Izrael započeo “precizne napade na vojne mete” u Iranu, potvrdio je glasnogovornik IDF-a

Daniel Hagari
41 komentar

“Kao odgovor na mjesece kontinuiranih napada režima u Iranu protiv Države Izrael – upravo sada Izraelske obrambene snage provode precizne napade na vojne mete u Iranu,” rekao je glasnogovornik u kratkoj video izjavi.

“Učinit ćemo sve što je potrebno da obranimo Državu Izrael i izraelski narod,” rekao je, dodajući da su “obrambene i napadačke sposobnosti židovske države potpuno mobilizirane.”

Razmjer napada nije odmah bio jasan, i nije bilo informacija o šteti u Islamskoj Republici. Jedan stanovnik Teherana rekao je AP-u da se u glavnom gradu moglo čuti najmanje sedam eksplozija.

Iran je 1. listopada ispalio gotovo 200 balističkih projektila na Izrael kao odgovor na ubojstva vođa Hamasa i Hezbollaha te generala Islamske revolucionarne garde (IRGC).

Izrael je od tada prijetio da će uzvratiti “smrtonosnom, preciznom i iznenađujućom” odmazdom, bez navođenja vremenskog okvira.

Teheran je upozorio Izrael protiv provođenja bilo kakvih napada, zavjetujući se na “odlučan i žaljenja vrijedan” odgovor ako to učini.

Daniel HagariiranIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fluke
16 sati prije

Američke trupe su već dolje…

Iran će odgovoriti na ovaj napad od Izraela i pogoditi Američke trupe u Izraelu i onda Amerika nema druge opcije nego ući službeno u rat sa Iranom? Tako nešto…

MacGregor je dobro rekao da će Izrael napasti Iran prije Američkih izbora tako da Ameri nemaju opcije nego ići do kraja sa Izraelom.

Ovaj rat ide do kraja i neće stati dok jedna strana nije kompletno uništena.

🧢 Name 🧢
15 sati prije

🛑 Ovaj napad se može protumačiti i kao slabost vražijeg legla 🔥 🛑 Ovaj napad se može i protumačiti i kao dogovor preko posrednika između Irana i USA oko jačine i razmjere napada tako da isti bude izveden na način da Iran može reći “nije to ništa – nije bilo štete” pa ne moramo odgovoriti 🔥takodje Iran može reći”eto plaše nas se pa nisu napali energetska i nuklearna postrojenja pa nema potrebe da zaoštravamo 🔥 🛑 Ovaj napad vražije pleme može preko većine svjetskih medija koji pod njihovim kontrolom prikazati kao da su oni nešto napravili a Iran ne smije pisnuti 🔥 🛑🇮🇷 Iran može nastaviti pomagati svoje saveznike da oni ratuju dok on ne napravi nuklearno oružje 🔥 🛑🇮🇷 Iranu je glavni cilj da njegovi saveznici drže vražije leglo u kontinuiranom ratu odnosno da vode rat iscrpljivanja dok se štakorsko leglo ne uruši samo od sebe 🔥 🔥 🛑… Čitaj više »

15 sati prije

Čim Iran nije odmah odgovorio i to jače nego što je napadnut i dalje se radi o taktiziranju. U suštini Amerika koči Izrael do izbora, Rusija koči Iran jer joj taj rat ne odgovara ali… kočnice su pred paljenjem.

ime
15 sati prije

jel treba tankat do vrha ili čekamo?

tihobl
13 sati prije

Азербайджанский газ объявлен недемократическим.

Nista se ne moze mjeriti sa molekulima slobode.

tihobl
13 sati prije

Израелски ракетни напад на Иран. Овај удар је одавно најављиван и према мишљењу израелског руководства, био је удар одмазде за ракетни напад на Израел. Одвијало се у како се и очекивало – пуно буке, минимум резултата.

Званично су погођене фабрике ракета, беспилотних летелицица и други стратешки објекти. Иранци су известили да су ракете отишле на ,,нулу”, а оне које нису ишле на ,,нулу” су све оборене. А изгледа да и први и други лажу. Завршиле су наравно негде. Али то није нанело озбиљну штету, пише Јуриј Подољака.

tihobl
13 sati prije

Руска војска је ослободила Александропољ (zapdno od Kurahovke).

Ukropi bjeze iz Gornjaka u Kurahovku kako bi mogli pobjeci jedinim preostalim putem prije nego sto ga rusi zatvore, jer se rusi krecu prema selu Ilinka kroz koje vodi jedini put. Rusi polako napreduju cisteci kucu po kucu.

Selidovo se pretvorilo u novi Ugljedar. Nema vise organizovane odbrane, postoji tackasti otpor u gradu onih koji su odlucili da poslusaju naredbu i ostanu i poginu. Ostali bjeze,

Rusi ne cekaju na pad Selidova i Gornjaka vec su krenuli siroko napredovanje od ta dva mjesta na zapad iza trece linije duz rijeke Volcja. Ako NATO ne posalje trupe da stabilizuje front doci ce do raspada na juznodonbaskom pravcu.

13 sati prije zadnji put uredio tihobl
hiber
13 sati prije

Nastavlja se uspješno Netanyahuovo raketiranje Kamale. Da i slučajno ne bi pobjedila. Inace, internet i pametni telefoni uspjesno su prepolovili prosječnu inteligenciju populacije tako da ona polako prepusta sve poluge vlasti odabranom krugu globalista. Za par godina, Musk ce, na propalim nekunkurentnim proizvodima, političkim sredstvima prvi kapitalizirati iznos od 1000 milijardi, a pet internetskih mogula najmanje 3000 milijardi, sve pod Trumpovim pokroviteljstvom. Naravno, mnogi od onih koji sudjeluju u igrama imaju pogrešne pretpostavke, poput Irana koji vjeruje da će Putin izgladiti nesporazume sa “prijateljom” Trumpom.

tihobl
13 sati prije

Volio bi da redakcija okaci snimak kako pada grb ministarstva finansija SAD dok Jelen govori o dominaciji dolara.

Ni ekser vise nije mogao da je slusa.

tihobl
13 sati prije

Заменица Врховне Раде Маријана Безуглаја:
 „Селидово су већ освојили углавном Руси. Ушли су у Купјанск. Половина Курске области је већ враћена. Неопходно је припремити периметарску одбрану Павлограда и Изјума“.

držnedaj
13 sati prije

Sve je oboreno, ‘precizni’ napadi su bili precizno pogođeni… teheran je mirno spavao

Yuxel
12 sati prije

“Tresla se gora rodio se miš”,
ali su na površinu isplivali vehabijski pacovi.
Brzo je spasla njihova euforija i sada su na redu njihove laži o savezništvu “Izraela” i Šija protiv Sunija😃😃😃

Yuxel
11 sati prije

Vehabijska teroristička grupa izvela je upravo napad na jugoistoku Irana.

Ubijeno je 10 graničara. Sukobi još uvijek traju.

NOME
11 sati prije

….iran će odgovoriti “strateškom suzdržanošću”………..da nije sve dogovoreno i po scenariju rat bi bjesnio na sve strane,,,,ako ja znam da sa bulerom nema taktiziranja, i da neče prestati ako taktičko strateški se suzdržavaš, znaju i svi politićari i vojskovođe ovog svijeta….bulera odmah i sa najvećom snagom ili pakiraj stvari i bježi….nema zatvorit ću okice, pa bu prošlo…..ovo je sve igrokaz stvaranja novog svjetskog poretka, kojim upravljaju anacionalni globalisti protiv svih nacija i naroda…..

Max
8 sati prije

Napadi su bili ograničeni i s vrlo malo usojeha, iranci tvrde da su oborili gotovo sve rakete dok je proturaketna obrana djelovala uspješno te su neki objekti samo lakše oštećeni a poginula su desetorica vojnika.

Max
7 sati prije

Imam svoj pakao i bez raketa. ali bar će utišati hazbare koji ovuda tumaraju ialo ig se bojim.

Kazalište lutaka
6 sati prije

Ne izgleda baš da je Izrael tamo u Iranu nešto pogodio . Iranci su se efikasno obranili , a uostalom i bilo im je nenajavljeno što će gađati pa mi to sve nekako liči na neki dogovoren čin . Baš se pitam jel mi može netko odgovoriti kad već s ostalima iz EU izazivamo Ruse i slali bi vojnike na njih (zna se tko) kako bi se to Hrvatska obranila da nam Rusi pošalju iskandere npr? Čime bi se mi obranili i tko to iz NATO saveza ima PZO koji to može ?

nessy
3 sati prije

Kako sam citao, Iran ima spremnih 1.000 projektila, veliki broj ICBM medju njima, spremnih za lansiranje. Taj broj ne moze zaustaviti ni dragi Bog, osobno. Sto Iran drzi za ‘crvenu crtu’, znat cemo uskoro. Obzirom na povrsinu Izraela i gustocu naseljenosti (80% ‘ljudi’ zivi u nekoliko velikih gradova), 1.000 raketa moze, doslovno napraviti tamo parkiraliste, kao sto su i zaprijetli.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI