Kampanja RFK Jr. razmatra ‘udruživanje snaga’ s Trumpom

Robert F. Kennedy Jr. kandidat za predsjednika
7 komentara

Ostankom u utrci Kennedy šteti izgledima republikanskog kandidata za pobjedu, priznao je njegov potpredsjednički kandidat

Robert F. Kennedy Jr. vaga hoće li okončati svoju predsjedničku kampanju treće stranke i podržati Donalda Trumpa, rekla je u utorak njegova kandidatkinja za potpredsjenicu Nicole Shanahan.

S obzirom na to da se Kennedy bori da svoje ime nađe na glasačkim listićima u nekoliko ključnih država, a njegova kampanja troši novac, Shanahan je u utorak za podcast Teorije utjecaja rekla da je bivši demokrat došao na raskrižje.

“Razmatramo dvije opcije, a jedna je ostati u njoj, formirati tu novu stranku, ali riskiramo predsjedništvo Kamale Harris i [Tima] Walza jer izvlačimo glasove od Trumpa”, rekla je.

“Ili ćemo otići, odmah sada, i udružiti snage s Donaldom Trumpom… i objasniti našoj bazi zašto donosimo ovu odluku”, nastavila je, dodajući da izbor “nije lak”.

Kennedy je u listopadu prošle godine najavio da će se kandidirati za predsjednika kao neovisni kandidat, čime je okončao svoje pokušaje da izazove predsjednika Joea Bidena na primarnim izborima Demokratske stranke.

Potpredsjednica Kamala Harris, koja je prošlog mjeseca zamijenila Bidena na vrhu demokratske liste, obično ima malo bolje rezultate u odnosu na Trumpa u anketama koje uključuju Kennedyja, što sugerira da Kennedyjev nastavak kampanje predstavlja veću prijetnju republikancu. Kombinacija višestrukih anketa koje je sastavio RealClearPolitics trenutno pokazuje da Harris vodi pred Trumpom s 46,4% prema 44,9%, pri čemu Kennedy osvaja 4,5% glasova, a Jill Stein iz Zelene stranke 1%.

U objavi na društvenim mrežama u utorak, Kennedy je inzistirao na tome da je “spreman razgovarati s čelnicima bilo koje političke stranke kako bi unaprijedio ciljeve kojima sam služio 40 godina u svojoj karijeri i u ovoj kampanji.”

Ti ciljevi, rekao je, uključuju “okretanje epidemije kroničnih bolesti, okončanje ratnog stroja, uklanjanje korporativnog utjecaja iz vlade i toksičnog onečišćenja iz okoliša, zaštitu slobode govora i okončanje politizacije agencija za provedbu.”

Kennedyjevo zagovaranje slobode govora i protivljenje stranim ratovima stajališta su koja dijele Trump, dok se bivši predsjednik također opširno žalio na Bidenovo očito “naoružavanje” pravosudnog sustava protiv njega. Dok je Kennedy razgovarala s Trumpom i Harrisom o mogućim potporama, Shanahan je u utorak rekla da više voli Trumpovu viziju SAD-a.

“Ako ćemo cjepidlačiti, rekla bih da vjerujem u budućnost ove županije više pod vodstvom Trumpa i [Petera] Thielsa i J. D. Vancea nego sada pod Harrisom i Reidom Hoffmansom”, rekla je, pozivajući se na najistaknutije donatore Republikanske i Demokratske stranke iz Silicijske doline.

U telefonskom pozivu koji je prošlog mjeseca procurio Kennedyjev sin, Trump je ohrabrio bivšeg demokrata da podrži njegovu kampanju, rekavši mu da bi “to bilo tako dobro za tebe”.

Donald TrumpIzboriRobert F. Kennedy Jr.SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
26 dana prije

On je bio jedina nada ali nije prošao.

abc
26 dana prije

Amerikanci nek se udruže i istjeraju židovske cioniste. Tek tad če svet predahnuti.

Schwarze Hunderte
25 dana prije

A .. Ne bi loše bilo uistinu …..

Mat
25 dana prije

Sigurna dobitna kombinacija.

madam
25 dana prije

Pa to smo neki i očekivali i bar koji % bi dodali Trampu. Držim palčeve.

needucirani delikvent
25 dana prije

Crna ovca u obitelji.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI