Huti napadaju središnji Izrael

Huti projektil raketa
54 komentara

Jemenska oružana skupina rekla je da je u napadu koristila svoj “novi hipersonični balistički projektil”.

Projektil ispaljen iz Jemena pogodio je središnji Izrael u nedjelju ujutro, prema podacima Izraelskih obrambenih snaga (IDF). Huti, naoružana skupina koja kontrolira veći dio sjevernog Jemena, preuzeli su odgovornost za napad.

Projektil je ušao u izraelski zračni prostor s istoka i pao na otvoreno područje, objavila je IDF u poruci na X (bivši Twitter). U incidentu nije bilo žrtava, dodaje se.

U kasnijem postu, izraelska vojska je rekla da je napad potekao iz Jemena. Također je pojašnjeno da su eksplozivne zvukove koji su se čuli iznad središnjeg Izraela proizveli IDF-ovi presretači koji su ispaljeni na nadolazeći projektil.

Sirene su se aktivirale u području od Tel-Aviva na obali Sredozemnog mora do grada Modiina nekih 25 km jugoistočno oko 6:30 ujutro po lokalnom vremenu, izvijestio je Times of Israel.

Prema novinama, projektil je navodno pogodio otvoreno područje i izazvao požar u šumi Ben Shemen, nekoliko kilometara od međunarodne zračne luke Ben Gurion u blizini Tel-Aviva. Šrapneli su oštetili i željezničku stanicu u predgrađu Modiina, a policija traži krhotine projektila i u drugim područjima, dodaje se.

Devet osoba lakše je ranjeno dok su bježali u sklonište usred napada, rekla je izraelska služba hitne pomoći Magen David Adom.

Nekoliko sati kasnije, Hutiji su potvrdili svoju odgovornost za raketni napad, a glasnogovornik skupine rekao je u izjavi da su “jemenske oružane snage izvele specifičnu vojnu operaciju” protiv “vojnog cilja izraelskog neprijatelja” u Tel-Avivu. Lučko područje Jaffe.

Napad je uključivao “novu hipersoničnu balističku raketu”, koja je uspjela pogoditi zadanu metu, ustvrdio je glasnogovornik. “Neprijateljski obrambeni sustavi nisu uspjeli presresti i suprotstaviti se [projektilu]. Prešao je udaljenost od 2040 km za jedanaest i pol minuta i izazvao stanje straha i panike u Izraelu, dodao je.

Huti napadaju trgovačke brodove koji su navodno povezani s Izraelom u Crvenom moru i Adenskom zaljevu bespilotnim letjelicama i projektilima od listopada prošle godine, govoreći da djeluju kao podrška Palestincima usred izraelskih napada na Gazu.

Jemenska skupina također je gađala izraelski teritorij bespilotnim letjelicama i projektilima, ali je samo u nekoliko navrata uspjela probiti protuzračnu obranu.

Saree je upozorio da bi “izraelski neprijatelj trebao očekivati ​​više napada i specifičnih operacija” uoči prve godišnjice napada palestinske oružane skupine Hamas 7. listopada na Izrael, u kojem je ubijeno oko 1200 ljudi, a oko 250 uzeto za taoce.

Prema ministarstvu zdravstva Gaze, najmanje 41.206 ljudi u palestinskoj enklavi je ubijeno, a 95.337 drugih ranjeno u IDF-ovoj zračnoj kampanji i grupnoj operaciji, koja je pokrenuta kao odgovor na napad Hamasa.

hipersonična raketaHutiIZRAELJemenNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
goran
2 dana prije

ja mislim da su huti opaki kamenčić pod petom izraelaca hahahahaha.
bravo huti,vi radit točno ono što bi im trebali svi radit,ali nažalost ne rade jer su prodali svoje guzice

Biti-ili-ne-biti
2 dana prije

Huti napali Izrael balističkim projektilom.
Netanyahu: Ovo ćete skupo platiti.
Huti: Pošalji nam broj bankovnog računa, pa ćemo ti skupo platiti.

Dalmata
2 dana prije

Di su,sad oni cionistički botovi,koji su se rugali,kad sam,napad Velikih,Legendarnih Huta,najavija?I je
li mislite,da,je ovo samo pokušaj?Ili”Štimaju se,žice tamburice”?!Je li stvarno ima,ili su udreni mokron bičvon(čarapon)po glavi,ili su defešto(potpuno)maniti,ili su sitni jadnici,koji imaju prodanu dušu,da mogu
virovat,da Izrael,USrA,NATO,ne bi istribili cili svit,da nema(pored Rusa.Kine.Irana)i ostalih,koji,herojski
su pljunuli u njihove krvoločne gubice,a među njima su i Legendarni Huti.Samo udrite,udrite,cionističku gamad.Tucite in skladišta A bombi,TEl Aviv,general štab,središte Mosada i kuće di gamad živi.Nek ološ vidi kako je Palestincima

eks
2 dana prije

Dok Amerikanci i njihovi vazali “razmatraju dozvolu” za udar raketama dugog dometa na teritoriju Rusije , Rusi i Iranci “razmatraju dozvolu” Hutima za udar na Izrael i na američki nosač aviona . To se zove “tante za kukuriku” .

Zeljko
2 dana prije

Da li će “komentatori” ovako slavodobitno “komentirati” kada Izrael, a hoće, odgovori i vrati Hute u srednji vijek? Istina oni, po Hidžri, i žive u srednjem vijeku u 1446. godini!! Bilo je isto “slavlje” na portalu 7 i 8.10.2023. i što bi, pogibija najmanje 50 k nedužnih u Gazi da bi neki “šef” Hamas, koji je sve svoje, sklonio u Qatar uživao u “pobjedi”! “Bolje sto godina pregovarati, nego jedan dan ratovati…”

NOME
2 dana prije

……sandaličari potroše hipersoničnu raketu pogodivši neku livadu, i otkriju da posjeduju takvo oružje…..mora da su izraelci prestravljeni i razmišljaju o kapitulaciji….ako netko potegne nuks to će biti izraelci, i to bi baš moglo biti na neku državu tipa jemen…..

marmel
2 dana prije

Samo naprijed

tihobl
2 dana prije

Huti su prebacili cijelu brigadu u Siriju.
O ovome niko ne pise.

Sandalasi samo cekaju zeleno svjetlo da razbiju cioniste na Golanu.

Max
2 dana prije

Značajna vojna operacija.

Jure
2 dana prije

🔥Ipak ne ministar obrane nego je dobio ministarstvo sigurnosti ma šta to značilo i na čiju štetu – ostaje da se vidi ….naravno pišem o novim ministru tzv vlade tzv israela

Dalmata
2 dana prije

Sad,malo tehnike,za ljubitelje zla,zvanog Izrael.Prema,podacima,Izral.vojnog radija,raketa je”oko 15 min,pribrzini od 6,6 maha”,šta potvrđuje podatke Huta,2024 km udaljenosti,raketa je prešla za oko 11min.Udar je bio,opet podaci Izral.vojnog radija,u širini 25 km,šta znači da se,vjerovatno radilo,o raketi,koja nosi,više,bojevih glava.Prema,Izr.podacima,uzbuna je bila u 74 naselja,prvi put u povjesti
Izra.2 milijuna Izraelaca su jurili u skloništa.Prema snimkama,samih cionista,panika,jurnjava do sklo
ništa,blokirane ceste,ranjeni u Tel Avivu.kako stvari,dernek(veselje na pazaru)je počeja kod Židiva
i to ,u njihovoj jazbini.Nije tajna,ovo su podaci”PressTv.ir”

Ico
2 dana prije

Bosonogi imaju hipersonične rakete?!? Tko im je to dao?!? Ili je to dogovor testiranja PZO Izraela?

onaj najglu...Dalton
2 dana prije

Američka institucija Brookings: ”Huti nisu agenti Irana, nego su opasniji od Irana i ne možemo im nametnuti sankcije niti utjecati na njihovu vladu jer nemaju novca u međunarodnim bankama niti stranih ulaganja.” (Šupe u pijesku, ogrtači i papuče im nisu zanimljivi.) ”Bombardiranje naših zrakoplova njihovih položaja bilo je neuspješno. Huti su vrlo težak neprijatelj i naučili su iz prethodnih ratova prilagoditi se situaciji.” Projektil lansiran iz Jemena na područje Tel Aviva preletio je oko 2.040 km, za 11,5 minuta prošavši u Crvenom moru dva američka razarača (USS Michael Murphyy DDG-112 i USS Frank E. Petersen Jr. DDG-121) i francusku fregatu FS Chevalier Paul D-21. Navodno je pogođena elektrana Gezer, postrojenje uz plinske turbine. Izraelska strana tvrdi da je pogodila samo neka polja u blizini željezničke stanice Kfar Daniel, Rehovot i Patei Modin, od kojih se sva, nalaze unutar nekoliko kilometara od elektrane Gezer. Je ili nije, u krajnjem slučaju nije… Čitaj više »

Antee
2 dana prije

Pokazna vježba Rusa…ako dozvolitei pomognete Ukropima da gađaju rusku zemlju , mi ćemo dozvoliti i pomoći svima ostalima da gađaju šta god Anglo-cionističko hoće…
Očigkedno je da niti za 500 hodina procvata, Huti ne bi mogli samostalno razvit ovakvo oružje i da im je dotureno od Rusije kroz Iran.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI