Hezbollah ispalio baraž raketa na Izrael

Hezbollah i Izrael
5 komentara

Presretači su aktivirani na sjeveru Izraela dok je Hezbolah lansirao baraž raketa preko granice, saopštile su izraelske odbrambene snage u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Sirene za zračni napad aktivirane su oko 1.10 sati u Haifi, Nazaretu, Afuli i donjoj Galileji, navodi Jerusalem Post. IDF je saopštio da je Hezbolah lansirao ukupno 24 rakete u tri talasa i da su sve presretnute. Jedna od raketa je navodno pala u oblasti Nazareta. Šezdesetogodišnji muškarac lakše je ranjen gelerima u Donjoj Galileji, prema MDA, izraelskoj organizaciji za hitnu medicinsku pomoć i katastrofe.

Libanski TV kanal Al Mayadeen citirao je glasnogovornika Hezbolaha koji je rekao da je grupa ispalila desetine raketa tipa Fadi-1 i Fadi-2 na izraelsku zračnu bazu Ramat David kao odgovor na ranije zračne napade jevrejske države na Liban.

Radio izraelske vojske kasnije je potvrdio da je Hezblah gađao Ramat Davida i rekao da IDF odgovara napadima u južnom Libanu.
Izrael je planirao napade na pejdžer 15 godina. Baraž označava posljednju rundu eskalacije između Izraela i militantne grupe Hezbolah, koja izvodi prekogranične napade u znak solidarnosti s Hamasom u Gazi.

IDF je saopštila da je tokom subote pogodila oko 180 ciljeva Hezbolaha u južnom Libanu, uništivši “hiljade lansernih cijevi spremnih za neposrednu upotrebu protiv izraelskih civila”. Izraelski avioni udarili su u petak na predgrađe Bejruta, ubivši nekoliko visokih komandanata Hezbolaha. Prema podacima libanskih vlasti, ubijeno je 37 osoba.

“Nastavit ćemo djelovati protiv Hezbolaha dok ne ostvarimo svoju misiju: ​​osiguravanje sigurnog povratka zajednica na sjeveru Izraela njihovim domovima”, rekao je u petak izraelski ministar odbrane Yoav Gallant.

Zvaničnici UN-a, kao i Rusija i Kina, osudili su eksplozije kao neselektivne.

bliski istokHezbollahIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lole ribar
11 sati prije

Nazalost izlgeda da vise se djeca ozljede na novu godinu bacajuci petarde nego ovi hezbolah napadi !!

Dok ne roknu usrahellcima jedno 10 tak Poltava onako za pocetak da se malo saberu cionacisti !!

lole ribar
11 sati prije

“osiguravanje sigurnog povratka zajednica na sjeveru Izraela njihovim domovima”
Aha sad je taj đir za opravanje za rat i totalnog unistavanja svega sta im je prijetnja
dok je prije bilo “osiguravanje taoca il sta vec”
Jos gori su mi ovi iz Hezbolaha koji zasad sve mlako ili su pokusali jako pa ih prebilo ?
Cuj ovo ispalili 10 tke raketa na Israhell a oni njiha preko 1000 bombandiranja u zadnjih par dana a da ne spominjemo ni pagere i wokie tokie

Profesor Živago
11 sati prije

Kada su već cionisti sami najavili da će ih napasti i počeli dopremati dodatnu tehniku i ljudtvo (i to poslije dvodnevne katastrofe sa eksplodirajućom tehnikom) trebali su izvršiti preventivni udar i ispaliti rakete na izrael. Ovako su ih dosta uništili zračnim udarima. Nepotrebni gubici oružja i ljudstva. Ajde da je to bilo iznenadno ali ovako… Greška Hasane.

Max
11 sati prije

Nastavit će se.

R M
7 sati prije

Folklor. Malo ovamo, malo ovamo, bitno da se narod zabavlja, a oni globalisti shto rade ispod zhita bic1e manje primetno

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI