Iran prijeti Izraelu “ratom koji uništava”

Izrael i Iran
12 komentara

Upozorenje je stiglo nakon što je IDF nagovijestio da je spreman napasti Libanon

Izrael će se suočiti s katastrofalnim ratom ako njegove snage napadnu Libanon, rekao je Iran, nakon intenzivirane prekogranične vatre između IDF-a i libanonske oružane skupine Hezbollah.

Premijer Benjamin Netanyahu rekao je ranije ovog mjeseca da je Izrael “spreman za vrlo intenzivnu operaciju” duž granice s Libanonom.

U objavi na X (bivši Twitter) u petak, iranska misija pri UN-u označila je očite pripreme Izraela kao “psihološko ratovanje” i “propagandu”, ali je upozorila da će “uslijediti rat koji uništava” ako Izrael izvrši puni napad na libanonski teritorij.

“Sve su opcije, uključujući punu uključenost svih frontova otpora, na stolu”, rekla je iranska misija. Prethodno je navedeno da Hezbollah “ima sposobnost obraniti sebe i Libanon” i da će poraziti Izraelske obrambene snage.

U subotu ujutro Izrael je pogodio nekoliko mjesta u južnom Libanonu.

“U proteklih nekoliko sati, ratni zrakoplovi napali su nekoliko ciljeva Hezbollaha, uključujući vojnu lokaciju za organizaciju u području Zabqin, dvije operativne infrastrukturne lokacije u području Khiam i zgradu Hezbollaha u području al-Adissa”, rekao je IDF.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant upozorio je ranije ovog tjedna da, iako Izrael ne želi rat sa svojim susjedom, on se “priprema za svaki scenarij” i mogao bi vratiti “Libanon u kameno doba”. Šef Hezbollaha Hassan Nasrallah odgovorio je rekavši da potencijalni rat ne bi imao “bez ograničenja, pravila i ograničenja”.

Kontinuirano nasilje izazvalo je novu zabrinutost među zapadnim političarima i humanitarnim skupinama, a UN-ov šef humanitarnih pitanja Martin Griffiths upozorio je da je mogućnost rata između Izraela i Libanona “potencijalno apokaliptična”.

iranIZRAELLibanonRat
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
1 dan prije

Jednoga dana zavladati će mir na bliskom istoku, ali x će i dalje biti (bivši twitter).

Max
1 dan prije

Ne prijeti uzalud.

Max
1 dan prije

ja ovo pišem u mraku.

anik
1 dan prije

Rat več traje. Ta upozorenja su samo da nešto pričaju.

opetlazes
1 dan prije

Ja ne znam po koji put vec ovakvetakozvanje priejtnje, s obzirom na to mogao bih poceti misliti da ovi igraju za isti tim.

Tonto
1 dan prije

Bože daj da netko uništi tu tvorevinu zla koja je nastala na otimanju svete Palestinske zemlje.
Slava Palestini.
FREEDOM FOR PALESTINE

Raskoljnikov
1 dan prije

Iran- Putin-Rusija- glavni argument im je da ih drugi napadaju i da su prisiljeni reagirati. Da, ali poanta priče je da su se doveli u tu situaciju umjesto da su oni ti koji imaju inicijativu.

I nije da nisu imali priliku, itekako su imali s Gadafijem u Libiji 2011. ali su to propustili, Libija je uništena, Gadafi svrgnut i rat se ubrzo proširio do samih ruskih i iranskih granica umjesto da su interesi Moskve i Teherana branjeni u Libiji.

Ultraturbo pravi Zmaj
1 dan prije

To je nista prema onom sto ce zadesit Italiju, prisic ce je popola.

tuf
1 dan prije

Igra riječi, naravno, jer “puni napad na Libanon” se može tumačiti kojekako.

Josip
1 dan prije

Izral sa svim stakorima koji su se nakotili u njemu treba zbrisati s lica zemlje jer to zlo ce biti svakim danom sve gore i stetnije po cijeli svijet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI