije na kojoj se više kandidata može nadmetati za nominaciju. Veliki dio ovih kritika došao je od konzervativaca, iako je pokret Black Lives Matter – dugo povezan s Demokratskom strankom – izdao saopštenje prošle sedmice u kojem se osuđuje „očigledno zanemarivanje demokratskih principa“. “Elita Demokratske stranke i donatori milijarderi pokušavaju da manipulišu crnim glasačima pomažući Kamalu Haris i nepoznatog potpredsjednika kao novu demokratsku kartu bez primarnog glasanja javnosti”, objavila je grupa.

U telefonskom razgovoru sa pristalicama u petak, Haris je rekla da je “počašćena što je potencijalni demokratski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država”.

„Kao vaš budući predsjednik, znam da smo dorasli ovoj borbi, a kada se borimo – svi će uglas reći – pobjeđujemo!” dodala je, očigledno pogrešno čitajući uputstva na svom unapred pripremljenom scenariju.

BidendemokrateKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
1 mjesec prije

Ponekad je najlakše biti izabran ako ljudi uopće ne glasaju.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Gospođo Harris, koji su, po vašem mišljenju, sada najveći problemi u Sjedinjenim Državama?
Hitno treba zabraniti plastične slamke. To će biti moj prvi predsjednički dekret. Haha haha…

P.S.
Jebi ga! – Hamlet

anik
1 mjesec prije

Ona voli bijelo vino. Čića ga barem dvije boce dnevno.

tihobl
1 mjesec prije

Bajden pokusao prebjeci u Rusiju:

Бајден је замало одлетео у Русију
После састанка Американаца који су стигли после размене из Русије, актуелни председник се из неког разлога попео на празан авион и ту се сакрио.

tihobl
1 mjesec prije

SAD bi da vrate dolar u Rusiju:

Министарство финансија САД саопштило је да ће до 12. октобра 2024. године бити могуће обављати трансакције са Националним депозитом за поравнање, Националним клириншким центром и Московском берзом, чиме ће се повући потпуна блокада трансакција са Московском берзом и руским центрима за поравнање за два месеца. Разлози за ову одлуку још нису разјашњени.

tihobl
1 mjesec prije

Ким Џонг Ун, лидер Северне Кореје: Увек ћемо стајати уз Иран и одлучно ћемо одговорити на сваку претњу нашем савезнику Ирану. Упозоравамо плаћеника глобалног империјализма, односно Израела, да не греше.

tihobl
1 mjesec prije

„Порез на климатску воду“ који је раније предложен на Светском економском форуму поново је почео да се активно расправља – начин да се попуни буџетски дефицит у низу европских земаља.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Meni ovo forsiranje Harris i namjerno povlačenje Bidena pred izbore liči na nešto odavno planirano u Demokrata.
Da su uspjeli ubiti Trumpa, put bi joj bio otvoren da postane predsjednica.
Kapacitet za vođenje države joj je u rangu Dementnog.
Još jedna lutka na koncu.

tatamata
1 mjesec prije

pojacali su joj inteligenciju ? …. ajd nije lose , sad je jaca od analene

Max
1 mjesec prije

Poznato.

BanOvan
1 mjesec prije

Kamilice, cokoladice, do koje stranice u bukvaru si stigla?
Sacekaj malo cika jeBidena, eno ga bori se jos sa koricama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI