JD Vance obećava ‘brzo zatvaranje’ ukrajinskog sukoba

JD Vance
39 komentara

SAD bi trebao prebaciti fokus na Kinu s neprijateljstava između Moskve i Kijeva, rekao je JD Vance

Donald Trump će dovesti do “brzog zatvaranja” ukrajinskog sukoba ako bude ponovno izabran za američkog predsjednika u studenom, rekao je novonajavljeni republikanski kandidat za potpredsjednika JD Vance. Vance je tvrdio da bi Washington trebao prebaciti fokus na Kinu, opisujući Peking kao “najveću prijetnju” SAD-u.

Trump je najavio Vancea kao svog potpredsjednika u ponedjeljak na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji (RNC) u Milwaukeeju, Wisconsin. Kandidatura senatora iz Ohija odobrena je kasnije istog dana.

Ako se Trump vrati kao predsjednik nakon izbora 5. studenog, njegova će politika prema Ukrajini biti “vrlo jednostavna”, rekao je Vance za Fox News ubrzo nakon što je službeno nominiran.

“Rusija ne bi napala Ukrajinu da je Donald Trump bio predsjednik. Svi se slažu s tim. Čak se i mnogi moji demokratski kolege privatno slažu s tim”, rekao je.

Vance je ponovno optužio administraciju američkog predsjednika Joea Bidena da nema koherentnu politiku prema sukobu. “Sada smo potrošili 200 milijardi dolara [na pomoć Ukrajini]. Što je cilj? Što pokušavamo postići? Postoji li opasnost od eskalacije u nuklearni rat? Jer postoji, kada imate lakrdijaša koji vodi vanjsku politiku, a mi ih trenutno imamo puno u Washingtonu, DC,” rekao je.

“Mislim da je predsjednik Trump obećao otići tamo, pregovarati s Rusima i Ukrajincima i brzo privesti kraju ovu stvar, kako bi se Amerika mogla usredotočiti na pravi problem, a to je Kina. To je najveća prijetnja” – naglasio je Vance.

Od izbijanja sukoba između Moskve i Kijeva u veljači 2022., Trump je više puta tvrdio da do sukoba ne bi došlo da je zadržao predsjedništvo 2020. Također je obećao riješiti krizu u roku od 24 sata ako se vrati u bijela kuća.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije ovog mjeseca da Moskva komentare bivšeg američkog predsjednika shvaća “prilično ozbiljno”. “Sigurno ne znam kakav bi točno bio njegov prijedlog [za okončanje sukoba] i kako to planira postići. I to je ključno pitanje. Ali ne sumnjam u njegovu iskrenost i pozdravljamo”, rekao je Putin.

Početkom lipnja ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski zahtijevao je od Trumpa da otkrije detalje svog mirovnog plana. “Želio bih znati što bi značilo brzo završiti rat”, rekao je Zelenski za Bloomberg. “Ako Trump zna kako okončati ovaj rat, trebao bi nam to reći danas, jer ako postoje rizici za neovisnost Ukrajine, a postoje rizici da ćemo izgubiti svoju državnost, želimo biti spremni na to”, ustvrdio je.

Neimenovani visoki dužnosnik EU rekao je u ponedjeljak za Politico da je Trumpov izbor Vancea, koji je snažan protivnik pomoći Washingtona Kijevu, “katastrofa za Ukrajinu”.

JD VancerusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 mjesec prije

Sad je kasno.
Globalni rat je izgubljen!
Filmska muzika iz Holivuda je prestala.

anik
1 mjesec prije

ovaj tip nama kaže, jedan sukob nije dovoljno, treba nama još sukob sa Kinom.

A on je i favorit AIPAC, kao i Trump. Tako če na tri fronta, Rusijom, Kinom i Iranom. Samo Hitler je bio toliko lud.

hiber
1 mjesec prije

U međuvremenu je Rusija postala kineska kolonija, a juan novcana valuta za 90% trgovine burze. S obzirom da je Trump rekao da Taivan mora plaćati zaštitu, sve bi se to moglo zakomplicirati.

tihobl
1 mjesec prije

Vladimir Zelenski zahtijevao je od Trumpa da otkrije detalje svog mirovnog plana…

Trampov plan je prost – tomahavciti Kijev sve dok Hamas ne oslobodi taoce.

hiber
1 mjesec prije

A nagradno pitanje glasi u kojoj crkvi je 2019. godine kršten Vence kao odrasla osoba? 🙏🙏🙏

opetlazes
1 mjesec prije

Sto bi reklo kod nas , taj ne zna di je supalj. Plus ima pogled klasicnog kartaskog prevaranta sumnjive inteligencije.

tihobl
1 mjesec prije

Nekidan sam obecao da cu otkuckati analizu umjesto puno c/p tekstova sa telegrama na cirilici. Rusi su zimus krenuli u odbacivanje NATO artiljerije od Donjecka. Prvi cilj im je bio Avdjevka, mocno utvrdjenje iz kojeg je Doneck svakodnevno granatiran. Ova faza se uskoro primice kraju – Noboselovka 1. je oslobodjena i sa ove strane rijeke neprijatelj vise nema gdje da se ucvrsti. Ostalo je par sumskih pojaseva izmedju njiva koje treba ocistiti i onda od Progresa do Karlovke nece biti sa istocne strane vucije rijeke ni pjesadinaca, a kamoli artiljerije. Sa zapadne strane vucije rijeke (r. Volcja) je poslednja linija porosenkove odbrane. Tu su dobro ukopani, rovovi, bunkeri, zemunice… ali rusi ne namjeravaju forsirati rijeku i jurisati na bunkere. Kljuc za tu liniju je selo Progres kome su rusi prisli na 200 m. Rusi su prisli selu Volcje na 100m koje je uz Progres sa juzne strane. Danas je oslobodjeno… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Jastreb kao i John Bolton.

tihobl
1 mjesec prije

Nastavak: Novost je da su se rusi nakon duge pauze pokrenuli na sjever iz Novoaleksandrovke. krecu se po visovima da zadju iza sela Klinovo i iza trece porosenkove linije. Sirina nastupanja je preko 10 km, puteva nema, ali nema ni neprijateljskih utvrdjenja. Ovo je opasno jer mogu opkoliti i trecu liniju ako nastave napredovati na sjever uz napredovanje njujorskog klina. Sad malo juznije: Krasnogorovka (zapadno od Donjecka) je 3/4 oslobodjena. Sirski je poslao inspektore da ispitaju velike gubitke 59. i 73. brigade. Ostao im je sjeverozapadni dio grada sa privatnim kucama. Kad to ociste onda ostaju livade sa sumskim pojasevima koje ce ici daleko lakse i podrucje od Karlovke do Kurahova bice ocisceno. Donjeck nece biti u dometu artiljerije. Cilj ruske ljetnje ofanzive je odbaciti artiljeriju od Donjecka i Gorilovke. Po svemu sudeci bice ispunjen. Pogledajte severski dzep – dobili su zadatak da vezu ukope da ne mogu odatle prebaciti… Čitaj više »

Subaru avatar
1 mjesec prije

Nova varanska podvala kaubojima.

marmel
1 mjesec prije

Sve veci ludaci dolaze na vlast.

tihobl
1 mjesec prije

Немачки часопис Compact је затворен након интервјуа са Маријом Захаровом

Публикација је проглашена екстремистичком, извршени су претреси у издавачкој кући и код главног уредника, а данас су власти одузеле сву имовину.

Полиција је одузела сву комуникациону опрему, аутомобиле, па чак и мобилну бину са опремом. Новац са рачуна публикације одузет је у корист државе.

Захарова у интервјуу за Compact искључиво истину која се брижљиво крије од Немаца.

На пример, чињеница да Немачка не добија руски гас „само зато што су Немачкој то забраниле Сједињене Државе“. И такође да „Русија и СССР никада нису активно заустављали испоруке гаса Европи и ЕУ“.

tihobl
1 mjesec prije

Dolar je u 112 drzava.
Dedolarizacija u 81.

tihobl
1 mjesec prije

Украјина блокирала транзит руске нафте у Мађарску преко нафтовода Дружба – мађарски министар спољних послова.

tihobl
1 mjesec prije

Dopuna:

Ukropi danas pisu:
„ Непријатељ узима Лозоватское под своју контролу! Затим покушава да крене ка Тимофејевки и да нас избаци из шумског појаса. Врућина доказује да неће дуго седети, већ ће интензивно напредовати!“

Ako rusi iz zaleta uzmu i Timofejevku onda je stanje kritcno. Izmedju Progresa i Lozovatsko postoji jako dobro ukopana utvrda koju ce onda moci opkoliti i sa cetvrte strane.
Izgleda da ce ova prica biti gotova do kraja sedmice i pored zilavog otpora abramsa i bredlija.

tihobl
1 mjesec prije

Захарова о тврдњама да Иран стоји иза напада на Трампа: Колико још могу да лажу?

Gad
1 mjesec prije

Lik je teški mutež. Nula bodova.

Mane
1 mjesec prije

Procitas biografiju i vidis da je igrač sistema

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Putin će biti neugodno iznenađen ako vjeruje da će Trump biti izabran.” – Victoria Nuland (((Nudelman))),”
14.07.2024.

Neprovjereno.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Da, da. Ukrajina pada na EU. I u ratnom i u mirnodopskom izdanju. Pitanje što je skuplje. Evo malo o obaveznom vojnom roku: “Očito je zapad već odučio krenuti na Rusiju, sad se samo priprema teren, Ukrajina nije ispunila ono što joj je zadano. Polako ali sigurno se ulazi u rat. Onaj tko hoće ginuti neka gine, meni dođite na vrata i pokušajte me mobilizirati Rat je pakao.Koji su bili u njemu,znaju.Za koju PM da se ovdje itko bori?Za minimalac kojim ne možeš sam pokriti ni najam?Nezaposlenost poslije škole ako nemaš debelu vezu ili nešto svoje?Za bagru dotepensku, emigrantsku, obzirom da sad uvozimo cig.ane iz zemalja u kojima NIJE rat? Da djeca,za koju smo se mnogi izborili da imaju ljepši život i djetinjstvo od naših idu tamo negdje u vražju mater od zemlje čije ime ne znaju izgovoriti, za gospodare iz Brisela i njihovu kopilad i pune džepove? ..ratovati za… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

Nastavak.

“Goering je na suđenju objasnio ovaj problem, za sva vremena. ,,—–Naravno, obični ljudi ne žele rat; ni u Rusiji, ni u Engleskoj, ni u Americi, pa ni u Njemačkoj.
To je jasno.
Ali, ipak su “vođe” država ti koji određuju politiku i uvijek je lako povući narod za sobom, bila to demokracija, fašistička diktatura, parlament ili komunistička diktatura… s glasom ili bez njega narod se uvijek može nagovoriti da sluša vođe. To je lako.
Sve što im trebate reći je da bivaju napadani i kritizirati pacifiste zbog nedostatka patriotizma i izlaganja zemlje opasnosti.
Tako to ide u svakoj državi..”

Cut The B.S.
1 mjesec prije

I’m never Trump guy. I never liked him. I didn’t vote for Trump. My God what an idiot. I can’t stomach Trump because I find him noxious. (Nikada nisam Trumpov tip. Nikad mi se nije sviđao. Nisam glasao za Trumpa. Bože kakav idiot. Ne mogu probaviti Trumpa jer ga smatram štetnim.) – Neki od citata JD Vancea o Trumpu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI