Iran je pokušao hakirati Trumpove i Biden-Harrisove kampanje – Google

Hakeri
7 komentara

Tehnološki div kaže da je poremetio operaciju krađe identiteta hakerske jedinice povezane s Korpusom čuvara islamske revolucije

Iranski hakeri pokušali su ciljati i republikansku i demokratsku predsjedničku izbornu kampanju ranije ovog ljeta, ustvrdio je Google. Tvrtka kaže da je napad bio dio veće operacije krađe identiteta putem e-pošte, koja je uključivala slanje lažnih poruka metama u pokušaju krađe osobnih podataka ili hakiranja njihovih računa.

Izvješće tehnološkog diva, koje je objavljeno u srijedu, dolazi nakon što je kampanja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa objavila da su njegovu internu e-poštu i dokumente ukrali “strani izvori”. Tvrdilo se da je Teheran odgovoran za hakiranje i da se pokušava umiješati u nadolazeće američke predsjedničke izbore. Iran je odbacio optužbe.

U svom izvješću, Googleova skupina za analizu prijetnji (TAG) izjavila je da je prekinula “malu, ali postojanu” operaciju krađe identiteta koju je provodio APT42, kojeg je opisao kao aktera prijetnji kojeg podržava iranska vlada i hakersku skupinu s vezama s Korpusom čuvara islamske revolucije (IRGC).

Prema Googleu, APT42 “konzistentno cilja na korisnike visokog profila u Izraelu i SAD-u, uključujući sadašnje i bivše vladine dužnosnike, političke kampanje, diplomate, pojedince koji rade u think tankovima, kao i nevladine organizacije i akademske institucije koje pridonose razgovorima o vanjskoj politici.”

Google kaže da je blokirao “brojne” pokušaje grupe da se prijavi na osobne račune e-pošte otprilike desetak pojedinaca povezanih s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, njegovom potpredsjednicom Kamalom Harris i bivšim predsjednikom Trumpom u svibnju i lipnju. To uključuje sadašnje i bivše vladine dužnosnike i pojedince povezane s dotičnim kampanjama.

U proteklih šest mjeseci, SAD i Izrael su navodno činili oko 60% poznatog geografskog ciljanja grupe, navodi se u izvješću TAG-a, navodeći da aktivnosti APT42 “pokazuju agresivne, višestruke napore grupe da brzo promijeni svoj operativni fokus u pružanju podrške iranskih političkih i vojnih prioriteta.”

U subotu je Politico izvijestio da je tijekom proteklog mjeseca počeo primati e-poštu od anonimne osobe, poznate samo kao ‘Robert’, koja sadrži razne dokumente povezane s Trumpovom kampanjom. To je navodno uključivalo izvješće od 271 stranice o provjeri Trumpova protukandidata, senatora iz Ohija J. D. Vancea i dosje o senatoru s Floride Marcu Rubiu. Izvor je također navodno rekao izdanju da posjeduje “razne” Trumpove pravne i sudske dokumente, kao i informacije o internim raspravama u kampanji.

Trumpova kampanja inzistirala je na tome da su te dokumente ukrali “strani izvori neprijateljski nastrojeni prema SAD-u”, te je ukazala na prethodno Microsoftovo izvješće koje je upozorilo na shemu “krađe identiteta putem e-pošte” koju provodi IRGC.

Međutim, iranska stalna misija pri UN-u odbacila je optužbe i inzistirala da iranska vlada “niti posjeduje niti gaji nikakvu namjeru ili motiv da se miješa u predsjedničke izbore u Sjedinjenim Državama”.

BidenDonald TrumpGoogleiranKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor
1 mjesec prije

jamacno je rijec o visoko tehnoloskim iranskim hakerskim agencijama iz Haife ili Tel Aviva

Max
1 mjesec prije

Šuplja priča.

fuj
1 mjesec prije

Jes, jes…kao sto je i Irak tj Sadam imao kemijsko oruzje za masovno unistenje.

Bruno
1 mjesec prije

Jebeš zemlju kojoj se može Iran miješati u izbore. Biće iranci odprintaju 10 milijuna glasačkih listića, a onda ih puste u prodaju ili bace iz aviona? Je li se ovi samo prave glupi ili su stvarni idioti. Ko još puši takvu priču? Listićdobiješ kada pokažeš identifikaciju, zaokružiš i ubaciš u kutiju. Broj listića jednak broju provjerenih identifikacija. Ili će Iranci doći sa identifikacijom, pa listić ponjeti sa sobom u Iran, da se hvale kako su sjebali Amere. Inšalah.

Lucija, prva
1 mjesec prije

😄😄😂😄

Jbt.

A što bi bilo tako zanimljivo u tim podacima?
Tukci svi po redu.

Ovo gugi nastavlja strašenje Trumpija Iranom, a što je počeo još Netanyahu.

opetlazes
30 dana prije

Iranska Babaroga opet u akciji. Kako da ne.

xyz
30 dana prije

Američki narod povjeruje svakakvoj budalaštini. Nije to čudno, jer su tom narodu idoli izmišljeni likovi iz filmova i crtiča. Do kraja naivan i glup narod, kojemu su korporacijski mediji deformirali mozak.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI