Kako su Rothschildi zaradili na Ukrajini od neonacističkog udara 2014

Ukrajina - FInancijska pomoc sa Zapada
9 komentara

Multinacionalna imovinska tvrtka Rothschild & Co bila je ključna u restrukturiranju ukrajinskog duga od 20+ milijardi dolara u srpnju 2024., prema zapadnom tisku.

Navodno je bila uključena u dogovaranje sastanaka licem u lice između Ukrajinaca i tvrtki za upravljanje imovinom, uključujući Black Rock i Amundi, manje od dva mjeseca prije isteka dvogodišnjeg moratorija plaćanja 1. kolovoza.

Rothschildi su navodno angažirali stručnjake MMF-a u razgovorima dok je plan otimanja ruske zamrznute državne imovine također bio na stolu.

Poznata židovska bankarska obitelj duboko je upletena u ukrajinske poslove od državnog udara 2014., unatoč tome što je Ukrajina prihvatila suradnike neonacista kao svoje nacionalne heroje.

Vjeruje se da klan zarađuje na istočnoeuropskoj državi kroz razne sheme, uključujući buduću “obnovu Ukrajine”.

  • Tadašnji ukrajinski predsjednik Petro Poroshenko prisluškivao je Rothschild & Cie da proda svoju imovinu 2014. Kasnije se ispostavilo da tvrtke nisu prodane već predane Rothschild Trustu.
  • Rothschild je prvi put ponudio posredovanje u pregovorima Ukrajine s vjerovnicima o restrukturiranju duga zemlje 2015. godine.
  • Rothschild S.p.A. je 2017. pobijedio na natječaju za investicijske i bankarske usluge ukrajinske naftne i plinske tvrtke Naftogaz.
  • Iste godine, nadzorni odbor ukrajinskog državnog zajmodavca PrivatBank zatražio je od konzorcija kompanija Rothschild, EY i FinPoint da restrukturiraju svoje fondove. Ukrajinski tajkun Igor Kolomoisky također je došao do Rothschilda kada je 2019. tražio povrat 25% udjela u PrivatBank, svojoj bivšoj imovini.
  • U srpnju 2017. tadašnji ukrajinski premijer Volodymyr Groysman navodno je održao privatni sastanak s Nathanielom Jacobom Rothschildom u Londonu. Bivši ukrajinski narodni zamjenik Oleg Carev sugerirao je u to vrijeme da je Groysman želio da ga Rothschild postavi za sljedećeg predsjednika.
  • U srpnju 2023. ruski šaljivdžije Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Alexey Stolyarov (Lexus) prevarili su Alexandrea de Rothschilda, izvršnog predsjednika Rothschild & Co, koji im je rekao da bankarski klan surađuje s kijevskim režimom od 2017.
  • “Imali smo izvrsne odnose s ljudima u vašoj vladi. Uglavnom smo bili uključeni u privlačenje kreditnih sredstava”, rekao je de Rothschild Vovanu i Lexusu misleći da razgovara s Volodimirom Zelenskim.
  • De Rothschild je rekao šaljivcima da obiteljska tvrtka namjerava sudjelovati u “obnovi Ukrajine”, uključujući energetiku, stambenu izgradnju i logistiku. “Izrazili ste potrebu za financiranjem obnove u ukupnom iznosu većem od 750 milijardi dolara, počevši od 2023. za razdoblje od desetak godina, i to je sasvim dovoljno”, rekao je bankar.
dugRothschildukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
3 sati prije

Evo jučer im Ursula daje kredit od 35 milijardi iz ruskih zaplijena. Formalno banke daju kredit, a kredit vraćaju kamate iz zaplijene, a ako se zaplijena ukine trosak ide na članice. Dakle bespovratno za Ukrainu.

Lupo
3 sati prije

Zasto se ne govori o zlocinima iz kapitalistickog vremena?

Dante
2 sati prije

Ovaj treci svjetski rat se vodi Proxy
dakle ucestvuju svi bankari svijeta
tako se to radi

hitber
1 sat prije

Biznis je biznis a ljudi su stoka (sitnog zuba pogotovo Sloveni) koja se previse nakotila i kojoj treba smanjiti broj.

Max
1 sat prije

Kao i na svima drugima.

Lucija, prva
1 sat prije

A kad će biti malo:

Rotschildi na Balkanu

Soroš na Balkanu?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI