Kennedy Jr. krivi Bajdena za sukob u Ukrajini

23 komentara

Robert F. Kennedy Jr. optužio je američkog predsjednika Joea Bidena za remećenje mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine 2022. godine, jer je Washington “želio rat”.

Kenedi je ovu tvrdnju izneo u petak tokom govora u Arizoni, gde je najavio obustavu svoje kampanje treće strane za Belu kuću u ljuljačkoj državi i podržao republikanca Donalda Trampa. Prema Kenediju, Washington je namjerno uvukao Moskvu u ukrajinski rat s ciljem promjene režima u Rusiji.

“Predsjednik Bajden poslao je tadašnjeg premijera Velike Britanije Borisa Johnsona u Ukrajinu da prisili predsjednika Vladimira Zelenskog da pokida mirovni sporazum koji su on i Rusi već potpisali, a Rusi su već povlačili trupe”, rekao je sin demokratski američki državni tužilac iz 1960-ih Robert F. Kennedy i nećak predsjednika Johna F. Kennedyja.

Moskva je ranije okrivila London za blokiranje ukrajinskog mirovnog sporazuma. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u aprilu da je Kijev odustao od predloženog mirovnog sporazuma sa Rusijom, koji su odobrili pregovarači u Istanbulu, 2022. godine pod pritiskom Britanije. Boris Džonson je posetio Kijev u aprilu te godine i navodno je rekao Zelenskom da se „samo bori“, što je navelo potonjeg da se povuče iz razgovora. Bivši premijer je od tada negirao da je prekinuo mirovne pregovore.

Kennedy je također optužio američku vladu da je izvela državni udar protiv demokratski izabrane vlade Ukrajine 2014. i odbacila sporazume iz Minska, niz mirovnih protokola dogovorenih između Ukrajine, Rusije i evropskih naroda 2019., gurajući Kijev u sukob s Moskvom. .

“Bijela kuća Bajdena je više puta odbacivala ruske ponude da se ovaj rat riješi mirnim putem”, tvrdi Kennedy.

SAD su nastojale da iscrpe rusku vojsku i degradiraju njenu sposobnost za borbu, dodao je, tvrdeći da ciljevi američke vlade “nemaju nikakve veze” sa zaštitom suvereniteta Ukrajine. Kennedy je Ukrajinu opisao kao “žrtvu Zapada” i “zastupnicu u geopolitičkoj borbi koju su pokrenule ambicije američkih neokonzervativaca za američku globalnu hegemoniju”.

Dalje je objasnio da je Trumpovo obećanje da će ponovo otvoriti pregovore s Rusijom i prekinuti rat čim preuzme dužnost bilo jedan od razloga zbog kojih je podržao kampanju bivšeg predsjednika.

Kennedy je jasno stavio do znanja da formalno ne završava svoju pohod za Bijelu kuću i pozvao svoje pristalice da ga nastave podržavati u drugim državama gdje je malo vjerovatno da će njihovi glasovi utjecati na ishod.

BidenKennedy JrSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zar ne
22 dana prije

Oprosti mu Boze, on zna što cini ali to ne shvaca

hiber
22 dana prije

Čiste gluposti. Kennedy je trazio od Demokrata na konvenciji neku izvršnu funkciju u Bijeloj kući ali su ga oni izignorirali. Sada plasira razne neistine. Biden je širio paniku o neizbježnom napadu i davao azil Zelenskome. Britanci su zauzeli suprotan kurs i organizirali doček kod Hostimira i povise Kijeva. Kad je bilo ocito da se obični ukrainci bore, Biden je primjenio ploču. Real politik.

borjana
22 dana prije

Demokrat Robert F. Kennedy Jr. kada ga nisu odabrali za donaldovog protukandidata tvrdi su demokrate glavni pokretači novog svjetskog poretka i prislanja se uz donalda uz jasnu poruku demokratima: eto vam sad i crknite kad me ne priznaste za predsjedničku utrku!

Ovog puta u toploj želji i nadi da mu bar donald u slučaju njegove pobjede obezbjedi lijepu foteljicu.

Američka demokracija u njenom pravom izdanju, dno dna na kojem se nagomilao najveći ovozemaljski talog i drek.

Janko
22 dana prije

Sve je istina što je rekso Kenedi,ali agresivni i ratnički Zapad na čelu sa Bajdenom i ratnom inddustrijom neće odustati od svojih planova

Josip
22 dana prije

Bidena treba prije izvesti na vjesala i pustiti ga dvrkava danima a ne da skonca bez da osjeti sto su t muke. Lijepo su to Turci rjesVali, jos bolje nabiti to smece na kolac..

R M
22 dana prije

Malo off topic, gledam ovu nasu ligu, izgleda da ovaj OFK Beograd dobio nekog jaceg sponzora, solidno su krenuli, mada ne znam za danas sta ce uraditi. Mi stariji se secamo one lige u velikoj drzavi kad su oni skoro svake godine menjali rang, prva liga i druga liga istok. Secam se anegdote, mislim da je bila neka 87. cini mi se da sam bio 2. razred srednje i imam nekog drugara koji gistro navija za OFK(ono klasicni razocarani partizanovac, ne navija za ofk, nego mrzi zvezdu). Rad je vec dugo godina imao iskusan drugoligaski tim koji je bio u vrhu te lige, ali svake godine su se izmicali od promocije. I ja mu kazem, nece sad uci ofk, nego rad i nece odmah da ispadne. Dalje je istorija, Rad je usao u onu veliku ligu i ne da nije ispao, nego se odmah plasirao u kup uefa(doduse odmah su… Čitaj više »

Max
22 dana prije

Htjeli rat i dobili ga.

Motorola
21 dana prije

Nema Ukrjaina tu nikakve rječi. Sve odluke donose vlada i generalštab USA. NATO je prikrivena teroristička američka vojna organizacija.

Noname
21 dana prije

U Europi postoji ogromna kriza demokracije, budući da liberalni mainstream, koji sebe naziva tolerantnim, teži apsolutnoj diktatorskoj hegemoniji, istiskujući sve alternativne načine razmišljanja, rekao je ministar vanjskih poslova i vanjskih ekonomskih odnosa Mađarske Peter Szijjártó. “O tome se govori manje nego što bi trebalo, ali u Europi postoji ogroman demokratski deficit… Karakterizirajući se kao šarolik, tolerantan i spreman na prihvaćanje, liberalni mainstream teži apsolutnoj diktatorskoj hegemoniji i pokušava istisnuti sve druge načine razmišljanja iz političkog i društvenog okruženja”, rekao je Szijjártó govoreći na političkom festivalu Tranzit. Ministar je istaknuo da je liberalni mainstream od legalnih političkih i ekonomskih mjera pritiska prešao “na fizičko uništenje” političara koji mu se protive, podsjetivši na pokušaje ubojstva slovačkog premijera Roberta Fica i američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa. Prema njegovim riječima, liberalni mainstream želi stvoriti “postsuvereno doba u kojem vanjska politika svake zemlje nije bitna”, ali Mađarska smatra očuvanje suvereniteta “pitanjem života i smrti” i… Čitaj više »

pticopteris_pticoseris
21 dana prije

Ma koji Bajden, glasnogovornik tu ne odlučuje o ničemu…

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI