Izrael je ubio članove obitelji vođe Hamasa Haniyeha u napadu na Gazu

Ismail Haniyeh
13 komentara

Izrael je ubio nekoliko članova obitelji šefa političkog ureda Hamasa Ismaila Haniyeha, uključujući njegovu sestru, u napadu u utorak u zapadnom gradu Gaze.

Prema medicinskim izvorima, najmanje 10 ljudi iz obitelji Haniyeh ubijeno je u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u izbjegličkom kampu Beach, zapadnom dijelu Gaze.

Dana 10. travnja, Haniyeh je izgubio tri svoja sina u izraelskom zračnom napadu na njihov automobil u kampu Beach.

Ostali izraelski zračni napadi ciljali su dvije škole koje se koriste kao skloništa u četvrti al-Daraj, istočni grad Gaza, i u izbjegličkom kampu Beach, ostavljajući brojne žrtve.

Zdravstvene vlasti još nisu potvrdile broj poginulih i ozlijeđenih.

U međuvremenu, timovi civilne zaštite u izbjegličkom kampu al-Maghazi, u središnjem pojasu Gaze, izvukli su tijela petero ljudi, uključujući troje djece i ženu, ispod ruševina kuće uništene u izraelskom zračnom napadu.

Izrael, kršeći rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o trenutnom prekidu vatre, suočio se s međunarodnom osudom zbog svog genocidnog rata u Gazi od upada Hamasa 7. listopada.

Više od 37.600 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, većina žena i djece, a gotovo 86.100 drugih je ozlijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Nakon više od osam mjeseci izraelskog rata, golemi dijelovi Gaze leže u ruševinama usred paralizne blokade hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čija mu je posljednja presuda naložila da odmah prekine svoju operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milijun Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je napadnut 6. svibnja.

gazaHamasIsmail HaniyehIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 dana prije

Kose ih nemilice. Naše vođe bi svoje spremili na sigurno.

hiber
2 dana prije

Srećom ih barem 6 ima američko državljanstvo. Inace ovo su rodaci po stricu.

Škurija
2 dana prije

a lipo san mu reka: “brate Ismaile, ne idi u Hamas, sve će da vas pobiju”

Zmaj od špajze
2 dana prije

To kako je Ismail postao vođa Hamasa, vrlo je zanimljiva priča.Imao je uspješnu firmu za proizvodnju humusa, i jednog ponedjeljka, nakon 2 dana lumpovanja na svadbi svog rođaka od tetke bratovog muža, došao je još mamuran na posao… a baš taj dan Hamas je otvorio kancelariju do njegove… a pošto mu se firma zvala ” Humus” ovaj nesretnik, onako mamuran, ušao je u kancelariju Hamasa. I dok se on snašao i malo raztrijeznio, ovi su mu već u glavu usadili svoje ideje i zatvori čoek firmu, evo sad mu i porodicu poubijaše. Eto, nemoš bit ni pošten terorista više… kuda ide ovaj svit?

Istina
2 dana prije

Stoke, kamatari, genocidasi

gigi pinna
2 dana prije

Ajmo admini, zio-nazi gamad se nakotila i na ovom forumu.

gigi pinna
2 dana prije

Kako ih ono zovu Palestinci? Diapers Army – sjede u tenkovima, naoružani pelenama i ne smiju niti nos promoliti vani.

Gad
2 dana prije

Pobili su oni puno, puno toga pa nikome ništa. Ne morate ovakve trivijalnosti niti objavljivati.

Josip
1 dan prije

Kako je moguce da Palestinci nisu do sada pobili Neitanahovu obitelj? Zar nemaju ama bas nikoga u Izraelu tko bi smrdljivim zidovima vratio milo za drago?

madam
1 dan prije

A koja je glupost da su 3 sini skupa na prostoru pod genocidaško okupacijo?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI