Kompanija povezana sa BlackRockom prodavala Trumpove dionice neposredno prije pucnjave

Donald Trump
16 komentara

Investiciona kompanija sa sjedištem u Teksasu negirala je pokušaj prodaje dvanaest miliona dionica Trump Media & Technology Group neposredno prije neuspjelog atentata na kandidata za predsjednika SAD-a, tvrdeći da se radilo o administrativnoj grešci.

Prodaja na kratko podrazumijeva posuđivanje vrijednosnog papira za kojeg posuđivač misli da će mu cijena pasti i zatim prodaju istog na otvorenom tržištu. Kasnije se ista dionica kupuje po nižoj cijeni, vraća posuđeni papir brokeru, i zadržava razliku u cijeni. Trump je govorio na skupu u Butleru, Pennsylvania, u subotu kada je atentator ispalio nekoliko hitaca prema njegovoj glavi, okrznuvši mu uho, pri čemu je ubijena jedna osoba iz publike, a dvije su povrijeđene.

Dan prije, kompanija pod nazivom Austin Private Wealth LLC podnijela je prijavu Komisiji za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC) za prodajnu opciju na 12 miliona dionica $DJT. Posmatračima sa strane ovo je izgledalo kao opklada da će vrijednost kompanije drastično pasti – što bi se desilo ako bi Trump bio ubijen.

Jedan istražitelj na X-u (nekada Twitter) čak je dobio snimke ekrana sa Bloomberg terminala koji prikazuju prodajnu opciju kompanije, koja je kasnije nestala tokom dana. Drugi su istakli da Austin ima značajne udjele u fondovima Vanguard i BlackRock, tvrdeći da imaju veze sa Georgeom Sorosem i porodicom Rothschild.

Očigledna veza sa BlackRockom dodatno je podstakla sumnje, jer se navodni napadač jednom pojavio u reklami za investicioni gigant. BlackRock je povukao reklamu nakon pokušaja atentata, koji su osudili kao “odvratan” i “strašan.”

U srijedu, APW je objavio izjavu na naslovnoj strani svoje web stranice, pokušavajući demantirati glasine.

“Prijava SEC-a koja je pokazivala da je Austin Private Wealth prodao na kratko veliki broj dionica Trump Media & Technology Group Corp (DJT) bila je netačna i odmah smo je ispravili čim smo saznali za grešku,” saopćila je kompanija.

APW drži 12 ugovora, ili 1.200 dionica, a ne dvanaest miliona “kako je prijavljeno greškom,” navedeno je u izjavi, kriveći “trećeg dobavljača” za umnožavanje svih ugovora o opcijama za 10.000. Prijava je podnesena 12. jula kako bi odražavala poziciju kompanije od 28. juna, ali je ispravljena 16. jula, kada je APW postao svjestan problema.

“Duboko žalimo zbog ove greške i zabrinutosti koju je izazvala, posebno u ovako napetom trenutku za našu naciju,” navela je kompanija, dodajući da “pregledamo naše interne procedure” kako bismo razumjeli kako se to desilo.

Svi koji su prodali DJT dionice na kratko zažalili su zbog toga. Prvog dana trgovanja nakon pucnjave u Butleru, cijena je skočila sa $31.25 na $46.17 po dionici, prije nego što se stabilizirala malo iznad $37.

BlackRockSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Slična je priča bila sa osiguranjem WTC nebodera u New Yorku 2001. godine.
Uvijek i svugdje glavni trag je trag novca.

Sardelino
1 mjesec prije

Tramp je veliki dužnik Ronšilda i mafije koja ga je u početku njegove karijere spasila od bankrota povezanih sa poslovima njegovih kockarnica.
Odavno je korumpiran i mora igrati igru vlasnika Amerike.
Oni koji u Trampa vide čovjeka koji će im pomoći u ostvarenju njihovih ciljeva, jako se varaju.

MladenSt
1 mjesec prije

Izgleda ovaj Trump ka i muž rogonja ,svi znali prije od njega samoga .Pa će on bit predsjednik 😂

Josip
1 mjesec prije

Vidi se da su atentat izvrsili demokrati u organizaciji FBI..

Max
1 mjesec prije

Znali su nešto što mi nismo.

ime
1 mjesec prije

kažu da je bila greška. nikom ništa. he he

Nekoime
1 mjesec prije

Pa platili su atentat, moraju nadoknaditi troškove.

gogo
1 mjesec prije

BR stoji iza ua rata i ovoga sranja ! Bojim se da je ovo bila samo proba za nešto puno gore !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI