Iranski napadi na Izrael pokazuju njegovu predanost međunarodnom pravu, izjavio je Abbas-Ali

Paveh raketa Iran
18 komentara

Teheran ima pravo na samoobranu, a njegovi nedavni napadi na Izrael pokazali su njegovu “predanost međunarodnom pravu”, izjavio je Abbas-Ali Kadkhodaei, viši savjetnik iranskog ministra vanjskih poslova.

Kadkhodaei je osudio izraelsku agresiju na palestinskim teritorijima, pozivajući se na rezolucije UN-a i presude Međunarodnog suda pravde (ICJ), koji su opetovano osuđivali dugotrajnu okupaciju.

“Nasilno zauzimanje palestinskih teritorija od strane Izraela ne daje suverenitet okupacijskoj sili… Države ne smiju priznati niti održavati ovo nezakonito stanje i moraju poduzeti pozitivne mjere za okončanje okupacije”, rekao je Kadkhodaei, pozivajući međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael da prekine borbe u Gazi i južnom Libanonu.

“S obzirom na brojne ratne zločine koje su počinili izraelski vojnici, međunarodna zajednica bi trebala izvršiti pritisak na režim da okonča rat. To se može postići prekidom vojne i financijske pomoći Izraelu i zahtijevanjem prekida vatre.”

Baraž projektila koji je Teheran 1. listopada ispalio na Izrael proveden je u potpunosti u skladu s međunarodnim pravom i predstavljao je “inherentno pravo Irana na samoobranu” koje je izvršeno nakon “ponovljenih izraelskih napada i neuspjeha Vijeća sigurnosti UN-a da djeluje”, rekao je viši savjetnik.

Napadi su “pokazali iransku predanost međunarodnom pravu i njegovu odlučnost da zaštiti svoj suverenitet. Svaki pokušaj ometanja iranskog prava na samoobranu bio bi kršenje međunarodnog prava i imao bi ozbiljne posljedice”, upozorio je Kadkhodaei.

Iran je ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael kao odgovor na ubojstva vođa Hamasa i Hezbollaha te generala Islamske revolucionarne garde (IRGC).

Izrael se zakleo da će odgovoriti na napade, pri čemu je ministar obrane Yoav Gallant obećao “smrtonosnu, preciznu i iznenađujuću” odmazdu. Meta koje navodno razmatra Izrael uključuju iranske energetske i nuklearne objekte i infrastrukturu.

iranIZRAELobrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
🧢 Name 🧢
15 sati prije

🔥😂👿😂 BENJAMINE, CRNI BENJAMINE NIKAD SE VIŠE NEĆEŠ 😂😂 VRATITI KUĆI👿😂👿🔥
🔥 Klemponja je obećao vratiti izbjegle doseljenike (ajme koji ludi termin) na sjever tzv Izraela točnije okupirane Palestine a ne SAMO da se tih tada 200 000 nije vratilo nego se i NIKADA NEĆE vratiti i da je to bilo bi “previše”😂 ali u međuvremenu je izbjeglo još 500 tisuća pripadnika doseljeničkog vražijeg plemena i što je još “gore” izbjegao je i glavni vrag iz legla i boji se više tamo doći a neće proći puno vremena neće ni teoretski biti u mogućnosti doći tamo !!!
🔥🔥🔥 BENJAMINE, CRNI BENJAMINE 😂😂😂

🧢 Name 🧢
15 sati prije

🇮🇷🇮🇷 Da živimo u normalnom svijetu iz PREDANOSTI MEDJUNARODNOM PRAVU sve zemlje svijeta bi tako postupile !!! ❤️❤️
Medjutim isto tako “da živimo u normalnom svijetu onda okupacija Palestine ne bi bila moguća pa niko ni ne bi morao slijediti primjer Irana 🇮🇷🔥🇮🇷🔥🇮🇷

lisac
14 sati prije

Nego…, gdje je Đuro, Debeli ljubitelj ćifuta?

Ivana Podravec
11 sati prije

Netko mora primiriti poludjeli zvijer koja napada sve oko sebe .

Max
11 sati prije

Nedvojbeno točno i pravno utemeljeno.

xyz
5 sati prije

Iranci, ruke vam se pozlatile, potamanite tu cionističku zločinačku bagru. Zatrite jim sjeme, da više ne postoji.

🧢 Name 🧢
4 sati prije

Na Kiix.ba forumu na stranici 171 ima video kako Hizbollah uništava Iron dome u borbenom položaju u vojnoj bazi vražjeg legla ….

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI