Izrael bombardira mete u Libanonu

Hezbollah i Izrael
23 komentara

Zračni napadi uslijedili su nakon što je Izrael optužio Hezbollah za ubojstvo 12 civila na Golanskoj visoravni

Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su da su izvele zračne napade na više ciljeva u južnom Libanonu. Ovo se dogodilo nakon što su izraelski dužnosnici obećali osvetu nakon što je 12 ljudi ubijeno kada je raketa pogodila nogometno igralište na okupiranoj Golanskoj visoravni.

O napadima je izvijestilo više novinskih kuća u ranim jutarnjim satima u nedjelju. Kako prenosi Al Jazeera, eksplozije su se čule u obalnom gradu Tiru i nekoliko sela duž izraelsko-libanonske granice.

Kasnije je IDF rekao u izjavi da su njihove zračne snage “napale niz terorističkih ciljeva Hezbollaha” tijekom noći, “i duboko unutar libanonskog teritorija i u južnom Libanonu, uključujući skladišta oružja i terorističku infrastrukturu u područjima Chabriha, Borj El Chmali, i Beqaa, Kfarkela, Rab El Thalathine, Khiam i Tayr Harfa.”

Tenzije su se rasplamsale u subotu kada je raketa pogodila selo Druza Majdal Shams. Izraelska vlada za napad, čije su žrtve uglavnom bila djeca, okrivila je Hezbolah. Skupina sa sjedištem u Libanonu odbacila je optužbe.

Izraelski političari davali su oštre izjave tijekom dana, osuđujući Hezbollah, čije su snage ispaljivale rakete i minobacačke granate na izraelske vojne i civilne ciljeve u znak solidarnosti s Palestincima u Gazi.

“Nema sumnje da je Hezbollah prešao sve crvene linije”, rekao je izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz, upozoravajući da je zemlja na rubu “sveopćeg rata” s Hezbollahom u Libanonu.

Posebna koordinatorica UN-a za Libanon, Jeanine Hennis-Plasschaert, i zapovjednik mirovnih snaga UN-a u Libanonu, Aroldo Lazaro, objavili su u nedjelju zajedničku izjavu, pozivajući “strane na maksimalnu suzdržanost i zaustavljanje intenziviranih razmjena koje su u tijeku od vatre.”

Eskalacija bi “mogla zapaliti širi požar koji bi zahvatio cijelu regiju u katastrofi za koju se ne može vjerovati”, rekli su.

HezbollahIZRAELLibanonzračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lisac
1 mjesec prije

Zanimljivo, stradali Druzi.

ebemnenadumamuuusta
1 mjesec prije

kako su zrtve uglavnom bila djeca i kako kurchevhezbolah tvrdi da sa tim nema nisha,moja biljeznica za sve chifutske gubitke koje su chifuti pretrpili od kurchevhezbolaha i dalje zjapi prazna! Eskalacija bi “mogla zapaliti širi požar koji bi zahvatio cijelu regiju u katastrofi za koju se ne može vjerovati” upravo ovome ja se nadam od pocetka chifutskog napada na Gazu.ali kako je kurchevhezbolah pod kontrolom chifutske jebotvorevineirana od svega toga NEMA NISHTA!u dobrom kurchevhezbolah stilu bit ce opet napadnuti i rastureni par tajnih chfutskih lokacija sha ih nikada niko nije vidio prije,a ni poslije “napada” ili malo vatrometa i aktiviranje raketa u zraku strogo vodeci računa da nebi nekoga ozlijedili,ukoliko se nesh i desi,pripisuje se nesretnom slučaju..hehehe.interesantno je koje tek sranje umjesto zrna mozga mora covjek imati da povjeruje u ova sranja kako je kurchevhezbolah neka prijetnja chifutima i njihovoj tvorevini???za razliku od kurchevhezbolah i “rasturanja” tajnih baza koje nikada… Čitaj više »

Koja
1 mjesec prije

Hoće li olimpijada završiti pre vremena?

Darko
1 mjesec prije

Gledajući slike iz američkog kongresa u deliriju kada je govor održao fašistički zločinac Neitanahu, pljesak i ovacije su bile identične onima kada je Hitler zavodio glupe mase. Amerikanci su totalno bolestan narod, umjesto da su Neitanahua uhitili i sami sudili toj ništariji oni su mu dali podršku za nastavak. Pitam se do kada će arapsko muslimanski svijet to trpjeti i zašto ne sravne Izrael sa zemljom sve do zadnjeg židova da se to zlo više nikada ne ponovi?

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Koji je cilj židovskih vlasti u Izraelu – uništiti Izrael zaraćujući sa svim susjedima i šire?
Izgleda tako.

Nesmetano ubijaju, sakate i protjeruju 8 mjeseci Palestince u Gazi.
Svako malo napadaju susjeda Siriju, sad su krenuli i na susjeda Libanon.
Sa Iranom od 90 milijuna stanovnika kojega od Izraela dijeli tek Sirija Izrael je na ratnoj nozi još od 1979. godine i najradije bi ih utopili u čaši vode da mogu.

Zidova je u Izraelu tek 7 milijuna, a na Bliskom Istoku 400 milijuna Arapa.
A tu je i Egipat koji spada pod Afriku, još jedan susjed Izraela, koji ima 111 milijuna stanovnika.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

To leglo terorista trebaju sravnat sa zemljom.

Max
1 mjesec prije

Heznollah će na to odgovoriti.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Uskoro će zapaliti sve dolje ko što reće Alen.

Pero
1 mjesec prije

Klasični Mossadov false flag uz onu jedino njihovu obmanom do rata.

Jure
1 mjesec prije

Nepojmljivo je da cionistički mediji 24h od masakra još ni pod razno ne spominju izjave mještana koji su rekli da su na raketi ispisana slova na hebrejskom jeziku i non stop lažu da je raketa Iranske proizvodnje kao da je to moguće sakriti?!? NEVJEROVATNO
Belezel Smotrich jedan od NAJBOLESNIJIH tzv ministara protjeran s sprovoda. Koliko trebaš biti bolestan, ubiješ djecu pa dodješ na sprovod?!?
SJEME I PLEME VAM SE ZATRLO

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI