Kamala Harris obara rekord u prikupljanju sredstava

Kamala Harris
15 komentara

Američka potpredsjednica Kamala Harris primila je 81 milion dolara doprinosa u prva 24 sata nakon što se Joe Biden povukao iz predsjedničke utrke 2024. i podržao njenu kandidaturu.

“Istorijski izljev podrške potpredsjedanici Harris predstavlja upravo onu vrstu energije i entuzijazma građana koji pobjeđuju na izborima”, rekao je portparol kampanje Kevin Munoz.

Prema kampanji, ona je primila više od 888.000 priloga od „donatora iz osnovne zajednice“, od kojih je 60% doniralo po prvi put tokom izbornog ciklusa 2024. godine.

Odvojeno, Future Forward – najveći demokratski politički akcioni komitet u SAD-u – rekao je magazinu Politico u ponedjeljak da je primio 150 miliona dolara novih obaveza od velikih donatora u posljednja 24 sata.

Bajden je okončao svoju kampanju za reizbor i podržao Harrisa u nedjelju, nakon sedmica poziva demokratskih političara, donatora i novinara da napusti utrku zbog rastuće zabrinutosti oko njegove mentalne sposobnosti i sposobnosti da pobijedi bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u novembru. Iako je Bajden više puta odbijao da se povuče kao kandidat, na kraju je priznao, tvrdeći da je taj potez “u najboljem interesu moje stranke i zemlje”.

Prema CNN-u, Harris je od tada podržalo više od 40 demokratskih senatora i skoro 100 članova Doma, kao i nekoliko guvernera, uključujući Gavina Newsoma iz Kalifornije, JB Pritzkera iz Ilinoisa i Josha Shapira iz Pennsylvanije. Demokrate će konačno odlučiti o kandidatu na svojoj konvenciji u avgustu.

Prošle sedmice, republikanci su nominirali Trumpa kao svog kandidata za predsjednika, a JD Vancea, senatora iz Ohaja, za njegovog kandidata. Trump je preživio pokušaj atentata tokom mitinga u Pensilvaniji 13. jula, a metak napadača pogodio mu je desno uvo. FBI je saopštio da još nisu identifikovali jasan motiv ubice.

BidenKamala HarrisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Kamala je bila rekorder u prikupljaju i 2016. kad je prikupljala za Hilari. Zato je nagradjena mjestom podpredsjednika.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Kamalu godinama s razlogom sprdaju u medijima, najjači je u tome Sky News Australia, ima na YouTube.

BanOvan
1 mjesec prije

Izgleda da Kamila radi i trecu smjenu na štajgi. Fenjerce se ne gasi.
Mogli bi demoNkrati ope’ , onako temoNkraCki, i transparentno nategnuti strumfa.

Josip
1 mjesec prije

Ne zna se tko je vece zlo, Biden ili ova dotepenka? Amerikanci su bas jadan narod bez korijena i trunke ponosa kada im zemlju vodi belosvjetski olos..

tuf
1 mjesec prije

Upitno je koliko se lažljivim Demokratima može vjerovati. Pobogu, lagali su o apsolutno svemu, držali su na aparatima predsjednika pune 4 godine (znakovi demencije su bili vidljivi i prije prošlih izbora), proizvodili brojne lažne afere i prikrivali svoje smradove. I sad bi čitatelji, nakon gole činjenice da Harris nikada nije imala podršku birača, trebali vjerovati u novopronađenu nadu koja u 24h prikuplja 81 milijun dolara? Radi se vjerojatno o ilegalno pretočenom novcu iz Bidenove kampanje. Čak su i službeno najavili da će sredstva iz njegove kampanje povući što je apsolutno nedopustivo, nelegalno i antidemokratski. Ali njima je pojam demokracije ionako nepoznat. Sjetimo se kakvim ‘demokratskim’ metodama su istisnuli Sandersa kako ne bi smetao Clinton tijekom unutarstranačkih izbora.

zlogicool
1 mjesec prije

u medijsko vrijeme “kiselih krastavaca”svi se raspisaše o nekakvim USrAnim izborima koji nemaju ni koju svrhu ni smisao za revolveraša u Zagrebu (Žitnjak) i vojnoga policajca iz Daruvara. Hrvatski obračun kod O.K. corala za vrijeme klimatskog klimaksa!??? ili abazogo zmurac ??

vrlodrag
1 mjesec prije

Kamila za rekorde. Polutanka ubračena sa židovom iz New Zorka.

To nemože valjati.

Vanjski suradnik
1 mjesec prije

888.000 donatora? A od toga njih 880.000 ni ne znaju da su donirali novce Kamalinoj kampanji. Imena su im izvučena iz telefonskog imenika, a lovu je ustvari dao tata Soros i njegovi ortaci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI