Izraelska vojska ubila 21 osobu u bombaškom napadu na školu u Gazi

Napad na skolu u Gazi
9 komentara

Vlasti u Gazi optužile su IDF za “užasan masakr” u školi al-Falah

Potvrđeno je da je najmanje 21 osoba, uključujući 13 djece, ubijena u napadu izraelske bespilotne letjelice na školu u kojoj su smješteni raseljeni Palestinci u Gazi, priopćila je vlada enklave. Izraelske obrambene snage (IDF) tvrde da je Hamas upravljao zapovjednim centrom u zgradi.

Napad je održan u školi al-Falah u četvrti Zeitoun u gradu Gazi u subotu ujutro. Šest žena i tromjesečna beba također su među žrtvama, prema Vladinom uredu za medije u Gazi. Najmanje 30 ljudi je ranjeno, a još dvoje se vodi kao nestalo, u onome što je ured nazvao “užasnim masakrom”.

Nepoznati broj raseljenih Palestinaca skrivao se u školi u vrijeme napada. Škole i druge javne zgrade diljem Gaze pretvorene su u skloništa, većinom pod upravom Agencije UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), otkako je Izrael objavio rat Hamasu prošlog listopada.

Izrael je, međutim, optužio Hamas za “sustavno” skrivanje oružja, tunela i zapovjednih centara unutar ovih zgrada. U izjavi od subote, IDF je rekao da je pogodio Hamasovu zapovjednu prostoriju ugrađenu u školu al-Falah.

“Prije napada poduzeti su mnogi koraci kako bi se smanjila mogućnost ozljeđivanja civila, uključujući korištenje preciznog oružja” i nadzor iz zraka, tvrdi IDF. “IDF će nastaviti djelovati snažno i odlučno protiv terorističkih organizacija koje koriste škole i civilne institucije kao skloništa.”

Napad je uslijedio nešto više od tjedan dana nakon što je IDF bombardirao drugu školu u središnjoj Gazi, školu al-Jaouni u Nuseiratu. Deseci su ubijeni u tom napadu, uključujući šest humanitarnih radnika UN-a. IDF je tvrdio, kao i nakon subotnjeg napada, da je škola sakrila “zapovjedni i kontrolni centar” unutar škole.

Škola al-Falah i škola al-Jaouni bombardirane su više puta od početka rata, pri čemu je potonja zgrada pretrpjela pet izraelskih zračnih napada u manje od godinu dana.

Video snimka koju je snimio palestinski novinar Islam Bader prikazuje djelatnike hitne pomoći kako prebiru po ruševinama nakon subotnjeg napada. U zgradi se urušilo nekoliko katova, a veliki dijelovi vanjskih zidova su razneseni.

Najmanje 90% stanovništva enklave je raseljeno i nema pouzdan pristup čistoj vodi, hrani, skloništu i medicinskoj skrbi, izvijestila je UN-ova agencija za humanitarna pitanja u srpnju.

civiligazaIDFIZRAELNapadPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
borjana
11 sati prije

Kako nitko ne reagira na sve zločine koje izraelski zločinački režim provodi nad bespomoćnim stanovništvom male Gaze, iscrpljivanje i ubijanje djece i civila postao im je rutinski posao.

Name
11 sati prije

ovo liči na žrtvovanje civila zbog osude svjetske javnosti baš kao što je velikan hrvatistana F. Tuđman žrtvovao Vukovar

lole ribar
10 sati prije

Cekamo Hiblera i onog Zar ne da nam objasne kako su djeca zapravo Khamas i da izrahell ima pravo na obranu ! I da kako je MoSSad najjbolji , najpametnii , 10 koraka ispred sviju !!!

Max
9 sati prije

Zločin.

Protiv Sistema
5 sati prije

Kad vidim izraelce šta rade počinjem sumnjati da je holokaust uopće istina

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI