Izrael priprema podzemni bunker za iranski napad

Iran i Izrael
123 komentara

Kabinet premijera Benjamina Netanyahua mogao bi djelovati ispod Jeruzalema u slučaju rata punih razmjera

Izraelska sigurnosna agencija Shin Bet pripremila je bunker ispod Jeruzalema u kojem će politički čelnici zemlje raditi u slučaju opsežnog napada na židovsku državu, izvijestio je u subotu izraelski novinar Ben Caspit.

Novopripremljeni “zapovjedno-kontrolni bunker” je “namijenjen za vođenje ratova od strane političko-sigurnosne elite države”, napisao je Caspit, dodajući da je podzemni objekt “povezan s jamom” ispod vojne baze Kirya u Tel Aviv, i na “sve ostale bunkere” raširene diljem Izraela.

“Omogućuje dugi boravak i otporan je na sve vrste oružja”, dodao je Caspit, ne navodeći izvore.

Izrael se trenutno priprema za napad od strane Irana, koji su iranski dužnosnici obećali pokrenuti u znak odmazde za izraelsko navodno ubojstvo političkog vođe Hamasa Ismaila Haniyeha u Teheranu ranije ovog tjedna. Američki dužnosnici rekli su Axiosu u subotu da očekuju da će napad započeti u ponedjeljak, te da bi snage libanonskog Hezbollaha mogle sudjelovati u osveti za izraelsko ubojstvo njihovog zapovjednika, Fuada Shukra, u Bejrutu u utorak.

Nejasno je kakvu vojnu opremu Iran namjerava koristiti protiv Izraela. Međutim, Axiosovi izvori sugeriraju da će Teheran vjerojatno slijediti istu igru ​​kao u travnju, kada je ispalio stotine projektila i dronova na Izrael kao odgovor na izraelsko bombardiranje njegovog konzulata u Siriji. Baražu su uglavnom suprotstavili izraelski protuzračni obrambeni sustavi Iron Dome, ali je nekoliko projektila doseglo svoje mete, nanijevši, kako je Izrael rekao, minimalnu štetu vojnim instalacijama.

Glavni izraelski vojni zapovjednici i prije su ratovali iz podzemnih bunkera. Zračna kampanja Izraelskih obrambenih snaga (IDF) u Gazi 2021. orkestrirana je iz kompleksa ispod baze Kirya, nuklearno otpornog bunkera nazvanog ‘Sionska tvrđava’.

U izvješću o ‘Sionskoj tvrđavi’, New York Times je spomenuo postojanje još jednog bunkera u blizini Jeruzalema “za izraelske političke vođe”. Nije jasno jesu li Caspin i Times mislili na isti objekt.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant sastao se u nedjelju s visokim vojnim i obrambenim dužnosnicima kako bi razgovarali o tome kako “odrediti cijenu za pokušaje napada iz Irana i njegovih posrednika”, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

iranIZRAELNapadRat
Pretplatiti se
Obavijesti o
123 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 mjesec prije

Vučja jazbina v2.0

tuf
1 mjesec prije

“otporan je na sve vrste oružja” – pod uvjetom da Iran još uvijek nema nuklearno oružje jer tada više nema garancija. Čak je američka vojska za NORAD kompleks u Cheyene-u priznala da ne bi podnio direktan pogodak današnjim nuklearnim oružjem. Oni su tih davnih godina računali s popriličnim CEP-om (prevedeno – nepreciznošću) dalekometnih projektila. Danas su i INS-evi toliko precizni da bez korištenja satelitskog pozicioniranja mogu pogoditi metu direktno – pri čemu onda ne pomaže ukopanost jer prenešena energija udara i rezonancija čine svoje, protiv fizikalnih zakona se ne može.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Jebe mi se za taj igrokaz varanski. Moreno, dobro ti ovo: JoeP
“Ovi kontrolni sistem postavljen je još prij 8000 godin u Mezopotamiji i moderiran je napretkom tehnologije i korupcijom uma kako bi se permanentno trošilo nezarađeno.”

Ime
1 mjesec prije

I mi tebi sto si nagulio iz zemlje kao najveca pi.c.ka!

držnedaj
1 mjesec prije

“.. Iran ne žuri, psihološki rat tjera cijelu koloniju cionističkih naseljenika da i dalje drhti u bunkeru. Glavni izraelski kanali mole ljude da ostanu mirni, da se ne daju izluditi, da vjeruju u snagu Izraela i da jednostavno slijede naredbe Glavnog zapovjedništva.

U međuvremenu, američki državni tajnik Blinken danas je obavijestio američke G7 vazale da očekuje iranske osvetničke udare u sljedeća 24 sata.

Burze i dalje padaju. Slom u Japanu, Nikkei pao preko 12%, DAX pao preko 3% na otvaranju. Kada se američke burze otvore, panika će se vjerojatno nastaviti. Ali očito to nema nikakve veze s Armagedonom nego sa strahom od recesije u SAD-u…”

piše: 👉’nachrichtenwelt’

burt
1 mjesec prije

zadnjih dana je transportnim avionima iz Rusije u Iran prebačena oprema za elektronsko ratovanje i radio ometači raketa i dronova a to znači da očekuju zračne napade na iranski teritorij i shvatili su ozbiljnio sadašnju situaciju za razliku od doba Trumpa kojega baš nisu ozbiljno shvaćali

R M
1 mjesec prije

Ma vi samo slavite, čini mi se već danima, ni vašar u gradiću pored moga sela ne traje toliko, evo juče je završen. Vi ste “pobjednici”, a mi smo gistro “izgubili”(mrzim rat, najiskrenije), ali vi sami znate koliko vam je dobro posle “pobjede”, normalno i nama je teško stanje. Jedina razlika je što ste vi u tamnici naroda gde vas niko ništa ne pita, a mi još nismo tamo, ali postoji opasnost da nas naša izdajnička vlast tamo uvede. Ipak, još postoji nada da to izbegnemo, a nada umire poslednja….

dupla kamilica
1 mjesec prije

Previše straha je kod Izraelaca. Svjesni su da to nisu ista vojska i narod iz prošlog stoljeća kad su bili konzervativni i spremni na sve a sad su nadrogirani lbtqpljus liberali.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Odlično !!! Uđi ! I zacementiraj to 👍👍 👍 !!!

Zmaj, najpraviji
1 mjesec prije

Pobjede? Nisu Hrvati ništa pobjedili već vlasnici te njihove propale, ovisne kolonije. Ti to nikada naravno nećeš shvatiti jer si niskokarakterna, zatucana nula.

Hrvati samo poslužiše ko korisni debili koji su se borili protiv svojih interesa, a za interese imperijalista. Može im se priznati da su hrabro i junački protjerali gomilu poljoprivrednika naoružanih lopatama, vilama, krampovima i sličnim teškim naoružanjem

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Iz rubrike: ”Šta ti je život…”

Ono, kad si 24.07. glavna faca u američkom Kongresu, .a 5.8. u izraelskom podrumu…

Istina
1 mjesec prije

Iranu je sad prilika sa se dobro naoruža od strane rusa i Kineza. Isto treba dobro naoružati hute i hezbolah. I ne treba sad napasti nego čekati još neko vreme.

Karma
1 mjesec prije

Tamo im je i mjesto sljedbenici BAALA

trolling queen
1 mjesec prije

Željko, ne zaslužuju ovdje ovi te riječi. Ovdje treba samo gadno provocirati, nikakve čestitke slati. I naravno, derati ih činjenicama i istinom – od toga imaju noćne more i otkrije se ona prikrivena psihopatija u ovima ovdje – to je cilj!! Neka pati kome smeta – Hrvatska je prvak svijeta!! Bog i Hrvati!! P.S. Kada ste napisali – iskreno vam čestitam, kao hrvatskom branitelju, Dan pobjede. Mir i dobro želim vama i cijeloj familiji. Ostanite na ovom dobrom putu na kojem jeste….napišem jedno podulje pismo do Gospe – ne želim ništa točno obećati, no sigurno napišem uskoro…. P.S. počivali u miru Božjem svi poginuli, te Bog blagoslovio sve ranjene i ostale hrvatske vojnike – za ovo što imamo danas. Imamo najljepšu zemlju u ovom dijelu svijeta i najmiroljubivije i iskrene ljude – male ljude – ne korumpirane političke i ostale kamarile. Na nama je to i sačuvati. Znamo kako i… Čitaj više »

eks
1 mjesec prije

Opet si u šovinističkom transu .

Jure
1 mjesec prije

Okupacioni medij Naziv.net potvrdjuje da je sve što sam pisao zadnjih dana istinito …

Гавран
1 mjesec prije

hipersonične rakete probijaju bunkere do 150 metara dubine.
#
Jedino bezbedno mesto ako je iskopan ispod Al Akse!

Max
1 mjesec prije

Svaka je zaštita ograničena i nitko nije svemoguć ni nedodirljiv. Osobno očekujem napade iste vrste kao u travnju al od svih članova fronte otpora na isti način i uz korištenje iste tehnologije samo u puno većem obimu s puno većim brojem raketa i razornije i ovaj put bez upozorenja.

Гавран
1 mjesec prije

Da bi neka etnička skupina mogla ratovati za svoje dobro mora imati kritičnu masu u duhovnosti, brojnosti i koncentrisanom kapitalu.
U duhovnosti ste sa katoličanstvom otišli pod vodu. Po brojnosti ste beznačajni. Po kapitalu?
#
Dakle kao al kaida, veliku štetu možete da nanesete, radite šta vam se kaže i dobijate šta vam drugi odobre.
#
Ako vam se sutra iz okultno-finansijskog centra naredi zvaćete se SRBI!

Jure
1 mjesec prije

Iran je upalio oružja za elektronsko ometanje i upozorio medjunarodne zrakoplovne kompanije gdje na njegovoj teritoriji nije sigurno letjeti jer zbog kvarova na GPS-u koja se sada kontinuirano dogadjaju može doći do tragičnih posljedica. To se odnosi naravno na zapadna, sjeverna, južna i centralna područja zemlje.
Inače danas je Ruski ministar obrane Sergej Šojgu doputovao u Teheran na konzultacije …

Zagreb
1 mjesec prije

Ti si sramota za hrvatski narod. Vi koji niste Hrvati, hvala vam sto se neprekidno suzdrzavate.

čudila se aman ja
1 mjesec prije

…kratko pogledala snimak svečanosti u Kninu- izgleda prija komemoracija nego slavlje.A u gradu gdje jesam,već tradicionalno, za bilo koji državni praznik, nigdje za vidjeti državnu zastavu. Samo primjećujem nove običaje….

MladenSt
1 mjesec prije

Hvala kolega ,tih dana nakon 4 godine opet ušao u obiteljsku rodnu kuću ,da ti ne pišem u kojem sam je stanju našao .

ogo
1 mjesec prije

A di ce narod u koji bunker

Lucija, prva
1 mjesec prije

“ИЗРАЕЛ ПОТПУНО ЗАТВОРИО СВОЈ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР – ИСТО ВЕЋ УЧИНИО И КИПАР

* Иранска државна телевизија најавила: „За неколико сати цео свет ће бити сведок занимљивих догађаја“.

Израел је у међувремену затворио свој ваздушни простор , објавила је Ал Арабија.

Кипар је обуставио све летове у свом ваздушном простору још од 17.00 2. августа, а британске базе на острву су стављене у пуну приправност.”, fakti

tihobl
1 mjesec prije

Кинези приказали хибридну беспилотну летелицу која је способна да буде лансирана из подводног положаја. Ратне подморнице потенцијално би могле бити опремљене овим типом беспилотне летелице.

Lici pomalo na geranj.

1 mjesec prije

Izrael – zbrka ga vodi u kaos i njegovo tlo će se tresti.
Jeruzalem će biti okružen projektilima,
a komunikacije će se zaustaviti.
Baš kad vidite da ovaj veliki znak dolazi iz Jeruzalema,
znajte da je započelo istinsko čišćenje.
 
Zastrašujući svjetski rat će se pojaviti, jašući preko Bliskog istoka.
Zvuk ratnih bubnjeva prestao, a umjesto njega čuje se tutnjavu eksplozija oružja.
Medvjed ne treba oslonac, u rukama ima potpuno nepoznato oružje koje će mu pomoći neutralizirati svoje protivnike.
 
Rat će se širiti i glad će se pojaviti, suočeni s tim ljudski rod će zaboraviti svoja načela.
Zmaj pokazuje svoje pipke: pošast, rat, glad (Iv. Otkr.) i vlast nad čovječanstvom, eliminirajući religije kako bi uspostavio jednu jedinu religiju.
 
Medvjed će ustati iz svoje jazbine i dovesti čovječanstvo u patnju,
dižući veliku buku u Europi i Americi.
Medvjed, koji se činio razboritim,
iznijet će svoj arsenal i izazvati iznenađenje.

1 mjesec prije

Rat se predstavlja kao borba za teritorije, skrivajući stvarnost da je programiran kao dio dolaska Antikrista. Prolit će se krv moćne osobe, rat će se proširiti. Koliko se ‘jada’ čulo i čut će se po cijeloj Zemlji, a sadašnje vrijeme je vrijeme naricanja. Sile će se suočiti jedna s drugom nepoznatim oružjem i čovječanstvo će biti zapanjeno. Europa će patiti. Rat će napredovati, uništavajući zemlje, doseći Italiju i zauzeti Rim. Zaboravili ste da vam je rečeno da ćete se naći u ratu, u eskalaciji rata. Razne zemlje će ući u ovaj scenarij i iz trenutka u trenutak rat će pretvoriti Zemlju u nešto nepoznato.   Svijet ide u neizbježnu propast. Blizu su sati tmine! Bit će ponuđen žig kad glad bude galopirala Zemljom. („Mjera pšenice za denar! Tri mjere ječma za denar! A ulju i vinu ne nanesi štetu!“).   Mržnja i pohlepa vladaju u scima. Zlo djeluje u čovjeku kao… Čitaj više »

1 mjesec prije

Beskorisno je ovim ili onim imenom nazivati zlo zbog kojeg pati narod.
Tražite pravo ime u ovome: „Kazna zbog životinjskog života“. Bog se povlaći,
a Zlo napreduje. Evo to je plod života jedne nacije nedostojne krščanskog imena.
 
Rim će izgubiti vjeru i bit će sjedište Antikrista
odakle će potonji pobjeđivati ​​u bitkama kroz velika čuda.
Izaslanik. Izaslanik će se suprotstaviti silama zla.
On će nositi Božju Riječ u svojim ustima:
poput vatre, spalit će zamke Antikrista.
 

1 mjesec prije

Ova generacija vidjet će komet kako prolazi
vrlo, vrlo, vrlo blizu Zemlje,
toliko blizu da će uzrokovati njeno pomicanje,
a potom kad Misec zasvitli crveno dolazi Antikrist.

1 mjesec prije

Ovo vam je bila mala rekapitulacija, ne sve,
tako da imate pri pameti. Sve ima svoje vrime.
Zdravi i veseli bili. Bog! Bog!

Dražen
1 mjesec prije

Neće ih napasti prije jeseni Iranu se ne žuri birati će mete i momenat napada

Roknem ti ga rok
1 mjesec prije

Zar opet ????Gdje su moji postovi ???Zar opet moram pisati Upravi da sam diskriminiran ?

xyz
1 mjesec prije

Na tv Rusiji 1 kažu da je prvi F-16 oboren u Nikolajevskoj oblasti. Čekamo potvrdu! Počelo je…

1 mjesec prije

Jesen će ova biti vrlo posebna, a o zimi da se i ne govori,
vidit ćete tada kako će događaji govoriti sami za sebe…

Josip
1 mjesec prije

Vrijeme je da vidimo gljivu iznad Jeruzalema

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Obamino predsjedništvo od 20. januara 2009. do 20. januara 2016. trebalo je predstavljati prekid ili primirje u ovom tajnom ratu. Međutim, napad na japansku Fukushimu 11. marta 2011. ponovo je podstaknuo rat. Japanska vlada, prestrašena napadom i prijetnjom dizanja u vazduh planine Fuji, okončala je kratku pobunu protiv Hazarske Mafije. Predala je 7 trilijuna dolara koje je Japan zaradio od Drugog svjetskog rata Izraelskom ministru kriminala Benyaminu Satanyahuu. Satanjahu ga je zatim predao Octagon grupi sa sjedištem u Švajcarskoj. Bush stariji je imao brata koji je živio u Pekingu i dao je Kinezima potrebnu tehnologiju kako bi osigurali da njihovi nuklearni projektili mogu pogoditi svoje mete s vrhunskom preciznošću. Kineze su podmitili i naftom ukradenom iz Iraka. To je bio jedan od razloga zašto su Kinezi Baracka Obamu prihvatili kao Hitlera. HM je Kini dao naprednu vojnu tehnologiju jer su morali osigurati da Kina bude dovoljno jaka da njihova “Gog… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Nova studija koja je ispitivala 325 slučajeva autopsije otkrila je da su cijepljenja mRNA COVID-a “direktno” povezana sa nevjerojatnih 73,9% svih smrtnih slučajeva u svetu! Mehanizmi ozljede uključuju sustavnu distribuciju lipidnih nanočestica (LNP) i mRNA, oštećenje tkiva povezano s šiljastim proteinima, trombogenost, disfunkciju imunološkog sustava i karcinogenost. Prosječno vrijeme od cijepljenja do smrti bilo je 14,3 dana. Većina smrtnih slučajeva dogodila se unutar nedelju dana od posljednje primjene cjepiva. Istraživači su zaključili: “Dosljednost slučajeva u ovoj istrazi s poznatim mehanizmima oštećenja i smrti od cjepiva protiv COVID-19, zajedno s potvrdom obdukcije od strane liječnika, ostavlja veliku vjerojatnost uzročne veze između cjepiva protiv COVID-19 i smrti”. Lancet je povukao studiju, tvrdeći da zaključci studije nisu podržani metodologijom studije. Još od rimskog doba, Azijati su slali začine, svilu, keramiku itd. na Zapad i zauzvrat dobivali zlato i srebro. Kao rezultat toga, 85% svjetskih rezervi zlata nalazi se u Aziji. Sporazum koji su… Čitaj više »

1 mjesec prije

Ostavite te šuplje isprazne priče I DOBRO ZAPAMTITE:

Samo Bog može odlučiti o čovjekovom kraju,
njihovi sotonski planovi bit će pometeni zajedno s njima.

Noname
1 mjesec prije

Iran je odlučio napasti Izrael, rekao je ministar vanjskih poslova Israel Katz, piše Jerusalem Post.
“Poruka Irana prenijeta je Izraelu preko mađarskog ministra vanjskih poslova Petera Szijjártóa, koji je izravno nazvao Katza i rekao da je tu informaciju dobio od v.d. O. Iranski ministar vanjskih poslova Ali Bagheri”, piše u publikaciji.
“Rusija je počela masovno naoružavati Iran novim oružjem u pripremi za mogući rat protiv Izraela koji bi mogao izbiti svakog trenutka.” Hitno su raspoređeni sustavi za elektroničko ratovanje Iskander OTRK i Murmansk-BN”, tvrdi Channel 14.
Šojgu je na sastanku s načelnikom Glavnog stožera iranskih oružanih snaga najavio punu suradnju Rusije i Irana u rješavanju gorućih regionalnih pitanja, – Fars News.

xyz
1 mjesec prije

Nitko ne zna gdje če se zločinačke elite sakriti. Sve se drži u strogoj tajnosti.

Jure
1 mjesec prije

Amerikanci ljuti zbog toga što je u medijima procurila informacija da su bili tajno Irancima na noge, naravno zbog svega što su isti učinili kako bi razgovori-pregovori bili RELEVANTNI !!! Od 10 imena mossadovaca koji su učestvovali ili trebali učestvovati ili bili involvirani u ubojstvo Haniye 6 je zemlju napustilo prije nego je isti ubijen, 2 nakon ubojstva a 2 su uhićena. Od ostale 20 orice mossadovaca čiji su popis Ameri dali Irancima kako bi naudili Natanyahuu većina je uhićena. #Zamislite Natanyahua Ben Gvira i Smotricha# kad su čuli da ih Ameri raskrinkavaju iza ledja …. Prilikom posljednjeg (poznatog) telefonskog razgovora Biden Natanyahu prvi je poludio i rekao “PRESTANI SRATI” jer mu drugi non stop laže. Biden malo prije govori da će dati jamstva Natanyahuu u svezi dogovora Gaza tzv taoci ovo ono i bez imalo srama kaže da kad se razmjene taoci (kako on kaže) zarobljenici okupacija može nastaviti… Čitaj više »

goran
1 mjesec prije

zanimljivo je to što sam ja uvjeren da su iranci kupili od rusa rakete koje dopslovno uništavaju baš takve binkere.
ako ih iranci imaju i ako imaju sve potrebno da ih ispale,čisto sumnjam da če cionistička bagra ostati živa

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI