Izrael bombardirao libanonsko-sirijsku granicu

Napad na Libanonsko-sirijsku granicu
5 komentara

IDF je tvrdio da je Hezbollah koristio prijelaz Matraba za krijumčarenje oružja

Izraelski zrakoplovi napali su granični prijelaz između Sirije i Libanona u Matrabi, ranivši najmanje osam ljudi, izvijestili su sirijski državni mediji.

Napad se dogodio četiri dana nakon kampanje Zapadnog Jeruzalema protiv Libanona nazvane “Sjeverna strijela”, za koju se kaže da je usmjerena protiv Hezbollaha.

“Izraelski neprijatelj iznenada je gađao pristigle s libanonskog teritorija na mostu između Sirije i Libanona, ranivši osam osoba”, citirala je sirijska državna novinska agencija SANA izjavu direktora graničnog prijelaza Ayala Allousha u četvrtak.

Alloush je također rekao da je bombardiranje uzrokovalo materijalnu štetu prijelazu i okolnom području. Matraba se nalazi u pokrajini Homs, koja graniči sa sjevernim i središnjim Libanonom.

Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su udarnu “infrastrukturu” na granici Sirije i Libanona. IDF je tvrdio da je Hezbollah koristio most Matraba za krijumčarenje oružja iz Sirije, piše Times of Israel.

Izraelske bombe pale su na most na sirijskom kraju prijelaza, rekao je libanonski ministar prometa Ali Hamieh za Reuters, dodajući da nije jasno je li prijelaz još uvijek upotrebljiv.

IDF je od ponedjeljka izveo više od 1500 naleta protiv Libanona, tvrdeći da je unazadio sposobnosti Hezbollaha za 20 godina. U udarima je ubijeno gotovo 700 ljudi, uključujući desetke žena i djece, rekle su libanonske vlasti.

Najsmrtonosniji pojedinačni udar do sada navodno je odnio 23 života u gradu Younine, u blizini Baalbeka. Izraelske bombe pogodile su zgradu u kojoj su živjele sirijske izbjeglice, ubivši uglavnom žene i djecu, rekao je gradonačelnik Youninea Ali Qusas.

HezbollahIZRAELLibanonsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
3 sati prije

Težak udarac, više ne mogu krijumčariti oružje preko službenog prijelaza, ostaje im samo malo pustinje.

Name
3 sati prije

Zašto je ovo uopće vijest?
Koju zemlju u susjedstvu Izrael NIJE bombardirao?

Zeljko
2 sati prije

Zapamtiti će kozoloveri što se desi kad se diraš u demokratske vrijednosti.

Max
1 sat prije

Nije to zadugo.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI