Iran će uzvratiti na svaki izraelski napad i revidirat će nuklearnu doktrinu

Kheibar Shekan Iran
129 komentara

Iran je u potpunosti spreman braniti se i uzvratiti na svaki potencijalni napad Izraela, uključujući napade na svoje naftne i nuklearne objekte, rekao je u četvrtak za RT izvor u Teheranu upoznat s tom temom.

Odmazda na potencijalni napad bit će proporcionalna i temeljit će se na domaćim i međunarodnim normama, objasnio je izvor. Na primjer, ako Izrael napadne iransku naftnu infrastrukturu, Teheran će kao odgovor napasti tri glavne naftne rafinerije u toj zemlji. Napadi na drugu infrastrukturu, poput elektrana ili nuklearnih postrojenja, isto tako će izazvati odmazdu udarima na odgovarajuće instalacije u Izraelu, dodao je izvor.

U slučaju da bilo koji civili budu ozlijeđeni u potencijalnom napadu ili da civilna područja budu meta, Teheran će biti potaknut revidirati svoju nuklearnu doktrinu, rekao je pojedinac za RT, bez dodatnih pojašnjenja.

Strahovi od skorog izraelskog napada na Iran dolaze nakon što je Teheran 1. listopada ispalio masivni balistički projektil na tu zemlju. Iran je rekao da je napad bio odmazda za ubojstvo Ismaila Haniyeha, političkog vođe palestinske skupine Hamas, koji je ubijen u Teheranu u srpnju, i za ubojstvo vođe Hezbollaha Hassana Nasrallaha prošlog mjeseca u Libanonu.

Zemlja je upozorila Izrael da ne poduzima nikakve odmazde, upozoravajući da bi to samo izazvalo daljnju razmjenu udara. Nazivajući napad “agresivnim, ali nepreciznim,” Izrael je obećao odlučan odgovor na njega.

“Naš napad bit će smrtonosan, precizno usmjeren i, što je najvažnije, iznenađujući – neće znati što se dogodilo ili kako se dogodilo. Samo će vidjeti rezultate,” upozorio je izraelski ministar obrane Yoav Gallant.

iranIZRAELNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
129 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
6 dana prije

Imaju li revidiranja iranske nuklearne doktrine neke poveznice sa podrhtavanjima tla u Iranu nalik potresima(iako potresa nije bilo)? Isto tako,nije li zanimljivo da Izrael nije imao tehnologiju da proizvede vlastitu podmornicu do 90-ih,ali je zato desetljećima ranije došao do nuklearnog oružja(uz pomoć zionističkih sluga Francuza) i usavršavao ga svo ovo vrijeme?ne priznajući nikada da ga uopće posjeduje?

Srećko
6 dana prije

Očito se rat zahuktava i Iran , a i ostale arapske zemlje su se počele povezivati i graditi savez protiv Izraela jer očito je da misli širiti teritorij na njihove države . Iran je očito spreman i ima nuklearne balističke rakete , a “Željezna kupola” očito propušta. Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego i dalje slijediti za razvojem stanja u odnosima između Izraela i Irana, koji je upravo počeo testirati svoje protuzračne sustave S-400, na neki način očito dostavljene iz Rusije. Ranije je imao samo njihovu stariju inačicu S-300, iako mu ih je Moskva – tada još u stabilnim odnosima sa zapadom, dugo odbijala isporučiti upravo u ime zadržavanja tih odnosa iako ih je Teheran uredno platio sukladno potpisanom ugovoru. Isporučila mu je S-300 tek nakon što je ovaj zaprijetio podizanjem tužbe protiv Rusije na međunarodnom sudu. Za isporuke suvremenih S-400 očito nije bilo takvih problema. Globalne geopolitičke okolnosti… Čitaj više »

Tupko Glupko
6 dana prije

Danas su se u Turkmenistanu sastali ruski predsjednik Putin i iranski predsjednik Pezeškian.
Putin je pozvao Pezeškiana da dođe u službeni posjet Rusiji, što je iranski predsjednik prihvatio.

Rusija je zemlja domaćin summita zemalja BRICS-a u Kazanju od 22. do 24. listopada.
Dolazak su potvrdile 32 države.

Uz pet zemalja osnivačica po čemu BRICS ima ime, u prosincu prošle godine pridružili su se Egipat, Etiopija, Iran, Saudijska Arabia i UAE.
Argentina je prvo pristupila, a onda odustala.
Turska je 2. rujna ove godine izrazila želju da se pridruži BRICS-u.
Još 30-ak zemalja želi se pridružiti BRICS-u.

glas koncila
6 dana prije

🇮🇷 VELIČANSTVENI IRAN 🇮🇷❤️🇮🇷 ĆE NA RADOST MILIJARDI LJUDI DILJEM SVIJETA UZ POMOĆ SVOJIH SAVEZNIKA 🇱🇧🇸🇾🇾🇪🇮🇶OKONČATI OKUPACIJU PALESTINE 🇸🇩❤️🇸🇩

Fer
6 dana prije

Iran će biti tako uništen da će plakati svi kozojebi svijeta

burt
6 dana prije

Khamenei je namagarčio Obamu i Trumpa ali neće Netanyahua, neće se moći Iran obraniti jer je Izrael velika vojna sila sa avionima, podmornicama, balističkim i krstarećim raketama,kojima mogu napadati ciljeve u Iranu, jedino nemaju strategijsku avijaciju ali umjesto toga imaju F-35

6 dana prije zadnji put uredio burt
Subaru avatar
6 dana prije

Uzmimo da mule nisu stvorene od sile koje su stvorene i da su zaista perzijanci a ne varani, tada bi radio samo nuks.

FELIX
6 dana prije

IRANCI BI MORALI MISLITI I NA UZVRAT UZVRATU, PITANJE JE OPET KO OCE KOGA DA UNISTI. KOME NIJE JASNO I NIKAD NECE BITI JASO, DA ISRAEL NEMA NIKAKVE ZELJE DA UDZE U KONFLIKT SA IRANOM, DOK IRAN JAVNO VEC DUGO VREMENA RADI NA TOME DA UNISTI ISRAEL UZ POMOC TERORISTICKIH ORGANIZACIJA KAO STO SU HIZBALA, HAMAS. HUTI I RAZNE DRUGE TERORISTICKE ORGANIZACIJE SA SLICNIM PROGRAMOM I JEDINIM CILJEM KOJI JE UNISTENJE ZIDOVSKE DRZAVE STO BI DOVELO DO USPOSTAVE MIRA NA BLISKOM ITOKU A ONDA SE KRECE DALJE, BAREM JE TAKO NAJAVLIVAO POKOJNI VODZA HISBALE NASRALA. SAVETUJEM ONIM GLUPLJIM AKO NEMAJU PAMET IMAJU OCI I NEKA POGLEDAJU KARTU ILI GLOBUS I USPOREDE VELICINU ISRAELA SA IRANOM KOJI IMA I DESET PUTA VECU POPULACIJU OD ISRAELA, I KOJI SU UVERENI U TO DA MIS MOZE I HOCE NAPADATI MACKU I POBEDITI. VREME JE VEC DA BAREM NEKI POCNU DA MISLE SVOJIM GLAVAMA… Čitaj više »

Max
6 dana prije

Jednostavnim jezikom milo za drago.

Josip
6 dana prije

Jedva čekam dan da oderu Izrael i tu fašističku bagru dovedu u red.

gigi pinna
6 dana prije

Poanta je da ako Izrael ne napadne Iran, neće se izazvati rat između Cio-kauboja i Irana, ali će bez problema Izrael i dalje uništavati i ubijati sve pred sobom.
A što se Rusa tiče S-400 je najnevidljivije oružje u povijesti. Uglavnom, Izrael je.e i ne vadi, a svi ostali bi se je.ali, ali da im ne uđe.

Гавран
6 dana prije

Huti su objavili da su u protekloj godini oborili 11 dronova МК-9 Riper i napali 193 broda.

Name*
6 dana prije

Kad se “narančasti” vrati u bijelu kuću, Irana više nebude na mapi!

Vigor
6 dana prije

Vigor hdrgge grfg

Vigor
6 dana prije

Vigor hdrgge grfg

Robert
6 dana prije

Rusija i Iran su saveznici, oni integriraju ekonomiju I vojsku. Ovo je mora Izraela. Najgora opcija za Izrael. S druge strane u Ukrajini, ruske snage su već oslobodile 15 naselja koja su zauzele NATO militantne snage u regionu Kursk. Ovo kaže komandant specijalnih snaga “Ahmat” i zamjenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije Apti Alaudinov.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI