Izrael optužuje svog bliskog saveznika za uskraćivanje isporuke oružja

Benjamin Netanyahu
9 komentara

Benjamin Netanyahu tvrdi da Washington nije promijenio svoj stav unatoč apelima na svim razinama

SAD je značajno smanjio isporuke oružja Izraelu usred rata u Gazi, rekao je u nedjelju premijer Benjamin Netanyahu.

Govoreći na tjednom sastanku vlade, Netanyahu je ustvrdio da je došlo do “dramatičnog pada” američkih zaliha oružja. Židovska država odlučila je izaći u javnost s tim pitanjem nakon što pokušaji iza kulisa nisu uspjeli promijeniti situaciju, dodao je.

“Tjednima smo se obraćali našim američkim prijateljima sa zahtjevom da ubrzaju isporuke”, rekao je Netanyahu. “To smo radili na višim ešalonima i na svim razinama, a želim naglasiti – radili smo to u privatnim komorama.”

U video obraćanju prošlog tjedna, Netanyahu je optužio Bijelu kuću za “zadržavanje oružja”, tvrdeći da ga je američki državni tajnik Antony Blinken uvjeravao da administracija “radi dan i noć na uklanjanju ovih uskih grla”.

U tadašnjim medijskim izvješćima tvrdilo se da je Washington otkazao sastanak na visokoj američko-izraelskoj razini nedugo nakon što je Zapadni Jeruzalem objavio video. Američki dužnosnik rekao je za Axios da ovaj potez “jasno pokazuje da postoje posljedice za takve trikove”. Drugi su dužnosnici rekli da je sastanak odgođen zbog problema s rasporedom, umjesto da je otkazan.

Blinken je ranije potvrdio stalnu pauzu na isporuci bombi od 2000 funti za Izrael, navodeći zabrinutost zbog njihove upotrebe u gusto naseljenim područjima kao što je Rafah. Inzistirao je, međutim, da je Bijela kuća predana osiguravanju da “Izrael ima ono što mu je potrebno da se učinkovito brani.”

Izraelski rat s Hamasom i opsada Gaze izazvali su brojne međunarodne kritike, uključujući prijetnje sankcijama. Izraelska vlada nedavno je doživjela stalni pad podrške Zapada zbog sve većeg broja mrtvih i produbljivanja humanitarne krize u palestinskoj enklavi.

Benjamin NetanyahuIZRAELSADZalihe Oružja
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
3 mjeseci prije

Jewbreeeeeee.

Max
3 mjeseci prije

Što ga sami ne proizvedu.

Gad
3 mjeseci prije

Predstava.

tuf
3 mjeseci prije

Predstava za javnost kako bi osigurali još izdašnije isporuke oružja iz američkih skladišta.
Podsjetimo se da je u prošlom valu satanyahuove kritike zbog isporuka ispalo da iste nisu ni onda prestajale a nakon zločina u Rafahu kada je am. administracija na sva zvona oglasila kako obustavlja isporuke iz protesta – ispalo je da se radi o vrlo specifičnoj obustavi samo jedne vrste oružja. Tako da… kronični lažovi ostaju kronični lažovi.

Istina
3 mjeseci prije

Jevreji – genocidasi

Istina
3 mjeseci prije

USA=Izrael—Genocidasi

Istina
3 mjeseci prije

Natanyahu- kopilje jevrejsko-genocidas.

Josip
3 mjeseci prije

Zar u Izraelu nema ama bas nikoga da zgazi Neitanahua ko drek na kisi?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI