Izraelska ‘duga ruka’ dohvatit će svoje neprijatelje bilo gdje – Netanyahu

Benjamin Netanyahu
19 komentara

Udar na Jemen bio je demonstracija odlučnosti Zapadnog Jeruzalema da kazni svakog agresora, upozorio je premijer

Premijer Benjamin Netanyahu pohvalio je Izraelske obrambene snage za izvođenje “precizne i uspješne operacije” više od 1700 kilometara od granica zemlje, za koju kaže da služi kao jasno upozorenje svim neprijateljima židovske države.

Izraelska vojska pokrenula je u subotu svoj prvi izravni veliki zračni napad na Jemen, ciljajući na lučki grad Hodeidah. Napad je izazvao veliki požar na naftnom terminalu u luci i ostavio najmanje 80 ozlijeđenih osoba, prema preliminarnom bilansu ministarstva zdravstva u Sani.

“Luka koju smo napali nije nevina luka”, ustvrdio je Netanyahu u video izjavi objavljenoj u subotu navečer. “Koristio se u vojne svrhe, korišten je kao ulazna točka za smrtonosno oružje koje je Hutijima isporučio Iran.”

“Ovaj napad dolazi kao izravan odgovor na jučerašnji napad dronom ubojicom koji je ubio jednu osobu i ranio nekoliko drugih stotinjak metara od američkog konzulata u Tel Avivu”, naglasio je izraelski čelnik, samo nekoliko dana prije nego što je trebao održati govor prije američkog Kongresa u Washingtonu, DC.

U napadu dronovima rano u petak, koji su Houthi pobunjenici hvalili kao “značajnu vojnu operaciju”, jedan je izraelski državljanin poginuo, a najmanje deset drugih ranjeno. IDF je okrivila neodređenu “ljudsku pogrešku” za neuspjeh u presretanju drona ili barem izdavanju upozorenja, iako ga je, prema lokalnim medijima, protuzračna obrana unaprijed otkrila.

Izraelski napad na Jemen “našim neprijateljima jasno stavlja do znanja da ne postoji mjesto koje duga ruka Izraela neće dosegnuti”, dodao je Netanyahu u hebrejskoj verziji obraćanja, kako navodi Times of Israel.

Grupa Houthi koja kontrolira veliki dio Jemena od listopada napada trgovačke brodove povezane s Izraelom u regiji, u znak solidarnosti s Palestincima u Gazi. Koalicija predvođena SAD-om i Velikom Britanijom izvodi zračne napade na skupinu za koju tvrde da je opunomoćenik Irana, ali čini se da su ti napori dali malo rezultata.

„Huti su nas napali preko 200 puta. Prvi put kad su ozlijedili izraelskog građanina, mi smo ih udarili. I učinit ćemo to na bilo kojem mjestu gdje to bude bilo potrebno”, rekao je izraelski ministar obrane Yoav Gallant u zasebnoj izjavi u subotu.

U međuvremenu, Hutiji su obećali osvetiti izraelski napad s više “utjecajnih udara”, napisao je Mohamed Ali al-Houthi iz Vrhovnog političkog vijeća u Jemenu na X (bivši Twitter). Glasnogovornik Houthia Mohammed Abdulsalam rekao je da je posljednja “očigledna izraelska agresija” imala za cilj “povećati patnju ljudi i izvršiti pritisak na Jemen da prestane podržavati Gazu”.

IZRAELJemenNetanyahuzračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grozozo
1 mjesec prije

Bolje ti pripazi da te ne izruče Hagu negde na proputovanju, a što se duge ruke tiče možeš njome da sve neprijatelje počešeš po jajima.

Max
1 mjesec prije

Slijedi neviđena odmazda Hutista.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Izraelu nije dovoljno da je na ratnoj nozi sa svojim arapskim susjedima, već hoće rat sa čitavim Bliskim Istokom.
Opet je išla odmazda potpuno u nesrazmjeru sa štetom – najmanje 80 ozlijeđenih za 2.
Netanyahuov mozak u razini brata mu po naciji Zelenskog.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

A tek taj dug nos pronjuskat ce svih da prepozna neprijatelje od simpatizera ….

vanja
1 mjesec prije

stići će vas ruka naša i u Srbiji…

Wiky
1 mjesec prije

Ubojico male djece, žena i staraca ti sotono benjamine sotonyahu možeš me svojm dugom rukom skupa s AP pogladiti po testisima.

trolling queen
1 mjesec prije

Evo, sad jednostavno neću moći spavati od straha, ma evo trčim na toalet (nekulturno je pisati detalje) – jer ja sam osobno neprijatelj cionističkih ubojica! Javno i otvoreno i na sve načine!!

Karma
1 mjesec prije

Jebat ce te huti rodjo

Ivek
1 mjesec prije

Izrael posjeduje Ameriku zato to radi, oni će mu isporučiti oružje da ratuju sa svima..Ameri neće ništa Rusima jer znaju da bi ih Rusi rasturili i automatski bi Izrael dobio po pički od svojih neprijatelja.

žile29
1 mjesec prije

Al kako su nacisti original pogodili karikature kad su crtali židove,evo ova smradovina od netanjahuja je živi primjer velike uši velik nos

Josip
1 mjesec prije

Ajde majmune Neitanahu izadi malo izvan Izraela ako se usudis dubre jedno smrdljivo zidovsko..

tuf
1 mjesec prije

Saudijci su se opet pokazali lažljivim i pokvarenim trgovcima koji su spremni stati na stranu cionista kad se ukaže potreba. Bilo bi im bolje da počnu čuvati rafinerije nečim kvalitetnijim od Patriota.

BlueZg
1 mjesec prije

Živjela Palestina! Dolje nacistički cionisti koji su sami pokrenuli holokaust i poubijali i opljačkali prave židove kako bi imali izliku za okupaciju Palestine i osnivanje genocidne takozvane države Izrael! Eto! Ufati me ako možeš! Derpe-u! 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

ENO IH !!!! Iznad Jajca !!!;TU ih možete dohvatiti 😁

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Kao kad je u onoj epizodi ‘Bottom” dosao u agenciju za traziti partnera pa kad je dao ime i prezime a ona ga pita; “Nesto u rodu ?” 😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI