IDF istražuje vojnike zbog zlostavljanja mrtvih Palestinaca

IDF vojnici guraju bezivotne Palestince
16 komentara

Izraelske trupe uhvaćene su kamerom kako guraju tijela s krova tijekom racije na Zapadnoj obali

Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su da istražuju vojnike koji su bacali tijela mrtvih Palestinaca s krovova tijekom racije u gradu Qabatiya na okupiranoj Zapadnoj obali.

Videosnimke koje su iz različitih kutova snimili svjedoci racije u četvrtak, uključujući novinare AP-a i Al-Arabyja, prikazuju tri vojnika na krovu višekatnice kako guraju očito beživotna tijela preko ruba zgrade.

“Ovo je ozbiljan incident koji nije u skladu s vrijednostima IDF-a i onim što se očekuje od vojnika IDF-a”, rekla je izraelska vojska u petak.

Na snimci se vidi kako vojnici vuku jedno tijelo prema rubu krova i potom ga bacaju na tlo. Prilazeći drugom tijelu, vojnici ga drže za udove i bacaju preko ruba. U trećem slučaju, vojnik nogom udara tijelo preko zida zgrade. Trojica Palestinaca navodno su ubijena tijekom izraelskog napada.

Fotografije snimljene na licu mjesta pokazuju kako se buldožer izraelske vojske kreće blizu zgrada u koje su tijela bačena.

“Buldožer je pokušao srušiti kuću kako bi donio tijela. To nije upalilo”, rekao je za CNN reporter Al-Arabyja Ameed Shehadeh, koji je svjedočio incidentu.

“Vojnici su se popeli i šutirali i gurali tijela s krova, kao što smo vidjeli. Udarali su, gurali i bacili tri različita tijela s jednog krova, a četvrto je tijelo bačeno sa susjednog krova nekoliko metara niže.”

Prema IDF-u, izraelske trupe ubile su četvoricu naoružanih napadača tijekom posljednje operacije u Qabatiji na sjevernom dijelu Zapadne obale.

Međunarodno pravo zahtijeva od vojske da s poštovanjem postupa s mrtvim tijelima, uključujući i ona neprijateljskih boraca, te da ih vraća njihovim obiteljima.

Izrael je pokrenuo “protuterorističku operaciju” velikih razmjera protiv Palestinaca na Zapadnoj obali kao odgovor na pokušaj samoubilačkog bombaškog napada u Tel Avivu prošlog mjeseca. Više od 700 Palestinaca u tom području ubile su izraelske snage od prošlog listopada, prema palestinskom ministarstvu zdravstva.

IDFIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
8 sati prije

Ovi če provesti istragu a Amerikanci će nadzirati tu provedbu.divno.

hitber
8 sati prije

Ako su mrtvi onda im ne smata.

Srećko
7 sati prije

“Ovo je ozbiljan incident koji nije u skladu s vrijednostima IDF-a i onim što se očekuje od vojnika IDF-a”, rekla je izraelska vojska u petak.

Prvi put čujem da IDF ima neke vrijednosti ! Dosad su svašta utrpali u te vrijednosti, silovali zatvorenike , ubijali žene i djecu , pa čak i svoje vojnike i taoce, ali ovo je kao ispod njihovog nivoa . Ne postoji ništa ispod njihovog nivoa .

abc
6 sati prije

Oni su jim samo pomogli da brže siđu.

Max
6 sati prije

Zločincii istražuju zločince.

abc
6 sati prije

Da nije bilo snimljeno, nitko jih nebi pretraživao. Izrael je leglo zločinaca i psihopata.

Zvone
4 sati prije

Kadija te tuži, kadija ti sudi.

nessy
3 sati prije

Ako me oci ne varaju, barem onaj prvi, i treci su bili zivi, jer se mrtvaci rijetko drze za rub krova, dok ih zvijer u ljudskom obliku gazi po prstima. Vojska bolesnika bez savjesti i razuma. Nakon pokolja vjerojatno dodju kuci poljube djecu i zenu i legnu mirno spavati. Bezbroj pogroma koje je taj narod dozivio, nikad mi nije bilo jasno zasto. Oni sami daju odgovor, svakodnevno.

Karma
2 sati prije

Manijaci i politicka gamad koja ih mazi po svijetu. Prestrasno i jezivo. Demoni BAALA

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI