Indijski premijer ‘dolazi da se sastane sa mnom’ – Trump

Donald Trump Narendra Modi
4 komentara

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat najavio je da će se susresti s Narendrom Modijem tijekom njegovog putovanja u Ameriku

Bivši američki predsjednik – i sadašnji republikanski kandidat – Donald Trump nagovijestio je u ponedjeljak da će se uskoro sastati s indijskim premijerom Narendrom Modijem. Potonji će putovati u SAD kasnije ovog tjedna kako bi sudjelovao na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku, kao i na summitu čelnika Kvadrilateralnog sigurnosnog dijaloga, čiji je domaćin američki predsjednik Joe Biden u Delawareu.

Govoreći na sastanku gradske vijećnice u Flintu, Michigan, Trump je opisao Modija kao “fantastičnog” vođu, ali je također nazvao Indiju “vrlo velikim zlorabiteljem” trgovinskih veza, tvrdeći da New Delhi nameće visoke carine na uvoz.

“On (Modi) će se slučajno doći sastati sa mnom sljedeći tjedan”, rekao je Trump. “I Modi, on je fantastičan. Mislim, fantastičan čovjek. Mnogi od ovih vođa su fantastični,” rekao je, misleći na vođe drugih zemalja u razvoju kao što su Brazil i Kina. Trump je rekao da će, ako bude izabran, pokrenuti “recipročnu trgovinu” sa zemljama koje “zlorabe” carine.

“Ovi ljudi su najoštriji ljudi… Znate kako se kaže, oni su na vrhuncu svoje igre i koriste to protiv nas. Ali Indija je vrlo teška. Brazil je vrlo težak… Kina je najteža od svih, ali smo se brinuli za Kinu s carinama,” izjavio je republikanski kandidat.

Trump i Modi posljednji su se put susreli tijekom posjeta bivšeg predsjednika Indiji u veljači 2020. Godinu dana ranije, on je ugostio Modija na vrlo popularnom događaju ‘Howdy Modi’ u Teksasu, kojem je prisustvovalo 50.000 ljudi. Modi je u srpnju osudio pokušaj atentata na Trumpa, rekavši da je “duboko zabrinut” zbog incidenta. “Nasilju nema mjesta u politici i demokracijama”, napisao je na X (bivši Twitter).

Naime, sastanak između Modija i Trumpa nije bio najavljen prije nego što ga je kandidat GOP-a spomenuo, a New Delhi još nije komentirao tu stvar.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova u utorak je objavilo da će Modi boraviti u SAD-u od 21. do 23. rujna kako bi prisustvovao četvrtom sastanku Kvadrilateralnog sigurnosnog dijaloga (Quad). Neformalna skupina uključuje Australiju, Indiju, Japan i SAD. Summit, čiji je domaćin isprva trebala biti Indija, prebačen je u SAD na zahtjev Washingtona. Domaćin sastanka bit će Biden u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Delawareu 21. rujna. Indija je pristala ugostiti sljedeći summit 2025., piše Hindustan Times.

Modi će se obratiti ‘Summitu budućnosti’ na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku, kao i indijskoj dijaspori na događaju u zajednici.

Donald TrumpIndijaNarendra ModiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zar ne
8 sati prije

Trump puko ko kokica
Zato ga ekipa voli,

Zar ne
8 sati prije

Pazi ideju,
Ode trump u Moskvu, I zajednicka izjava – ako trump pobijedi Putin zaustavlja rat
I izraelu isto tako
U meksiku dogovori zajednicko cuvanje granica
Sa arapima jeftiniju naftu
Sve stigne u mjesec dana dogovoriti

Pa da te vidim ameriko za koga ces glasati

Protiv Sistema
5 sati prije

Trumponja me podsjeća na Superhika iz alan forda

Jomla
4 sati prije

Sve mi se čini da će Modijeva muzika dobiti dodatni tonalitet. Vidjet ćemo, možda se i varam, jbg 😛😛

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI