Kennedy optužuje demokrate za ‘namještanje’ nominacije

Robert F. Kennedy Jr.
24 komentara

Potpora “monumentalno nepopularnoj” Kamali Harris samo je najlakši način da se osigura ratna škrinja, tvrdi Robert F. Kennedy Jr.

Neovisni predsjednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. optužio je Demokratsku stranku za “pomazanje kandidata kojega je elita sama odabrala” i pozvao ih da se vrate “otvorenom procesu” odabira kandidata za nadolazeće izbore u studenom—istovremeno tvrdeći da samo on može pobijediti bivšeg predsjednika Trumpa.

Nakon objave američkog predsjednika Bidena u nedjelju da se neće kandidirati za reizbor, RFK Jr. ga je pohvalio “zbog povlačenja”, rekavši da su Bidenove “slabosti bile očigledne svakom nepristranom promatraču od početka.”

“To progresivno pogoršanje – i njegovo napuštanje načela Demokratske stranke – potaknulo me da uđem u utrku i osiguram da američki glasači imaju održivu, snažnu alternativu Donaldu Trumpu”, RFK Jr., koji je u predsjedničku utrku prvotno ušao kao demokrat ali je odustao nakon što ga je stranka spriječila da izazove Bidena na predizborima, rečeno je u objavi na X (bivši Twitter) u nedjelju.

Zatim je kritizirao Demokratski nacionalni odbor (DNC) zbog “namještanja” procesa imenovanja tako što je dobio “monumentalno nepopularnog potpredsjednika da uđe u cipele predsjednika Bidena”, tvrdeći da je “to najlakši način da se zadrži novac”, misleći na kampanju financijska pravila koja omogućuju prijenos sredstava s aktualnog predsjednika na njegovog protukandidata tijekom izbornog ciklusa.

“Pozivam Demokratsku stranku da se vrati svojoj tradicionalnoj predanosti demokraciji i da to pokaže otvorenim procesom. Umjesto da pomaže kandidata kojeg su ručno odabrale elite DNC-a, stranka bi trebala koristiti neutralne ankete kako bi identificirala kandidata koji može najbolje pobijediti Donalda Trumpa. Delegati bi zatim trebali odabrati kandidata na temelju tih informacija,” zaključio je RFK Jr.

Kasnije tijekom dana sazvao je konferenciju za novinare u svojoj obiteljskoj kući u Hyannis Portu, Massachusetts, gdje je kritizirao DNC zbog pokušaja skrivanja Bidenovih zdravstvenih problema, tvrdeći da je to učinjeno kako bi se spriječilo bilo kojeg drugog kandidata da se natječe s trenutnim predsjednikom “ na način koji bi razotkrio njegove nedostatke.”

Kennedy je također opalio i republikanskog kandidata Donalda Trumpa i potpredsjednicu Kamalu Harris, koje je predsjednik Biden podržao za nominaciju Demokratske stranke, rekavši da prikrivaju “pravu svrhu svog cilja” i da zastupaju “korporacijske interese, a ne interese američke javnosti.”

RFK Jr. tada je izjavio da bi bio spreman prihvatiti demokratsku nominaciju ako bi mu bila ponuđena, tvrdeći da je on “jedini predsjednički kandidat koji može pobijediti Donalda Trumpa”.

“Vjerujem da je u ovom trenutku riječ o utrci dvoje ili utrci dvoje ljudi. Dopustite mi da to tako kažem. I znate, ja sam u najboljoj poziciji za pobjedu,” rekao je.

Prema raznim anketama, Kennedy trenutno može osvojiti oko 10% nacionalnih glasova. Njegova kampanja tvrdi da je za izbor i za okoliš i osudila je “korporacijsko zarobljavanje”, krizu pristupačnosti i “vječne ratove”.

američki izboriRobert F. Kennedy Jr.SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Svi bi nominacije i lovu.

nekoime
1 mjesec prije

Ova je dobila od Rusa, sada se bira administracija koja će dobiti po zvečki od Kine.

hiber
1 mjesec prije

Hm. Očigledno je izvisio za potpredsjednika. Skupo ga je kostao razgovor sa Trumpom, jos skuplje njegovo objavljivanje.

Grdi
1 mjesec prije

Da su demokrati postavili JFK Jr.-a za kandidata mozda bi cak i pobijedili!!? …..

Zeljko
1 mjesec prije

Neovisni predsjednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. će “odvući” mnogo glasača od “Demokrata” jer su im “izborna baza” isti glasači i biti će prevaga, podsjetiti ću Vas za cca. 3,5 mjeseci nakon “izbora”, da je dotični doveo “narcisa” opet na “vlast”! Napominjem, ne valjaju za mene niti “crveni”, niti “plavi”!

pero
1 mjesec prije

Ovaj je najbolji za svijet, sve nas i trebaju ga izabrati!

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Zar nisu te “Dead Kennedys” sve potamanili?

Гавран
1 mjesec prije

Kolekcija bisera Kamile Haris.
#
“Mislite da ste upravo ispali iz kokosovog drveta? Postojite u kontekstu!”
#
Govor koji je održala 2023. godine na Hauard Univerzitetu:
:
“Mislim da je veoma važno, kao što ste čuli od mnogih neverovatnih lidera, za nas, u svakom trenutku u vremenu, a svakako ovom, da vidimo trenutak u vremenu u kom postojimo i prisutni smo, i da možemo da ih kontekstualizujemo, da razumemo da postojimo u istoriji i momentu, budući da se oni ne odnose samo na prošlost, već i na budućnost”.
#
u Americi je problem “ženske trudnoće”, budući da “žene u SAD zatrudne svaki dan”,
#
da se “smanji populacija zarad budućih generacija”
#

Zmaj, najpraviji
1 mjesec prije

…i da zastupaju “korporacijske interese, a ne interese američke javnosti.”
————–

Naravno da rade za interese superkapitalista, a kontra interesa sitnozubaca. To im je jedini način da postanu “predsjednici”, a i da prežive teatar za ovce.

Njegov amidža je pokušao da bude pravi predsjednik, pa popio kuršum.

abc
1 mjesec prije

Izbori u USA su več od početka namještaljka. A glupi narod vjeruje u poštenje i iskrenost pokvarenih i zločinačkih elita.

abc
1 mjesec prije

Sledeči američki izbori če biti još veča namještaljka i prevara od zadnjih izbora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI