Kijev postavlja zahtjeve potencijalnim posrednicima s Rusijom

Ukrajina i Rusija
163 komentara

Bilo kakva retorika o “trenutačnom prekidu vatre” je neprihvatljiva, ustvrdio je pomoćnik Zelenskog

Ukrajina je spremna prenijeti svoje uvjete za mirovne pregovore s Rusijom preko trećih zemalja, ali potencijalni posrednici moraju uskladiti svoje javne izjave sa stajalištem Kijeva, rekao je glavni suradnik Vladimira Zelenskog, Mikhail Podolyak.

Ranije ovog tjedna, mađarski premijer Viktor Orban krenuo je u “mirovnu misiju”, predloživši “brzi prekid vatre” ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom tijekom njegova posjeta Kijevu. Orban je potom otputovao u Moskvu kako bi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao o “najkraćem izlazu” iz sukoba.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je ogorčenje što je Orban otišao u Rusiju “bez odobrenja ili koordinacije s Ukrajinom”. Podolyak je tijekom nacionalnog teletona u subotu izjavio da bi se posrednici trebali “ponašati drugačije”.

“Svaka zemlja koja se ozbiljno bavi posredovanjem neće javno davati banalne izjave. Kada kažu ‘podržavamo trenutni prekid vatre’, to pokazuje da nisu spremni za posredničku misiju. Veliki ratovi zahtijevaju drugačiji pristup”, rekao je Podolyak, kako ga citira novinska kuća RBK, ne imenujući konkretno Orbana.

Stajališta Moskve i Kijeva i dalje su vrlo “daleko”, prema Orbanu, koji je primijetio da se Zelenskom “nisu baš svidjeli” njegovi prijedlozi. Mađarski premijer je ipak istaknuo da je uspostavljanje kontakta “najvažniji korak” i obećao da će “raditi na tome u budućnosti”.

Nakon sastanka s Orbanom, Putin je ponovio spremnost Moskve da neprijateljstva riješi pregovorima, ali je primijetio da se ukrajinsko vodstvo čini predanim vođenju rata “do kraja”.

Putin je izjavio da se “Rusija zalaže za potpuni i konačni kraj sukoba”, ali se usprotivio prekidu vatre ili stanci koju bi Kijev mogao iskoristiti za oporavak, pregrupiranje i ponovno naoružavanje.

Ruski predsjednik je ustvrdio da se sukob može završiti samo ako se ispuni nekoliko uvjeta, uključujući povlačenje Kijeva iz Donbasa i bivših ukrajinskih regija Zaporožje i Herson, koje su postale dio Rusije nakon javnih referenduma. Postoje i drugi uvjeti, dodao je Putin, no oni će biti detaljizirani tijekom eventualnog zajedničkog rada.

Prethodno je Putin predložio trenutni prekid vatre pod uvjetom da Ukrajina povuče svoje snage, prizna ruski suverenitet nad teritorijima i pruži pravno obvezujuća jamstva da neće tražiti članstvo u NATO-u. Kijev i njegovi zapadni podupiratelji odbili su plan, iako je Putin izjavio da ponuda ostaje “na stolu”.

Mihail Podoljakprekid vatrerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
163 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Mogu si vrit pobrisati sa svojim ” zahtjevima ” 😁

iiiistina
2 mjeseci prije

I dalje ostaje – strpljenje koji ostaju za doživjeti rjetko viđenu Transformaciju u ovoj Galaksiji koju su došli mnogi promatrati a neki i pomažuuuu……………………. Velika vojna igra Kad razmišljamo o revolucijama, često mislimo na borbene pokliče, barikade i hrabre akcije. Međutim, ne vode se sve revolucije na ulicama. Neki se bore u slabo osvijetljenim hodnicima moći, u tihim područjima kibernetičkog prostora iu tajnovitim odajama vojne obavještajne službe. Dobrodošli u svijet operacije Q, sljedećeg koraka u onome što je nazvano ‘PLAN’, strategije duboko ukorijenjene u teoriji vojnih igara. …..Za neupućene, Q bi moglo biti samo slovo. Ali za one koji znaju, to predstavlja seizmičku promjenu u globalnoj geopolitici. Q nije vuk samotnjak, niti jedna osoba koja povlači konce. To je tim – tim pojedinaca s najvišom razinom sigurnosne provjere u američkoj vojsci. Njihova misija? Izvršiti plan godinama u izradi. Plan osmišljen da razotkrije korumpirane i vrati vlast ljudima. Strategija iza kulisa Međutim, kao i kod… Čitaj više »

eks
2 mjeseci prije

“… potencijalni posrednici moraju uskladiti svoje javne izjave sa stajalištem Kijeva …” . Na to će Amerikenjci reći . “Bul Šit” .

anik
2 mjeseci prije

I Putin daje zahtijeve za koje zna da jih Ukrajina neće primiti. Zdrobit će Ukrajinu polako i s time zapad. To mu je pravi plan.

Dušan
2 mjeseci prije

Putin bi dakle neprijateljstva riješio pregovorima ,a nikako povlačenjem vojske na granice Ukrajine koje dan priznali 1994. godine !!
I jebi ga onda i takve razgovore i mirovne pregovore !!

🐉®️
2 mjeseci prije

Jednog dana ce se otrijezniti i onda tuga

Dušan
2 mjeseci prije

A zašto da sada pregovaraju o miru kada tvornice u Srbiji i BiH proizvode oružje i streljivo UDARNIČKI za ulkrajinsku vojsku ,PODUPLALI KAPACITETE !!!Prošle godine prodali oružja iz Srbije za blizu milijardu dolara ,a sada planiraju duplo za ovu godinu !!!

Ante
2 mjeseci prije

Takvu retoriku su imali Europljani kada su došli u Ameriku prema Indijancima. 40 milijuna Indijanaca je pobijeno u izgladnjivanju koju su pokrenuli doseljenici u Ameriku, masovnim ubijanjem Bizona došlo je do toga da je bizon skoro izumro na tlu Amerike, zbog nedostatka bizona Indijanci su gladovali. Na kraj su svi završili u koncentracijskom logorima koje su nazvali rezervatima gdje su su se ” slučajno ” zarazili sa raznim bolestima. Mnogo desetljeća poslije kada je završio drugi svjetski rat započeo je hladni rat, zapadnim svijetom se širio strah od komunizma, da će sovjeti povesti rat protiv zapada. Istina je malo drukčija, sovjeti su tolike novce trošili na naoružanje i u trku na mjesec da im je narod bio gladan ekonomija im je propadala tehnologija im je zaostajala. Devedesetih se vidjelo u kakvom je teškom stanju bila Ruska ekonomija. Sve se to događalo pred očima zapadne tajne službe kao kao nije znala… Čitaj više »

R M
2 mjeseci prije

Ma Ukrajina je skroz ok odigraala ovo EP, falio im je malo, baš sam naavijao za njih, ali ne navijam u ovom ratu. Eto ispadoše sve ove simpatične reprezntacije: Slovačka, Gruyija, Švica

nastran
2 mjeseci prije

odobrenje ili koordinacija s Ukrajinom? Tko su oni da to Orban traži od njih? Potencijalni posrednici moraju uskladiti svoje javne izjave sa stajalištem Kijeva? To bi značilo da posrednici samo budu u funkciji prijenosa ultimatuma Rusiji! A oni zapravo kao da prijete praznom puškom..budući da nisu u situaciji postavljati nikakve uvjete.

Bruno
2 mjeseci prije

Boli ćuna i Zelenog i Podoljaka. Njihove rodbine nema u rovu, a u ratu su skupili ogromnu lovu. Kako bi rekli hrvatski prijatelji Amerikanci “OPPORTUNITY”.

iiiistina
2 mjeseci prije

Ovo ću iskopiram za sve koji naiđu do logičnog ali samo početak svježe objave svijetu: S pozdravima punim ljubavi od svih duša na ovoj stanici………… Dragi naši, molim vas, odmorite se od osjećaja težine svijeta na svojim ramenima i duboko udahnite, polako izdahnite. Ponovite ovo tri puta. Ako vam vizualizacija pada lako, na izdisaju dočarajte sliku netaknute Zemlje koja je nježno obavijena blještavim zlatno-bijelim svjetlom. Ako vam to smeta, samo dišite i neka vam srce bude lagano. Hvala vam. Bilo bi dobro da to činite tako često da dolazi samo po sebi. Ritmičko disanje uvlači i sidri svjetlo kako bi nahranilo vaše tijelo, um i duh te održalo ravnotežu. Tijekom ove završne faze oslobađanja Zemlje od tame, takva vrsta disanja također je oklop usred niskih vibracija. Mračni neće otići nježno. Namjeravaju izazvati kaos i razaranje do posljednjeg trenutka, a mi znamo samo ono što ne mogu izvesti. Zveckanje oružjem koje… Čitaj više »

Darko
2 mjeseci prije

Što si umišlja ovaj kreten Zelenski, ostati će bez cijele Ukrajine i pobiti će pola populacije, a on sebi dozvoljava postavljanje uvjeta Rusiji koju je isprovocirao da ga riješi ratom? Budaletina, umjesto da prihvati što je na stolu jer ionako su mu se na sva bogatstva Ukrajine već upisala američka i europska bagra koja ga je huškala da ide u rat. On ne shvaća da Rusi nikada neće stati i naučiti će ga pameti jednom za uvijek kao što su naučili fašističku Njemačku. Sutra kada Ameri dignu ruke od njega i Ukrajine neće im ostati ništa osim leševa. Kapitulacija je spas za Ukrajinu da Rusi rastjeraju Black Rock, Monsanto i ostale zapadne pljačkaške horde koji mu donose samo amoral, bijedu, pederluk i ludilo u propalu i uništenu Ukrajinu. Za Ukrajinu će biti najbolje da ga ubiju sami jer nema za to židovsko smeće druge pravedne kazne…

tihobl
2 mjeseci prije

Москва: Ростех на територији Индије организовао производњу поткалибарних пројектила за тенковске топове калибра 125мм 3БМ42 “Манго”.
Ови пројектили су у стању да пробију савремене основне борбене тенкове са комбинованом заштитом на даљинама и до 2000м. Према речима произвођача пробојност кинетичког пенетратора на овом домету достиже 560мм под углом од 60 степени (и до 1000мм када је у питању вертикална плоча).
У плану је да се на територији Индије локализује и производња барутног пуњења.

Max
2 mjeseci prije

To ništa ne vrijedi.

tihobl
2 mjeseci prije

Очеретино: руска војска на овом правцу масовно примењује FPV дронове камиказе које раде на атипичним фреквенцијама што онемогућава западна средства за ПеБ да их ефикасно ометају.
Такође, забележени су и знатно већи домети приликом дејства ових дронова.

Mučki Provokator
2 mjeseci prije

I zena mi stalno i isto tako bezuspijesno postavlja nekakve zahtjeve.

držnedaj
2 mjeseci prije

Evo nešto malo off tropic al je trend hehe.. za ljetnog odmora i razbibrige.. malo od Ukrainkoke i tuge i sivila. “Oduvijek smo izumiranje čovječanstva zamišljali kao apokaliptično. Nismo očekivali da će se to dogoditi tajno i tiho, pogotovo u ljudskoj ljusci. Ali upravo se to događa ovdje i sada; Čak i dok čitate ove retke, izumiremo. Pitanje koje se uvijek postavljalo nama pesimistima bilo je otprilike ovako: Hoćemo li kao vrsta nestati s lica zemlje nakon nuklearnog rata ili još jednog klimatskog kolapsa?  Bilo je puno toga za reći za oba scenarija, ali izgubili smo iz vida stvarnu pretjeranost koja zapravo postoji desetljećima jer smo dopustili da nam se kaže da je kraj priče došao. A kad je riječ o klimi, bilo je jasno puno prije aktualnog prosvjednog pokreta da stvari ne idu baš tako dobro kako je Rimski klub upozoravao još 1970-ih. Izumiranje: U našoj mašti, ovo je… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Rusi su juce polupali bateriju S-300 kod Poltave i zapadni PVO kod Odese.
Zvanicni Kijev se odmah oglasio da su to makete, ali niko u krnjoj Ukrajini im nije povjerovao zbog vatrometa koji je nastao nakon pogotka iskandera.

Ruski dronovi neometano letaju po dubini teritorije i snimaju. Cim nesto uoce stize iskander. Zasto NATO ne obara ove dronove ne znam.

Ruska PVO ima preko 42.000 pogodaka. Gledam fotke sa Krima – naredali su olupine americkih, engleskih i francuskih raketa po livadama. Spremaju ih za transport na ispitivanje. Drugacije je kad naslazu ostatke oborenih raketa od kijevskih objava o uspjesnosti PVO od 99% a svuda se vide kilometarski stubovi dima.

Da vas pitam – sta mislite da li bi PVO kompletnog zapada mogla da ostvari 42.000 pogodaka, odnosno da li bi imali toliko raketa?

Archy
2 mjeseci prije

Nedajte se zbuniti tekstovima o ukraini. Tamo se dogaga upravo ono šta su globalisti/svjetska elita ili preciznije cio-hazari željeli a to je ubijanje bijele kršćanske rase.To i je smisao ovog sukoba.
Putin je na njihovoj strani nije on nikakva opozicija.
Važno je reči da iz svega stoje zidovi, tj sluge sotonine sinagoge hazari. Kome to još nije jasno ima ozbiljnih problema.
Problem svijeta su zidovi, ljudi svijeta moraju postaviti jedno pitanje sebi, ili mi ili oni. Meni osobno bi bilo draže oni.

2 mjeseci prije

Malo za one koji su zabrinuti viza vi komete, ne jedne nego malo više od jedne.
 
Ova generacija vidjet će komet kako prolazi
vrlo, vrlo, vrlo blizu Zemlje,
toliko blizu da će uzrokovati njeno pomicanje,
a potom kad Misec zasvitli crveno dolazi Antikrist.
 
U ovom trenutku, Zemlja i čovječanstvo su u ozbiljnoj opasnosti zbog vanjskih prijetnji Zemlji i napada s kojima se čovječanstvo suočava i s kojima će se suočiti.
 
Zemlja će se tresti, potresi će biti kao zmija,
osjetit ćete ih kako gmižu posvuda i mnogo će kamenja pasti.
Meteor će pasti na Zemlju i eksplodirati.
Noć će biti vrlo hladna.
Vjetar će hučati i onda će se čuti munje.
Vjetar će sa sobom donijeti otrovne plinove koji će se raširiti po cijeloj Zemlji.
Bit će to katastrofa gora od rata.
Mnoge će stvari biti poništene.
Razaranja će biti velika, ali na kraju će Bog pročistiti Zemlju.

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

One koje interesira ima najnoviji vido na YouTube od Trucker Carlson

Andrey Melnichenko (One of Russia’s Richest Men) on Nuclear War and Why Biden Wants to Destroy Him

Andrej Melnichenko se sreo s Carlson in San Salvador.
Po Forbesu je tezak 25 miljardi dolara
a demokratski rezimi su mu zapljenili par miljardi dolara.

On mora balansirati sto govori jer zivi na zapadu.
Ipak se nije u razgovoru nikad okrenuo protiv svoje zemlje, Rusije.

On tumaci da ce doci do vece inflacije u Americi usljed slabljenja Dollara.

Na pitanje T.C. zasto Amerika zeli smaknuti Putina
A.M. kaze da je Putin donio stabilnost u Rusiju i da je sirenje NATO pakta uzrokovalo pogorsanje odnosa izmedu Rusije i Amerike.

2 mjeseci prije

A tri dana tame?!
Rečeno sve kako se ponašat i šta činit.
Ko je imao uši čuo je. Bog! Bog!

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Kijev postavlja zahtjeve…
Što je Rusija pred kapitulacijom?
Ukrima nedostaje ljudi i oružja, država pred bankrotom, ali ovaj ima zahtjeve.

2 mjeseci prije

Odmakni se od stvari svita i okreni se prema Nebu za kojeg si jedino stvoren.
 
Kreacija vapi za svojim mjestom  i istiskuje čovjeka, koji je loše postupao s njom.
Životinje naslućuju što dolazi, promijenile su svoje navike,
ne ignoriraju ono što cijela Kreacija glasno najavljuje.
 
Probudi se ti neposlušno dijete, dok za to još ima vremena,
Jer dan uskoro završava, i noć se brzo približava!
Probudi se! Pokaj se, i odvrati se od svojih idola.
Okreni lice svoje od svih odvratnosti svojih!
 
Ovaj svijet će se početi ljuljati i drhtati
jer će doći val žalosti i uhvatiti mnoge nespremne.
Provalija do koje je čovječanstvo došlo 
donijet će vrijeme upozorenja.
 
Majko Mario  Noina arko posljednih vrimena
preplavi cilo čovječansvo zracima milosti plamena svoje ljubavi.

2 mjeseci prije

Zemlja nastavlja darivati svoje darove,
najavljujući da se čovječanstvo približava onome šta dolazi.

gogo
2 mjeseci prije

kllaun je opet šmrknuo

Zmaj od špajze
2 mjeseci prije

Pripremite se za tri dana tame.Evo kako… izradite si špajzu 3×3 m i obložite ju s vanjske strane s papirom Večernjeg lista, a unutrašnji dio s Jutarnjim listom, te unutrašnji dio premažite govancetom ne starijim od 3 dana. U nedostatku govanceta, obratite se izumitelju ove briljantne ideje Zmaju proricatelju, on svakodnevno proizvodi ogromne količine govanceta na ovom portalu, tako da ima za sve

goran
2 mjeseci prije

pomalo nije još vrijeme za mir ukrajina želi pokopati sve svoje muškarce pa ako žele onda im rusija to mora omogučiti.
pa kad riješe sve muškarce žene koje ostanu živit njih če se prodati u kurve da se jebu okolo po svijetu za kikiriki.

Vеliki Supеr Prvi Prаvi Zmaj
2 mjeseci prije

Stoka obrisala gomilu upisa, a nešto laprda da MSM cenzurira.

Ugao
2 mjeseci prije

Bivsa nacisticka Njemacka povlaci Trupe iz Niger.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI