Izrael izvodi prvi izravni zračni napad na Jemen

Napad Izraela na Jemen
177 komentara

Napad na lučki grad Hodeidah dolazi “kao odgovor” na akcije Huti militanata, rekao je IDF

Izraelska vojska je u subotu izvela svoj prvi izravni veliki zračni napad na jemenski lučki grad Hodeidah, izazvavši veliki požar u lučkom naftnom terminalu i drugim objektima.

Napadi su odgovor na napade na civilna plovila povezana s Izraelom, kao i na napade projektila dugog dometa i bespilotnih letjelica na zemlju od strane militantne skupine Houthi sa sjedištem u Jemenu, objavile su Izraelske obrambene snage (IDF).

“Prije kratkog vremena borbeni zrakoplovi IDF-a napali su vojne ciljeve terorističkog režima Hutija u području luke Hodeidah u Jemenu kao odgovor na stotine napada izvedenih protiv Države Izrael posljednjih mjeseci”, priopćila je vojska.

Snimke koje kruže internetom sugeriraju da su napadi bili koncentrirani na prostrani naftni terminal u luci, s više spremnika za skladištenje koji se vide u plamenu.

Plamen se kasnije proširio, pri čemu je goruće gorivo očito istjecalo iz puknutih spremnika i stvorilo jedan vatreni zid. Vjeruje se da je napad prouzročio žrtve na zemlji, prema izvješćima lokalnih medija.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu komentirao je napad kasnije tijekom dana, navodeći da su Hutiji koristili luku za dostavljanje oružja iz Irana.

Spomenuo je i nedavni napad bespilotnim letjelicama na Tel Aviv, u kojem je ubijena jedna osoba, a najmanje desetero ih je ozlijeđeno u blizini podružnice američkog veleposlanstva u gradu. Napad bespilotnim letjelicama Hutiji su reklamirali kao “značajnu vojnu operaciju” s novom bespilotnom letjelicom sposobnom “zaobići neprijateljske sustave presretanja”.

Huti, šiitska islamistička skupina koja kontrolira veliki i najnaseljeniji dio Jemena, napadaju trgovačke brodove povezane s Izraelom od listopada, opisujući svoju kampanju kao čin solidarnosti s Palestincima u Gazi. Napadi su izazvali odgovor koalicije pod vodstvom SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, koja je izvodila zračne napade na tu skupinu.

Čini se da je bombardiranje dalo malo rezultata, a Houthi nastavljaju s napadima na trgovačka plovila i opetovano gađaju koalicijske ratne brodove. Izraelski udari na Hodeidu neće ostati bez odgovora, skupina je već upozorila.

HutiIZRAELJemenzračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
177 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
1 mjesec prije

OFF TOPIC Dajte nam tekst o budućem, sve izvjesnijem, iskopavanju litija u Mačvi na zapadu Srbije i na planini Majevici u BiH, za sada jer cijeli istok BiH je prepun rude jadarita iz koje se dobija litij i nigdje ne postoje ležišta ovakvog tipa kao u SR i BiH jer ostala su kompiciranija za eksploataciju nego ova u SR i BiH! Postoje tri rijeke u BiH koje se zovu po jadaritu: Jadar, Zeleni Jadar i Studeni Jadar, dakle par stoljeća se zna za to čak su Saksonci ili Sasi kopali po istoku BiH i jedno selo se blizi tih rijeka zove Sase po njima! Mislim da je to bitno za sve nas i mislim da smo svi mi “umorni” od tekstova u/kod “velikog brata”, o “gripi”, o ratu na BI, o ratu u UA, itd. jer se ovo tiče svih nas!

ebemnenadumamuuusta
1 mjesec prije

ovako se izvode napadi,a ne aktiviranjem drona u zraku gdje je ta jedna zrtva vise bila nesretnim slučajem,nego namjerna.kad vidimo ovakve plamene u vjestačkoj chifutskoj tvorevini,tada se može reći da su chifuti bez milosti napadnuti,a do tada kurchevhezbolah može samo glumiti i igrati se rata kao tobožnje prijetnje chifutima i usraelu,dok se Palestinske žrtve broje više od stotine tisuća i čitava razorena Gaza.samo paravan za skrivanje chifutskih zločina u Gazi.hvala

1 mjesec prije

Izrael nema drugu opciju okružen s hijenama koje bi ga sve napale kad bi pokazao i mrvicu slabosti. Nažalost ta mržnja,zadojenost i hinjavluk s obje strane dole čak i nama na Balkanu nije razumljiva a tek zapadnjacima

Subaru avatar
1 mjesec prije

Čekaj nešto, jel ono varan Nosferatu i Medo rekoše da će naoružavati svim konvencionalnim oružjima oponente stvorovom zlu? Jel ono rekao da se rat više nikad neće voditi na ruskom teritoriju i da rusi više neće ginuti? Samo kretino može vjerovati na rijeć tom varanu koji je stvorove đuropljane i kauboje doveo 600 km od Moskve.

MladenSt
1 mjesec prije

Sad će im Huti razvalit pola Izraela s hipersoničnim raketama 😛a prije toga pricvikat optičke kabele koji prolaze po morskom dnu tjesnaca Bab AEl Mandeb između Azije i Europe .Ajme žalosti da im Rusi i Iranci nisu mogli isporučit koji stinger missile pa da sruše ove izraelske krntije .

Robert
1 mjesec prije

Izrael I se hvalu kazu da jemenska Luka Al-Hudaydahjos gori

Josip
1 mjesec prije

Izrael treba rijesiti kao Hirosimu i Nagasaki jer ta prokleta zidovska stoka se nece smiriti. Najveca steta je sto Hitler nije uspio istrijebiti tu genocidnu gamad i posthumno ce biti pravedno abolirati ga jer je dao doprinos da se ta gamad barem reducira.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Baba, eno Izrael bombardira Jemen…
Zavidna je brzina kojom Netanyahu otvara ratne fronte i stvara neprijatelje.
I pretvara Izrael u Ukrajinu na Bliskom istoku…

tihobl
1 mjesec prije

Jemenski dron navodno je obisao oko Egipta preletjevsi Sudan i Libiju, nadletjevsi Tobruk (gdje je smesten ruski africki korpus), a onda preko Mediterana dosao u sred Izraela neopazen. NATO i izraelci su ga prepoznali kao svoj na radarima. Pa ko ce povjerovati u to?
Dron ili je ispaljen sa Sicilije da ameri naprave false flag ili je ispaljen iz ruske baze u Libiji.

tihobl
1 mjesec prije

Jemen se pokazao kao tvrd orah za NATO. A sad se sprema jos jedan orah da lomi zube zapadu:

Баку се припрема за експедиционе операције: Алијев има амбицију да истера Француску из Пацифичког региона.
Илхам Алијев изјавио да ће подржати напоре да се обезбеди независност француских прекоморских територија. Нова Каледонија је од Париза удаљена 16 хиљада км са веома комплексним и прескупим линијама снабдевања уколико би дошло до озбиљнијих сукоба.

anik
1 mjesec prije

Hutiji če pucati po IS ako ta uzvrati ili ne.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Napad nije značajnije oštetio sposobnosti jemenske vojske…
Kao što nije ni dosadašnja zajednička američko-britanska zračna kampanja.
A odgovora iz Jemena će sigurno biti…

P.S.
Iako kažu da ostaju bez posla i da se već počinju prijavljivati na biro, somalijski pirati neće uvesti sankcije protiv jemenskih Hutija…

tihobl
1 mjesec prije

U Kijevu ponovo demonstracije zena koje traze da im se vrate muzevi.
Jedna drzi transparent na kome pise:

Господине председниче,
ЈЕБИТЕ МЕ,
или дајте демобилизацију.
Мој муж је био одсутан
од куће скоро три године.

Nema pojma kokainko koliko mogu biti opasne zagorjele zene. Bice Majdan-3.

Xbox
1 mjesec prije

Ako zapad bude zayebavao Jemen, Jemen ce se okrenu protive ISIS

Max
1 mjesec prije

Sad će tek osjetiti bijes Hutija koji se nikoga ne boje.

Dalmata
1 mjesec prije

U prevodu,došlo vrime,da Huti,pokažu hipersonične rakete.Prošli put,Iranci su cionističkim psihopatama,uništili(pored ostalog)2 tajne baze u Izraelu.I pobile,ubojice iz Mosada.Znači,pokazali su,da mogu tuč i nuklearna postrojenja.Za prvi put,nisu.Zanima me,kad će Huti,uništit bolesnicima reaktor.Naravno,čija će bit hipersonična raketa,zavisi,da li će,USrA i Izraelske psihopate,kevčat i optužit Iran ili Ruse.Jer i Rusi i Iranci ne bi postojali,da ova gamad smi udrit.Triba će pitat,Židovskog Firera,Natanjahu,reka si da se plamen iz Jemena vidi na cilom istoku.A pečurku u Izraelu će vidit cionisti ciloga svita.Odbrojavanje počinje.Izrael,vragom nasta,vragom i nestat

Dražen
1 mjesec prije

Mir na Bliskom Istoku je utopija,Izraelci će morati seliti prije ili kasnije previše je mrtvih da bi bilo dobro a Izraelska vojska do sada nije ništa napravila u Gazi osim neselektivnim rušenja stambenih naselja..Hamas nije poražen

1 mjesec prije

A šta je ovo postalo?!
Kakvo je ovo ponašanje, kakve su ovo riči?! MOČVARA
 
Duhom usta svojih odagnaj Oče Sveti
zle duhove, zapovidi im da ostupe jer
približilo se Kraljevstvo Tvoje.
Oče Sveti potvrdi rič naše vire da ne govorim u prazno
nego nego s onom snagom i milošću koji je Tvoj Jedinac
izbavio svit od zla, po Kristu Gospdinu našem. Amen
 
Najjači je onaj koji savlada samog sebe. – Sokrat

1 mjesec prije

Da ponovim da ne zaboravite da nije rečeno. Kada čovječanstvo govori o miru, dolazi lažni mir i rat postaje žešći. Zemlje će biti neočekivano napadnute iznutra, prvenstveno u Europi. To će se dogoditi u zoru, to će biti poput roja pčela koje napadaju bez upozorenja. U Europi će biti napadnute razne zemlje . U Francuskoj će krv teći ulicama. Italija će biti iznenađena dolaskom trupa iz komunističkih zemalja, bit će kaos. Engleska neće biti ista zemlja koja izlaže raskošne palače. Luksuz će nestati, a sve će biti u ruševinama. Bliski istok će biti u plamenu. Borbe se povećavaju i ne mogu se zaustaviti. Patnja će se povećati, strane zemlje će brzo stići, i u tren oka, veliki sukob će rasti. U Sjevernoj Americi će Kip slobode biti srušen, past će u more i potonuti, nagovještavajući patnju te velike nacije. Sve će velike i male zemlje ispaštati zbog nemilosrdnih umova koji misle samo… Čitaj više »

1 mjesec prije

Antikrist hoda Europom pripremajući pad te iste Europe u ratu.
Medvjed ima veliku moć dovesti čovječanstvo u stanje potpune uzbune,
počevši od same Europe.
 
Europa će biti pogođena na raznim mjestima. Invazija nacija bit će iznenadna, bit će neočekivana, ići ćete svojim poslom kada ćete čuti i vidjeti zrakoplove iznad vas i ratno oružje kako ulazi u vaše zemlje.
 
U pohode dolaze teška vrimena,
odmaknite se od stvari svita i okrenite se
prema Nebu za kojeg ste jedino stvoreni.
Bit će ono šta mora biti jer riči su zatvorene i zapečaćene
do vremena kraja.
 
Mir i blagoslov Božji uvik bio u vama i na vama, zdravi i veseli bili. Zbogom.

Benjamin
1 mjesec prije

Oj gubo cio-hazarska vi lažni jevreji Jemen vam mater!

Ide
1 mjesec prije

Jesu Rusi ikad išta u Ukrajini ovako “jebitačno” izbombardirali? Ja nisam vidio, jel moguće da oni nemaju tako potentne bombe ili da ne mogu nanišaniti točno? Volio bi kad mi to ne’ko objasnio.

Karma
1 mjesec prije

Huti imaju veeeeeelike simpatije hrpetine ljudi u evropi.
Slobodna Palestina ♥️

Bez komentara
1 mjesec prije

Je, da, a tri potopljena tankera ne spominju

goran
1 mjesec prije

samo vi židovi izazivajte,kad krene 3 svj rat VI židovsa stoka če te biti okarakterizirani kao najveći krivci za svj rat.

Dražen
1 mjesec prije

Interesantno da zelena agenda nema primjedbi na zagađenje koja uzrokuju vojske diljem planete a smetaju im krave??Koga oni J…??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI