Kenedi podržava Trampa

Robert F. Kennedy Jr. kandidat za predsjednika
13 komentara

Robert F. Kennedy Jr. najavio je da će podržati republikanskog kandidata Donalda Trumpa i prekinuti njegovu nezavisnu kandidaturu za predsjednika, ali samo u nestabilnim američkim državama.

Sin senatora Roberta Kenedija i nećak predsednika Džona F. Kenedija prvi put je pokušao da izazove predsednika Džoa Bajdena za demokratsku nominaciju prošlog aprila. Suočen sa opstrukcijom unutar stranke, on je prošlog oktobra najavio ponudu treće strane .

“Prije mnogo mjeseci obećao sam američkom narodu da ću se povući iz utrke ako počnem da kvarim rezultat”, rekao je Kennedy u petak poslijepodne. “U svom srcu više ne vjerujem da imam realan put do izborne pobjede.”

Kennedy je rekao da su ga tri glavna pitanja navela da napusti demokrate: “sloboda govora, rat u Ukrajini i rat protiv naše djece”. Tramp je, objasnio je, “usvojio ova pitanja kao svoja do tačke kada je tražio da me angažuje u svojoj administraciji”.

Partija koju su dva njegova djeda pomogli da se izgradi postala je “partija rata, cenzure, korupcije, velike farmacije, velike tehnologije, velikog novca”, rekao je Kennedy.  On je također optužio američku vladu – koju su oba puta predvodili demokrate – da je izvela državni udar u Ukrajini 2014. i odbacila mirovni plan 2019. godine, gurajući Kijev u sukob s Moskvom koji je, prema Kennedyju, koštao više od 600.000 života Ukrajinaca. daleko.

„Ukrajina je žrtva ovog rata, i žrtva je Zapada“, rekao je on.

Kennedy je također kritizirao potpredsjednicu Kamalu Haris zbog toga što nije osvojila “nijednog delegata” tokom trke 2020., izbjegavala je intervjue i što nije imala političku platformu, već kampanju koja je u potpunosti fokusirana na suprotstavljanje Trumpu.

Demokrate su podnijele tužbe kako bi Kennedyju spriječile glasanje u mnogim državama, što je primoralo njegovu kampanju da potroši milione na izazove pristupa glasačkim listićima, navodi NBC News.

U praktičnom smislu, objasnio je Kennedy, on će ukloniti svoje ime sa glasačkog listića u zamahu državama, dok će nastaviti da se kandiduje u solidno “crvenim” ili “plavim” državama kako bi njegove pristalice i dalje mogle da glasaju bez da nikome “povrede ili pomognu” . Njegova kampanja je navodno već podnijela peticije u tom smislu u Arizoni i Pensilvaniji.

Petorica Kenedijeve braće i sestara – Kathleen Kennedy Townsend, Courtney, Kerry, Chris i Rory – reagovali su na tu objavu osudivši svog brata i optuživši ga za “izdaju vrijednosti koje naš otac i naša porodica najviše drže”.

“Vjerujemo u Harris i Walza”, rekli su, misleći na kandidaturu Demokratske stranke.

Kennedy JrSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
23 dana prije

Jedva čekam da vidim kako ćete ovo spinovati”, naveo je Kenedi. On je na svom nalogu objavio video snimak na kom se vidi kako sedi za kuhinjskim stolom i razgovara sa američkom glumicom Rozan Bar. Kenedi je u snimku rekao da se pre deset godina vozio dolino reke Hadson u američkoj državi Njujork, kada je žena u kombiju ispred njega udarila mladog medveda i ubila ga. “Stavio sam telo medveda u gepek svog automobila želeći da ga odnesem kući i stavim u frižider Pošto sam žurio na aerodrom nisam želeo da ostavim medveda u automobilu, pa sam odlučio da ga ostavim u Central parku, tako da izgleda kao da ga je udario bicikl“.
Tada je mislio da će onome ko pronađe medveda to biti zabavno. U otobru 2014. godine pronađeno je telo mladunčeta mrkog medveda u Central parku. Policija je pokrenula istragu o tom slučaju.

R M
23 dana prije

Sta god uradio, bolje da se on kandidovao, nego Trump, ovako svejedno izbore ce pokrasti, jos gore nego prosli put(mada sada im vise i treba da pokradu nego prosli put).

Ljudevit
23 dana prije

Po ovome sto u clanku pise o Kenedijevoj izjavi o Ukrajini nista se ne razlikuje od Trampove politike. Medjutim, pred nekoliko mjeseci dok se je jos uvijek nadao pobjedi kao demokratski kandidat, na podcastu Jordana Petersona rekao je kako ce kao predsjednik SADa pruziti Ukrajini svaku mogucu pomoc, pogotovo vojnu, te ako ni tako ne uspiju pobijediti Rusiju da ce onda podstaknuti ukrajinsko vodstvo na mirovne pregovore. Znaci promijenio svoj stav za 180 stupnjeva.

pero
23 dana prije

Ovo nam je jedina šansa.

Max
23 dana prije

Nije ni imao šanse.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI