Još jedan bivši demokrat pridružio se Trumpovoj kampanji

Tulsi Gabbard
21 komentar

Tulsi Gabbard rekla je da će učiniti sve što može kako bi bivšeg predsjednika vratila u Bijelu kuću

Bivša demokratska zastupnica Tulsi Gabbard podržala je predsjedničku kampanju Donalda Trumpa, opisujući bivšeg predsjednika kao jedinog kandidata koji može vratiti SAD s “ruba nuklearnog rata”.

Trump je izveo Gabbard na pozornicu tijekom govora na godišnjoj konferenciji Udruge nacionalne garde u Detroitu u ponedjeljak, predstavljajući bivšu kongresnicu s Havaja kao “pravu američku domoljubku” s “velikim zdravim razumom” i “velikim duhom”.

Gabbard, 17-godišnja veteranka Nacionalne garde koja je služila dva borbena putovanja na Bliskom istoku, pohvalila je Trumpov izolacionistički tip vanjske politike.

“Vidjeli smo to kroz njegov prvi predsjednički mandat kada ne samo da nije započeo nove ratove, već je poduzeo korake za deeskalaciju i sprječavanje ratova”, rekla je, dodajući da je Trump imao “hrabrosti susresti se s protivnicima, diktatora, saveznika i partnera podjednako u potrazi za mirom.”

“Isto se ne može reći za Kamalu Harris”, nastavila je Gabbard. “Zapravo je suprotno, a mi danas živimo kroz ovu stvarnost jer nas ova administracija suočava s višestrukim ratovima na više frontova u regijama širom svijeta, a bliže smo rubu nuklearnog rata nego što smo ikada bili.”

“Ovo je jedan od glavnih razloga zašto sam predana učiniti sve što mogu kako bih predsjednika Trumpa vratila u Bijelu kuću”, rekla je okupljenima. “Zato što sam uvjerena da će njegov prvi zadatak biti… vratiti nas s ruba rata.”

Gabbard je napustila Demokratsku stranku 2022., tvrdeći da je pala “pod potpunu kontrolu elitističke kabale ratnih huškača” i ideologa socijalne pravde. Tri godine ranije, Gabbardu se pripisuje kraj Harrisove predsjedničke kampanje 2020. s jednom izvedbom u debati.

U demokratskim predizborima 2019., Gabbard je oborila Harrisin rekord glavne tužiteljice Kalifornije, kritizirajući je jer je zatvorila tisuće pristupnika marihuane “a onda se tome smijala”, zbog njezinog korištenja zatvorskog rada i blokiranja dokaza koji bi oslobodili nevine muškarce na smrtnoj kazni.

“Nema isprike za to i ljudima koji su patili pod vašom vladavinom kao tužitelja, dugujete im ispriku”, rekla je Gabbard, ostavljajući Harris nesposobnom odgovoriti.

Gabbard se dugo protivila američkom uplitanju i financiranju stranih sukoba. Tijekom svoja četiri mandata od 2013. do 2021. zagovarala je dijalog s američkim suparničkim supersilama, zajedno s tvrdokornom politikom prema islamskom terorizmu. Poput Trumpa, suočila se s optužbama da je “ruska imovina”, ponajviše od propale predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton 2016. Gabbard je odgovorila na Clintonin napad iz 2019. – vjerojatno referencu na njezino prošlo hvaljenje borbe ruskog predsjednika Vladimira Putina protiv terorizma u Siriji – nazvavši Clinton “kraljicom ratnih huškača” i tuživši je za klevetu.

Gabbard je druga bivša demokratkinja visokog profila koja je podržala Trumpa u posljednjih nekoliko dana, nakon što je Robert F. Kennedy Jr. obustavio svoju kampanju za treću stranku i podržao bivšeg predsjednika u petak. Gabbard i Kennedy naveli su financiranje ukrajinske vojske od strane predsjednika Joea Bidena i “naoružavanje” pravosudnog sustava i obavještajnih agencija protiv Trumpa kao ključne čimbenike koji stoje iza njihove odluke.

Donald TrumpIzboriSADTulsi Gabbard
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Protiv Sistema
20 dana prije

Štakori napuštaju demokratski brod koji tone.

Warrior
20 dana prije

Tulsi”Palestinci moraju kriviti Hamas za svoju patnju”gabbard!još jedan isprdak,poput Kennedy jr.,koji je mnoge zavarao.na američkoj političkoj sceni je mogućnost biranja za govno ili sranje.

Čuko
20 dana prije

Dakle štakori napuštaju brod koji tone…

Max
20 dana prije

Bit će ih još.

Roknem ti ga rok
20 dana prije

Admine,opet moj komentar ceka Godota

hiber
20 dana prije

Trump se valjda trudi izgubiti izbore. Sada se zamjerio trgovcima robova, pardon afroameričkih robijaša. 🤫

Roknem ti ga rok
20 dana prije

Znaci opet se moj komentar ignorira.I opet moram pisati Upravi.

Roknem ti ga rok
20 dana prije

Ok.Hvala.

Mane
19 dana prije

Jedini normalan čovek,koji nije mediokritet,u američkoj politici je kenedi.preporucujem njegov intervju od pre nekoliko dana

ime
19 dana prije

“u americi imaju izbore ali nemaju mogućnost izbora”
nn

isto i kod nas.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI