Izrael bombardira glavni grad Libanona

Hezbollah i Izrael
13 komentara

IDF je potvrdio ciljani napad na zapovjednika Hezbollaha

Zgrada u Bejrutu u Libanonu uništena je u, kako je Izrael rekao, ciljanom napadu na zapovjednika Hezbollaha. Napad je izazvao zabrinutost šireg rata u regiji.

Libanonski mediji izvijestili su o eksploziji u bejrutskoj četvrti Haret Hreik u utorak navečer, dok su izraelski mediji identificirali ciljano područje kao Dahieh. Nije jasno jesu li u pitanju zrakoplovi ili dronovi.

Najmanje dvije osobe su poginule, a 20 ih je ozlijeđeno u napadu, uključujući djecu, javio je dopisnik RT-a na arapskom jeziku.

Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su napad i rekle da je bio usmjeren na zapovjednika Hezbollaha odgovornog za subotnji napad na selo na Golanskoj visoravni “i ubojstvo brojnih dodatnih izraelskih civila”.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant rekao je da je napadom na selo Majdal Shams Hezbollah “prešao crvenu liniju”, ponavljajući nedavne komentare ministra vanjskih poslova Israela Katza.

Dvanaest ljudi poginulo je u subotu u selu Druze Majdal Shams, većina djece, kada je raketa pogodila nogometno igralište. IDF je okrivio Hezbollah, koji je odbacio odgovornost. Šiitska militantna skupina rekla je da će odgovoriti na svaki izraelski napad.

Izraelski mediji metu su imenovali kao Fuada Shukra, alias Hajja Mohsina, opisujući ga kao “višeg savjetnika” vođe Hezbollaha Hassana Nasrallaha, zapovjednika projekta preciznih projektila skupine, i nekoga koga SAD traže zbog svoje uloge u ulozi 1983. u bombardiranju vojarne marinaca u Bejrutu.

Izrael i Hezbollah mjesecima su razmjenjivali raketnu i bespilotnu vatru, prisilivši na evakuaciju gotovo 200.000 stanovnika s obje strane granice.

Zapadni Jeruzalem je mjesecima prijetio vojnom operacijom protiv Hezbollaha, iako je nastavio ofenzivu protiv Hamasa u Gazi. Predsjednik Isaac Herzog rekao je početkom lipnja da Hezbollahova “teroristička agresija mora biti zaustavljena” i da svijet ne bi trebao biti iznenađen kad Izrael djeluje.

HezbollahIZRAELLibanonNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gad
1 mjesec prije

Fejk.

nekoime
1 mjesec prije

Kada dobiju po Knesetu, svatko će im biti kriv.

Zeljko
1 mjesec prije

“Sultane” iz Istanbula što sada? “Pojela maca jezik”! “Puno zujiš, malo meda daješ” zar ne “Sultanu”!

Max
1 mjesec prije

Zašto nitko ne gađa Izraelske časnike i ministra kad bi oni ginuli ne tako lako ubijali druge.

držnedaj
1 mjesec prije

hoće da naprave građanski rat u libnonu

FELIX
1 mjesec prije

VEROVATNO SU ISRAELCI NAPALI DECJI VRTIC U KOME SE JE SLUCAJNO NALAZIO ZAPOVEDNIK HIZBALE. SLICNO SE JE I NEDAVNO DOGODILO DA SU ISRAELCI UNISTILI SKOLU KOJA JE BILA U SASTAVU UJEDINJENIH NACIJA U KOJOJ JE BIO JEDAN OD VAZNIJIH KOMANDNIH CENTARA CENTARA HIZBALE A I NESTO DECE, IZGLEDA DA I UN SARADZUJE I PODUPIRE HAMAS, JER JE TESKO VEROVATI DA ZVANICNICI UNA NISU ZNALI DA KOMANDANA ISPOSTAVA HAMASA U NJIHOVOJ SKOLI, JE SU DOBILI DOSTA VISOK RACUN ZA ELEKTRIKU KOJU SKOLA NIJE MOGLA DA KORISTI U TAKVOJ MERI. NIKADA NISAM CUO DA BI KO BIO PROTIV TOGA DA HAMAS I NJIMA SLICNI UPOTREBLJAVAJU CIVIL U PRVOM REDU DECU I ZENE KAO ZASTITU CAK NI BOLNICE KOJE JIM SLUZE KAO DOBAR STIT U NAPADIMA NA IDF. SVI STE VEC ZABORAVILI NA EXSPLOZIJU U GAZI KADA JE BILA POGODZENA BOLNICA HAMASOVOM RAKETOM KOJA JE PROUZROKOVALA DOSLOVNU EXSPLOZIJU BOLNICE U KOJOJ JE BILO… Čitaj više »

hiber
1 mjesec prije

Lazni napad, reda radi. Za mrtvog židovskog bjelorusa, izraelci su unistili jemensku luku i spalili vise od 100 hutua. Nakon toga hutui su malo posustali. Za one stradale u hamasovom napadu iz Gaze izginulo je do sada barem 50.000 palestinaca. Dakle, sada su se Iranci čenđali sa glavom Hamasa za opstanak u Libanonu.

ebemnenadumamuuusta
1 mjesec prije

evo lijepe prigode da se kurchevhezbolah pretvori u pravi hezbolah i chifutska jebotvorevinairan pretvori u pravu drzavu i krenu u rušenje chfutske vjestacke tvorevine.u tom slucaju povalcim sve uvrede koje sam do sada uputio chifutskoj jebotvoreviniiranu i kurchevhezbolahu.
ali…kao i bezbroj puta do sada,strašni odgovor bude u jacini jednog prdeža,malo zasmrdi i nikom dlaka sa glave ne spadne,izuzev neke moguce kolateralne žrtve.hehe.hvala

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI